sâmbătă, 12 mai 2012

Să nu ne îmbătăm cu apă rece !

Guvernul Ponta a trecut la treabă. La Guvern, la ministere, la prefecturi, la agențiile guvernamentale peste tot unde deciziile noii puteri au devenit vizibile. Deocamdată este harababură. Predicția, în afara posibilelor decizii politice, nu este la ea acasă. Nu avem, încă, un program exact al temelor de discuție pentru ședințele de guvern, pentru ședințele de lucru ale conducerilor ministerelor, se numesc noi consilieri personali, se schimbă vechea garnitură (motivat sau nu) de la eșaloanele nepolitice și fără legătură cu politica, au apărut „hienele” de pe timpul guvernării Năstase care dau impresia celor aflați în activitate că urmează revenirea la vechile obiceiuri politicianiste de pe timpul lui Năstase, s-au făcut unele numiri care trezesc, celor care mai știu câte ceva, amintiri neplăcute.

Din curiozitate m-am uitat la MAI. Ioan Rus și-a luat consilieri cu tristă faimă. Stănciuc Matei și Chesnoiu Nicolae. Fenomenal. Chesnoiu i-a fost consilier și celebrului Igaș, tâmplarul-ospătarul-guristul devenit, peste noapte, ministru peste ordinea și liniștea publică. Stănciuc Matei este cunoscut pentru marile tunuri și matrapazlâcurile făcute în guvernarea Năstase sub „comanda” lui Toma Zaharia, secretarul de stat care a alarmat structurile de forță ale ministerului în toamna lui 2004 pentru că nu a ieșit Adrian Năstase Președinte al României. În acea perioadă logistica ministerului unde lucrau și tâlhăreau Berechet și Stănciuc a asigurat ridicarea „nivelului de trai” a pupincuriștilor și oportuniștilor năstăsieni, inclusiv prin „ajutorul” în materiale și forță de muncă, pentru ridicarea unor vile și viloaie pe la Cornu dar și aiurea.  Urmează să îl văd, nu este exclus, pe Toma Zaharia din nou la butoane ? Urmează ca în MAI să fie schimbați toți cei despre care în dosarele milițienilor Zaharia, Stănciuc și restul nu sunt acte de supunere față de PSD ? Mare lucru de nu o fi așa.

Încep să nu mai am încredere. Sincer. Din moment ce miniștrii nou numiți în funcție au revenit cu vechile moravuri, cele care au scandalizat societatea civilă în perioada guvernării dictatoriale a lui Adrian Năstase, moravuri duse pe noi culmi de PDL și Traian Băsescu, înseamnă că înlocuim murdăria portocalie cu murdăria USL. Sinistru.

Degeaba sunt declarațiile de până acum de schimbare a comportamentului în actul de guvernare din moment ce se continuă sinistrele obiceiuri năstăsiano-băsiste.

3 comentarii:

Anonim spunea...

ati uitat de elena ciocan. asta ca sa fie tacamul complet .
incepe sa-mi fie greata .


cosmin

Crăciun Florin spunea...

Cosmine,

Nu o știu sau nu îmi aduc aminte de ea. Dacă este din aceeași cloacă atunci ...

Anonim spunea...

mult adevar in vorbele din textul SA NU NE IMBATAM CU APA RECE. Nu inteleg ce cauta din nou in MAI, Chesnoiu si Stanciuc, care erau blamati in strada de politistii aflati in greva, in repetate randuri. Este binestiut ca acestia au fraudat ministerul , pt ca relatia lor gen FARFURIDI si BRANZOVENESCU s-a nascut din interes ecomune: imbogatirea pe banii statului. De ce s-au intors? Nu le ajunge cat au furat? Eu stiu ca ii leaga o prietenie cu Ioan Rus, dar tocmai acest lucru il discrediteaza pe ministrul de interne, si nimeni nu mai crede tot ce spune. Vom trai si vom vedea.........din nefericire, ca am dreptate.