joi, 3 septembrie 2015

Iar despre migranți.

Cineva i-a dezinformat. Au crezut că intrând în Europa schengenistă au ajuns la borcanul cu miere. Acum află că nu este miere ci rahatul din minciuna traficanților de migranți. Și al ONG-urilor așa-zis umanitariste care îi susțin azi să încalce legile țărilor în care ajung. ONG-uri care instigă la nesupunere pe motiv că problema umanitară nu are granițe. ONG-uri care, probabil, sunt și la originea acestei imense migrații. Mare lucru să nu aflu mai încolo, peste niște luni de zile, despre contribuția unor ONG-uri la inițierea sau stimularea începerii migrației. Este dubioasă dorința expresă a imigranților de a ajunge în Germania și predispoziția lor către violență în relația cu forțele de ordine din statele europene străbătute când acestea îi opresc din drum.

Europa a început să reacționeze potrivit legilor interne. Vor primi avizul aproximativ 160.000 imigranți cu statutul de refugiați de război. Aceștia sunt și cei care ar urma să fie distribuiți către statele membre ale UE în vederea asigurării protecției. Ideea destramă concepte formulate și susținute de cei care stau în spatele acestei migrări.

În primul rând, statele europene vor accepta doar refugiații din Siria (în special) și Irak (probabil). Nu sunt excluse și alte cauze (de exemplu Libia). Imigranții economici vor fi returnați către țările lor.

În al doilea rând, refugiații nu vor fi cazați doar în Germania. Noi, în România, vom primi între 1700 (date mai vechi) și aproape 7000 de refugiați (date mai noi).

Refugiații admiși în UE nu pot părăsi țara în care au fost alocați. Părăsirea ei duce la retragerea automată a vizei. Și expulzarea.

În țările în care vor fi alocați, refugiații vor trebui organizați, pe familii, religii, naționalități. Se va evita astfel nașterea unor conflicte. Copiii vor avea posibilitatea să urmeze programe de învățământ. Tinerii - sunt enorm de mulți -, vor fi obligați să urmeze cursuri de învățământ și cursuri de calificare într-o profesie. Bărbații apți de muncă vor fi încurajați să lucreze, în special în cadrul unor firme deținute de conaționali care au azi cetățenia statului în care au fost alocați.

Ponta spunea că suntem pregătiți să îi primim. Spune prostii. Individul este total pe lângă. Din nefericire, încă este prim-ministru. Este cel care are ultimul cuvânt la distribuirea unor fonduri pentru organizarea cazării refugiaților care urmează să vină - acoperind și necesitățile lor în perioada de iarnă ce vine peste nici 3 luni !

Germanii spuneau că au 445.000 de solicitanți de azil și că au dat azil la aproape 100.000. Restul nu au primit. Germania va cheltui niște bani serioși pentru repatrierea lor. La fel cum au de cheltuit și alte state care au imigranți cărora li s-a refuzat viza.

La Budapesta, imigranții afgani au fost opriți de imigranții sirieni să forțeze cordonul de poliție. Este deja un semnal.

În Bulgaria s-a dublat numărul imigranților solicitanți de azil, față de anul anterior.

Din mai toate statele apar informații privind cazurile de boală în rândurile imigranților (a celor care au putut fi controlați): malarie, poliomelită, HIV etc. Situația este deosebită, libera lor circulație printre cetățenii țării în cauza poate duce la pandemii.

Aplicarea cu severitate a prevederilor Acordului Schengen este salvarea Europei. Comportamentul de până acum al Greciei, Ungariei dar și a altor state membre ale UE a fost dezastruos. Ca să mă refer numai la zona noastră și să leg evenimentul de angajamentul statului membru Schengen - Grecia și Ungaria -, pot constata că au pus în pericol securitatea celorlalte state membre Schengen la frontierele interne. Din prostie sau ambiție prostească. Declanșarea și răspândirea unor epidemii în spațiul european din cauza unor imigranți lăsați liber să circule aduce mai degrabă cu o crimă. Celor care refuză să se supună legilor statului în care au ajuns trebuie să li se interzică accesul liber în spațiul țării în care sunt controlați. În Ungaria sunt mulți. Poliția ungară trebuie să îi adune, la nevoie cu forța, pentru a-și proteja propria populație și a proteja, în același timp, statele vecine. Nu mai spun de noi, ca vecini ai Ungariei, trebuie să ne întărim prezența la frontiera cu Ungaria pentru a nu permite purtătorilor de boli să ajungă în România. Nu mai spun de prezența noastră la frontiera cu Serbia. Cu Bulgaria facem misiuni în comun de-a lungul frontierei.

Mă frământă ideea contribuției ONG-urilor care sunt foarte vocale astăzi în acuzarea statelor europene. Cine dracu le plătește ?!

2 comentarii:

Sergiu-Marian D. Găbureac spunea...

România a dat Uniunii Europene cel puțin un milion de refugiați până în 2007.
Așa că nu-i mult 7.000 ! Dacă avem obraz.
Văd, însă, că mulți cre(ș)tini își dau arama pe față !
În fiecare oraș, comună poate fi găzduită, temporar, câte o familie-două de refugiați.

Crăciun Florin spunea...

Pe mine nu mă deranjează numărul. Avem deja câteva zeci de mii de imigranți adaptați, cât de cât, în societate, unii chiar deosebit de valoroși - Raed Arafat, dar mai sunt. Mă deranjează lipsa de omenie a unora care umblă cu omenia pe limbă toată ziua.

Pe de altă parte, lipsa unui control riguros al imigranților pentru a discerne între cei care au nevoie și cei care au alte idei în cap este un mare pericol.

Uite, în urma unei inițiative private, s-a admis aducerea în România a unor familii de ucrainieni din zona de conflict, familii cu copii cărora li se oferă case bătrânești recondiționate (părăsite !).

Cum-necum, putem admite imigranți, chiar și economici dacă îi putem încadra repede în sistemul forțelor de muncă și mai ales dacă au o valoare profesională. Nu îi putem accepta pe toți, majoritatea nici nu vor să vină la noi, dar putem alege. Nici nu trebuie să exagerăm cu „alesul”. Unii vor fi persoane întreținute, altele nu.