joi, 15 decembrie 2016

Avem un final dar și un alt început. Ce am semănat, vom culege. Fiecare.


BEC și-a făcut treaba. A numărat, a sortat, a adunat și a comunicat ce i-a ieșit. Ăla atât, ăla atât etc. Agerpres.

                         Senat                                      Camera deputaților                   Total partid

PSD                  67 mandate                            154 mandate                              221

PNL                  30 mandate                             69 mandate                               99

USR                  13 mandate                             30 mandate                               43

UDMR              9 mandate                               21 mandate                               30

ALDE               9 mandate                               20 mandate                                29

PMP                  8 mandate                               18 mandate                                26

Minorități                                                          17 mandate                               17

Total                 136 membri                              329 membri                              465 membri

PSD nu reușește să ajungă la 50%+1 pentru a avea majoritatea absolută de 233 parlamentari. Ca atare, Președintele Iohannis va avea situația de la BEC în față indiferent cu ce pretenții va veni la consultări PSD.

Nu există dubii privind majoritatea parlamentară PSD + ALDE. Și în această seară a confirmat că aceasta va fi majoritatea parlamentară, 250 de parlamentari. La aceștia se adaugă, tradițional, cei 17 parlamentari ai minorităților naționale și vor ajunge la 267 de parlamentari per total. La Senat, majoritatea PSD+ALDE va avea 76 parlamentari, mult peste jumătatea de 68 parlamentari. La Camera deputaților vor avea o majoritate de 174 + 17 = 191 de parlamentari (jumătatea este 165).

Nu este exclus ca noua majoritate să aibă și sprijinul UDMR. Pentru că UDMR are obiective politice legate de etnie și mai puțin de guvernarea generală a țării. Dacă PSD le promite ceva, UDMR va vota cum cere PSD. Dacă PSD îi anunță că pentru opoziție le va limita niște drepturi (vezi campania PUR !), atunci UDMR va face sluj în fața PSD.

Din declarația infractorului Liviu Dragnea din această seară este de reținut substanța relațiilor cu Președintele Klaus Iohannis:
PSD își reafirmă deschiderea de a colabora și dialoga cu președintele României, dl. Klaus Iohannis, în toate proiectele care vizează stabilitatea politică, stabilitatea economică, externă, securitatea României, precum și în procesul de instalare a unei guvernări stabile
Ei bine, sunt câteva lucruri care vor fi foarte atent urmărite. Deja începem prost la „stabilitatea economică”. Promisiunile electorale ce urmează a fi satisfăcute imediat ce se instalează guvernul PSD vor putea fi sustenabile pe termen scurt doar luând banii de la alte domenii. Pentru că securitatea României și politica ei externă sunt de neatins. Iar angajamentele internaționale asumate de nu sunt respectate, vor duce fără doar și poate la o slăbire fără precedent a economiei țării dar, în special, a încrederii în relațiile cu celelalte state din UE. Așa că, în unele domenii ale serviciilor publice se prognozează o severă scădere a calității lor. Poate și a cantității, având în vedere subfinanțarea care se anunță. Îmi pun problema dacă Justiția va fi una dintre țintele „răzbunărilor politice”. Pentru că în Parlament au intrat destui clienți ai Justiției.

Poporul a decis. Au lipsit de la urne cei care formează mediul de afaceri. Trag concluzia că guvernările transparente nu le sunt pe plac.

Oare cât va mai rămâne din transparența administrației publice introdusă de guvernarea Cioloș ?

Încă ceva ! Văd că postacii USR încă mai aruncă în media scenarii în care PNL va fi lipsit de proprii aleși care vor pleca la PSD ! Din păcate, unii îi cred.

Un comentariu:

Freddye spunea...

Pupincuristule deșeelat, vad ca stergi la greu postarile mele.. Nu-i bai, sunt doar pentru tine si STIU CA TE OFTICI SI CA TE DOARE ... Stiu deja ca ,din cauza asta, ficatul tău da semne de oboseală..De creier, nu mai vorbesc, altfel n-ai mai posta bășinile astea de 2 eurocenti postarea.. Te mai monitorizez, că-mi place cd ti se intămplă mosule !