miercuri, 30 septembrie 2015

Între problemele imigranților, problemele populațiilor care îi au ca „musafiri” și problemele politicii statelor privind imigranții.

Țările care au primit imigranții în vederea verificării statutului lor real - refugiați sau imigranți economici -, au deja probleme.

Centrele de primire și verificare a lor au devenit supra-aglomerate. Au început să se manifeste ostilitățile naturale din statele de unde provin. S-au unit pe triburi, etnii, limbi vorbite și au început să agreseze alte etnii, alte confesiuni religioase (creștinii sunt primele victime !), femeile și copii. Au loc violuri, au loc abuzuri asupra copiilor. Sunt semnalate refuzuri de a respecta legile statului în care au ajuns și pretenții ca statul respectiv să „respecte” legea islamică.

Acei imigranți care au ajuns în diferite locații mai aproape de locuitorii zonelor respective au comis, deja, acte de violență asupra polițiștilor, asupra populației din zonă, asupra femeilor.

În Finlanda, în Suedia, în Germania, în Slovacia, în Polonia etc. populația a reacționat. Uneori pașnic, alteori agresiv. Pe măsură ce imigranții vor primi vizele și vor continua agresiunile asupra populației locale, asupra religiei locale, asupra femeilor și copiilor nativilor locului, se vor înmulți și formele de rezistență ale populației.

Deja, în statele care au încurajat imigrația au început să fie comunicate sumele ce urmează a fi cheltuite cu imigranții, practic, contribuția financiară a populației pentru sprijinirea imigranților. Austria vorbește de sume apropiate de 12 miliarde euro. Germania va cheltui mult mai mult. CE a anunțat că statele UE trebuie să își mărească contribuția la bugetul Uniunii pentru a asigura necesarul de finanțare pentru imigranții sosiți până acum. La ce sume vom ajunge ? La sute de miliarde ? Nu trebuie să uităm că acum avem parte doar de „vârful aisbergului” ! Imigranții continuă să vină.

Germania, „mama imigranților” începe să o dea cotită. Șeful socialiștilor germani, aliatul lui Merkel, a ajuns la concluzia că nu este prea bine. Că nu pot asimila atât de mulți imigranți câți au ajuns. Și au ajuns aproape 300.000. Că ar trebui să se facă ceva. Merkel îl completează:

Ea a insistat că este necesară suplimentarea fondurilor acordate regiunilor de criză, 'pentru că nu putem rezolva toate problemele în Germania'” - Agerpres (aici).

Normal. Pentru a da și altora „sarcini de lucru” pe tema imigrației, este necesară suplimentarea fondurilor UE dar și ale celor oferite de Germania țărilor afectate de această criză. Eu mă gândesc la Turcia, Liban, Iordania.

Vecinii Germaniei au înțeles mesajul. Germania va spune „Stop !”. Nu mai putem acum. Îi păstrați la voi până facem ceva loc. Până trimitem acasă pe albanezi, kosovari și macedoneni care au fost declarate „state sigure”. Se adună în jur de 70.000. Tot cam atât se estimează în presa germană că vor fi germanii care își pot pierde locurile de muncă pentru că, este normal, imigranții vor accepta salarii mai mici iar industriașii germani vor deveni mai eficienți.

Imigrația asta își arată colții. Ce vor face guvernele ? Își vor aresta proprii cetățeni pentru a satisface pretențiile imigranților ?

Nu vreau să fiu rău dar tare mă tem că o să vedem niște europeni sadea cu bastoane pe spinare pentru proteste împotriva imigranților.

Niciun comentariu: