joi, 24 mai 2012

La mulți ani, PNL !

Astăzi este ziua PNL. Împlinește 137 de ani. Profit de postarea de pe site Național-Liberal pentru a prelua imaginea alăturată.

PNL a fost, este și sper să rămână formațiunea politică care aduce, în spațiul politic românesc, conceptul de progres național, de adaptare a națiunii la evoluția vieții, de valorificare în interesul tuturor cetățenilor a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului așa cum sunt ele recunoscute pe plan intern și internațional și, mai ales, de îmbogățire a acestora cu noi concepte și reglementări care să permită românilor să evolueze alături de cetățenii altor state democratice din lume, fără a fi îngrădiți în vreun fel nici pe plan intern nici pe teritoriul altor state.

Ion I. C. Brătianu:Partidul Naţional Liberal nu s-a născut ca o formaţiune spontanee şi teoretică, el nu e concepţiunea unor savanţi doctrinari. PNL a răsărit ca expresiunea unor nevoi mari şi reale a statului şi neamului nostru. El s-a făcut rând pe rând organul de execuţie al necesităţilor vitale ale României şi prima nevoie la care a trebuit să răspundă, care pe toate le precede şi rezumă, de la care şi’a luat numele de naţional-liberal, a fost nevoia de a asigura existenţa naţională a românilor.’’

Mai simplu și complet nu se poate.

2 comentarii:

Biliuţă spunea...

La mulţi ani la guvernare!

Crăciun Florin spunea...

Biliuță,

Daaaa. Așa da. Suntem de acord. Ar fi bine ca după guvernarea cu PSD să urmeze una numai a PNL.