miercuri, 14 decembrie 2016

Opoziție cu coabitare ? Sau vorbe în pustiu ?


AgerpresBăsescu anunță că PMP va face opoziție PSD

Nu orice fel de opoziție, ci una „fermă”, ce știți voi ! Citesc și mă minunez. Mitomanul Traian Băsescu iese în față și amenință cu opoziția fermă un PSD care mai are puțin și dă pe dinafară din cât a adunat cu voturile celor din educație, din sănătate și ale persoanelor în vârstă, pensionari sau nu. Hai să nu fiu rău, au mai adunat ei și de la alții. Toți oameni de bine și cu gândire democratică.
În 2016, PSD a câștigat tot ce se putea câștiga din punct de vedere politic. PSD-ul domnului Dragnea domină copios primăriile, consiliile județene, parlamentul, ministerele. Victoriile lor în alegerile locale și legislative sunt rezultatul votului democratic al românilor. Am însă obligația ca în numele democrației, împreună cu toate resursele politice ale micuțului PMP, să asigur o opoziție fermă, fără compromisuri, fără jumătăți de măsură. Asta este democrația. Până la urmă, acesta pare să fi fost destinul meu în politică: opoziția fără compromisuri la PSD
Să cad pe spate și alta nu. Noroc că stau pe canapea în timp ce scriu. Omul ăsta se reconfirmă. Cu fiecare ieșire publică mai toarnă o minciună „vitejească”.

Micuțul PMP, cum îl alintă Băsescu, este participant activ la guvernarea locală formând în unele județe acea majoritate necesară PSD pentru a conduce tot. Cu sprijinul lui Traian Băsescu și al PMP, PSD „domină copios” peste tot. Atenție, mă refer doar la PMP, nu și la alții care fac „opoziție feroce PSD”.

Mă uit la partea din declarație cu „destinul lui politic” ca opoziție la PSD. Mă pufnește râsul ! În 2008 când s-a făcut marea alianță de guvernare PSD cu PDL, atât de aplaudată de Băsescu de era să își rupă palmele, tot un rezultat democratic al vieții politice, desigur, era în „opoziție fermă” cu PSD ca destin politic, nu ?! Când a încheiat pactul de coabitare cu Ponta între el și PSD, tot opoziție „fermă” era - de atâta opoziție a reușit să scoată PNL de la guvernare de parcă Ponta îi executa ordinele ! A fost omul ăsta în opoziție fermă cu PSD de i s-a dus buhul. Cine dracu îl mai crede ?

Nici nu știu câți parlamentari va avea PMP. Dar îmi amintesc ce opoziție fermă au făcut în Parlament parlamentarii PNȚ-CD intrați pe aranjamentele politice ale PNL (strategii PNL care au scos din joc liberalii pentru a face loc altora pe analize de tot rahatul !). Țărăniști care la aceste alegeri au votat cu ... PMP !

Apropo ! Va face opoziție fermă, fără compromisuri de unul singur sau se va cere alături de PNL sau USR ? Pentru că PSD, ALDE și eventual UDMR vor forma noua putere alături de care vor fi, tradițional, reprezentanții minorităților naționale. Fie va vorbi ca unii în „pustiu”, fie va cere voie să voteze alături de adevărata opoziție.

Sunt aproape sigur că va face o opoziție fermă Justiției, în cârdășie cu PSD, ALDE și UDMR. Sunt convins că va fi în opoziție cu opoziția. Coabitac calificat.

Niciun comentariu: