joi, 17 mai 2012

Suntem în campanie. Atenție mare !

Suntem în campanie. Ne-am poziționat. De o parte noi, cei care susținem USL, de cealaltă parte ei, cei care susțin PDL. Așa ar fi regula. Dar ... nu este așa. La ei văd că au fost poziționați și dintre ai noștri, mai vizibili sau nu. Nu are sens.

Normal, susțin candidații PNL. Regula de bază. Fiind PNL în alianță cu PC, formând ACD, susțin și candidații PC. ACD fiind în alianță cu PSD voi susține și candidații PSD. Că îmi plac sau nu candidații celorlalte formațiuni politice este mai puțin important acum. De aceea mi se pare anormală poziția unora dintre cei care se declară a susține o formațiune a USL când atacă fie membri sau candidați ai propriei formațiuni sau ai aliaților politici. Este absurd. Ajungem să luptăm între noi în beneficiul adversarului politic (în cazul PDL vorbim mai corect despre dușmanul politic).

Nu mă deranjează lupta, să fie clar, prefer să nu o duc împotriva celor care s-au declarat a fi pe aceeași baricadă cu mine. Atacurile lor împotriva candidaților și liderilor USL sunt, fără doar și poate, îndreptate și împotriva mea. Chiar dacă nu sunt explicite.

Până acum și sper să mă abțin și de acum încolo, nu am răspuns atacurilor cu intenție sau fără împotriva mea, nu ca persoană fizică, ci ca susținător al candidaților PNL, în special, USL în general. Exemple sunt destule. Însă sunt prea multe atacurile „din interior” care slăbesc poziția PNL pentru alegerile locale și în special pentru alegerile parlamentare. Iar acest lucru nu este bine. Nu este bine de loc.

Este ciudat să văd aprecieri „PNL” pentru aberațiile susținute de Realitatea Tv, B1 Tv, Evenimentul Zilei, Nașul Tv, Adevărul, România Liberă etc. Este ciudat să văd cum criticații Onțanu de la Sectorul 2, Solomon de la Craiova, Poteraș de la Sectorul 6 (ca să pomenesc doar pe unii dintre ei) primesc sprijin de la liberalii care critică contracandidații acestora de la PNL sau PSD. Este tare ciudat.

Sper să luăm exemplul lui Tăriceanu care atacă pe Onțanu pentru folosirea abuzivă în propria campanie a imaginii liderului liberal, Tăriceanu care la Craiova a atacat, inteligent, poziția lui Solomon și a PDL prin „îngrijorarea” față de neîndeplinirea angajamentelor față de firma „Ford” care ar putea să se retragă din cauza neîndeplinirii de către municipalitate și guvern a angajamentelor asumate la privatizarea fabricii, constând în construirea drumului expres de legătură cu Coridorul 4 și portul de la Dunăre care să faciliteze importul de materie primă și materiale și exportul de mașini etc. Dau doar acest exemplu.

Suntem în campanie și trebuie să ne comportăm ca atare. Ar fi timpul ca mofturile ideologice să fie puse la sertar până după alegerile parlamentare din toamnă.


2 comentarii:

Vasile Baescu spunea...

N-o sa se opreasca Florine!
Ar fi frumos si sanatos pentru partid si pentru noi in general!
Sunt interese la mijloc, fie financiare, fie pentru functii! Iar ca se le obtina, trebuie sa dea in dusmanul celui care ii ..."sustine" (sponsorul, platitorul, angajatorul...), chiar daca aceste face parte din propriul partid!
C-asa-i in ...TENIS!

Crăciun Florin spunea...

Vasi,

Eu nu o să tac. De la atenționarea asta trec la nominalizare. Ori înțeleg ce se întâmplă, ori trebuie ajutați să înțeleagă. Iar cei cu interese ... nu mai sunt liberali. Vor să se folosească de liberali așa că nu voi avea nici o reținere în a-i arăta cu degetul.