Ieri, cumva la cald, am postat pe FB. Azi, mai „la rece” încerc să îmi dau cu părerea fără a fi convins că voi convinge pe cineva. Avem gusturi și gusturi.
Am umblat destul să caut această imagine cu care să îmi împodobesc articolul. Am luat-o de la Antena 3. În rest, nu în totalitate, am găsit doar decupaje cu Ponta în centru imaginii, ca mesaj pentru poporul cititor că stăpânul este Ponta, PSD și Iliescu (pentru cei mai nărăviți), PNL și Antonescu intrând în plan secund, nesemnificativ.
Până la aprobarea guvernului în Parlament, după posibilele „observații” ale lui Băsescu asupra unor miniștri - sigur Alistar (ANI și incompatibilitatea lui Alistar cu puterea publică în mandatul lui Băsescu), Mircea Diaconu (pentru urmărirea penală în curs de desfășurare), Andrei Marga (pentru că este Andrei Marga) și posibil și alții -, drept ce i s-a dat de către Curtea Constituțională portocalie a României împănată cu portocalezi fără coloană vertebrală și cu ciudate judecăți despre articolele constituționale dacă interesele partidului portocaliu sau ale nașparliului lider portocalez le cer. Până vineri, când se prevede în calendarul USL trimiterea listei la președinții portocalezi ale celor două Camere parlamentare, este timp pentru puțin circ constituțional cu Băsescu în rol de clovn. Iar de o va face, Băsescu nu riscă nimic. CCR a dat interpretarea constituțională care exclude orice altă interpretare cât timp la Curtea Constituțională există derbedeii portocalezi. Bag seama că nu este exclus ca raportul de putere la CCR să se schimbe, normal, odată cu schimbarea puternicilor zilei. Posibil ca și „măcelarii” judecători ai PDL să își schimbe atitudinea deoarece au niște cereri foarte omenești față de Parlamentul cu puterea răsturnată. Vor să fie considerați ca magistrați după ce vor trece în civilie pentru a beneficia și ei, sărăcuții, de niște pensii „nesimțite”. Legea promovată de portocalezii din CCR este acum la mâna noii puteri.
După posibilul circ băsescian, aproape obligatoriu pentru derbedeul de la Cotroceni în interesul PDL aflat în disoluție (ar fi un semnal pentru portocalezi și „hanaliștii” lor, nu mai spun de jurnaliștii din redacțiile pervertite, să toace cu mânie proletară pe cei pe care Băsescu îi identifică ca fiind „incompatibilii” naționali), lista lui Ponta va ajunge la Parlament unde procedurile vor urma cursul normal. Vor fi declarații politice amestecate cu declarații politicianiste, vor fi păreri echilibrate, vor fi așteptări normale alături de păreri aiurea și așteptări absurde.
Nu are rost, nu are sens să îi iau pe cei nominalizați la puricat. Am observat că noi am intrat de multe ori în jocul lui Băsescu și am reținut, fără nici un motiv cât de cât sănătos, tot felul de baliverne aruncate pe piață de propaganda portocalie astfel că azi avem la dispoziție, pentru că au fost mai mult timp comentate, doar buruienile băsesciene. Observ că motivațiile și contraargumentele persoanelor atacate de portocalezi au fost fie ignorate, fie „desființate” tocmai de cei care ar fi trebuit să le vină în sprijin. De aceea acord încrederea mea tuturor celor nominalizați și sper ca aceștia să îi facă viața cât mai grea lui Traian Băsescu, să îl oblige să se recunoască învins, să îl „ajute” să își dea demisia de onoare, astfel încât așteptările mele și ale celorlalți ca mine să se împlinească în acest an, în cele 6 luni de mandat ale acestui guvern promis.
De va trece de Parlament guvernul Ponta, Băsescu va avea în față o structură guvernamentală solidă, ostilă, hotărâtă să îi corecteze derapajele de până acum și nu să îi asculte „directivele de mare șef priceput la toate”.
De va intra în funcțiune acest guvern, toate comisiile prezidențiale care au format adevăratul guvern, aflate sub controlul exclusiv al lui Băsescu, își pierd justificarea de a mai exista. Administrația prezidențială devenită în acest timp un monstru organizațional, în care și-au găsit culcușul tot felul de aiuriți înzestrați cu diplome și titluri academice care mai de care mai ciudate (pe principiul fidelității portocalii), va urma un proces rapid de reducere numerică și reformă administrativă. Poate nu acum, Băsescu având încă niște bani alocați și nevoie de acei habarniști pentru a avea la îndemână și a pune la dispoziția PDL niște analize, cât de cât logice, pentru lupta politică din acest an. Sigur însă că în proiecția bugetară pentru anul 2013, care este posibil să fie înaintată Parlamentului până în luna octombrie a acestui an, deci pe timpul acestei guvernări temporare, Administrația prezidențială va suferi serioase amputări financiare. Iar Traian Băsescu nu va mai putea interveni pentru a impune bugetarea ei după cum vrea mușchii lui. Guvernul Ponta îi va lua banii. Posibil ca la prima rectificare bugetară, absolut necesară pentru a trece banii de la risipa planificată la fostul minister al lui Udrea, la necesitățile stringente ale respectării legii (îndeplinirea hotărârilor judecătorești rămase definitive și irevocabile, bașca corectarea jafului comis de guvernele Boc-Ungureanu în buzunarele pensionarilor), plus organizarea corectă a alegerilor din acest an, să vedem cum sistemul de sinecuri băsesciene își pierd alocările promise și își vor reduce sau înceta activitatea. Iar aici am în vedere și acele institute și agenții construite pentru clientela politică băsesciană. Vom citi lamentările lui Patapievici, Tismănenau, vom „auzi” urletele de durere ale altora, vom asculta criticile acerbe ale „hanaliștilor” băsescieni și vom asista la „reglajele fine” în grilele de posturi ale TVR, care nu este bugetat de la Administrația prezidențială, ci de la guvern. Să vezi atunci circ.
Nu are rost să dezvoltăm teoria „drobului de sare”, specialitate românească de Cartea Recordurilor, cu ce vor face și vor drege miniștrii nominalizați, nu are rost să stabilim prioritățile viitorului guvern din moment ce ele se cunosc, nici nu pot fi altele sau prea multe, timpul de 6 luni trebuind afectat exclusiv auditului în ministere, excluderii portocalezilor aduși în funcții publice pe criterii politice, organizării concursurilor pe posturile publice rămase vacante, rectificării bugetare, reparării atrocităților comise de băsescienii aflați la guvernare până acum, promovării în străinătate a unei Românii capabile de dialog și colaborare internațională.
În timp ce toate cele de mai sus se vor face, zi de zi, ceas de ceas, pas cu pas, va trebui transmis populației mesajul că „era de aur a lui Băsescu” a apus. Băsescu va trebui contrat oficial, de la cel mai înalt nivel, la fiecare apariție publică, la fiecare scârnă aruncată în media, de către fiecare ministru nominalizat pe domeniul pe care îl are în administrare. Populația trebuie să vadă miniștri capabili să se opună lui Traian Băsescu, acțiunile guvernamentale trebuie să fie percepute de populație ca acțiuni în favoarea cetățenilor în opoziție cu „dictatul băsescian”. Ce s-a spus împotriva lui Băsescu, până acum, sub aspect declarativ, va trebui să îmbrace hainele oficiale ale actului guvernamental.
Pas cu pas trebuie să îl determinăm pe Traian Băsescu să plece de la Cotroceni sau să îl obligăm să calce în străchini pentru a fi suspendat. Nu are cum rezista. În afara unui PDL anemic, nici o structură guvernamentală sau de stat nu îi va mai ține partea. Pâinea și cuțitul sunt acum la Palatul Victoria.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu