miercuri, 23 septembrie 2015

Klaus Iohannis pune problema în termeni de echilibru între rău și bine.

Discursul lui Klaus Iohannis înainte de plecarea la Consiliul European este bine reprezentat la Mediafax (aici) dar și la HotNews (aici). Bine, la HotNews există și o mică „strâmbă”, probabil din cauza infecției acestui site cu „virusul băsismului”.

În concluzie, cifrele date până acum în presă privind numărul de refugiați sunt relative. Refugiații nu vin mâine ci în decurs de un an. Iar asta înseamnă că în țările din care vor fi luați are loc procesul (destul de îndelungat) de identificare a lor și a motivului real pentru care aceștia au migrat în Europa. Ceea ce este bine. Vom avea refugiați și nu altceva.

A doua concluzie este că România nu este de acord cu cotele impuse prin forțarea unui vot și nu ca urmare a unor negocieri. Ca urmare a unui consens. România însă nu va contesta votul din Consiliul JAI. Este o decizie a CE care va fi respectată. România va aștepta rezultatul protestului anunțat de alte state europene. Cehia a declarat că va contesta votul din Consiliul JAI. România va acționa apoi în funcție de rezultat.

România consideră că problema trebuie soluționată acolo unde se crează, în țările care furnizează refugiații. Pentru refugiații sirieni, în Siria. Poziția României nu este de susținere a actualului regim, Bashar Al-Assad. Departamentul de comunicare al Președinției va cerceta cum a ajuns o astfel de afirmație a ambasadorului Comănescu în România Liberă. Ambasadorul a spus că el nu a susținut așa ceva ! Hm. Cineva minte. Fie ambasadorul, fie ziarul România Liberă. Ca să fie clar, ziarul are aceeași boală ca cei de la HotNews și Evenimentul Zilei. Sunt infestați cu „virusul băsismului”. Ca atare, cam tot ce publică are o oarecare cantitate de informație falsă sau falsificată cu intenție.

Repartizarea refugiaților pe teritoriul României și asigurarea integrării lor este treaba guvernului. Practic, România nu are o problemă cu numărul de refugiați ci cu modul în care se iau deciziile de acest fel la nivelul UE. Distribuirea refugiaților prin cote nu rezolvă problema.

Eu am mai spus că mâine, de exemplu, pot veni alții, apoi alții iar aceste veniri pot fi continue. Se ajunge la depopularea unor teritorii din Asia și Africa și mutarea populațiilor pe teritoriul statelor membre UE contra intereselor naționale ale acestor state.

Întrebat despre moțiunea de cenzură, a afirmat că nu este treaba lui însă, ar fi bine dacă ea ar trece. Suntem unici în Europa prin faptul că avem un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupție. Apoi, întrebat cu privire la participarea lui Ponta la Consiliu, a exclus varianta. Este imposibil ca „acest prim-ministru” să participe la vreun Consiliu.

Klaus Iohannis își respectă angajamentele luate. Nu se apleacă după cum bate vântul nici în problemele interne nici în problemele internaționale. A plecat pe o soluție, se menține pe ea. Indiferent ce doresc marile puteri europene. Indiferent ce doresc partidele, în cazul evenimentelor interne.

Primirea refugiaților contra voinței lor ne va crea o mare problemă la frontiera cu Ungaria. Pe lângă aceștia, sunt refugiații și imigranții care ne trec frontiera din R. Moldova sau din Bulgaria. Împreună cu bulgarii ar trebui să vedem cum descurajăm aceste intrări. Noi nu suntem „ținte”, suntem doar parte a unui culoar de migrare. Va trebui să revedem cooperarea cu Ungaria care este pusă într-o situație absolut neplăcută din cauza imigranților obligând-o să ia măsuri excepționale pe propriul teritoriu. Va trebui să vorbim serios și cu sârbii. Aceștia trebuie să știe că România nu este de acord cu transferul imigranților din Serbia în România. În fond, este problema Serbiei să execute controlul la trecerea frontierei din Macedonia. Dacă lasă trecerea liberă, să suporte consecințele.

Un comentariu:

rui spunea...

THREE IMPORTANT RIGHTS


Three Rights which, in my opinion, should be preserved:
.
1 - The right to Mono-parenthood in Traditionally Monogamous Societies: see the blog «http://thesextaboo.wordpress.com/» {The Origin Of Sex-Taboo}. [in English]
.
2 - The right to veto who pays (the taxpayer) - Semi-Direct Democracy: see the blog «http://fimcidadaniainfantil.blogspot.pt/» {Fim-da-Cidadania-Infantil}. [in Portuguese]
.
3 - The right to survival of Indigenous Identities: see the blog «http://50-separatism-50.blogspot.pt/» {50-SEPARATISM-50}. [in English]
.
.
.
P.S.
The separatists-50-50 doesn't seek pretexts to deny the Right to survival of others one... the separatists-50-50 only claim the Right to survival of Indigenous Identities (read: the 'globalization-lovers' must respect the rights of others one... and vice versa!).