miercuri, 8 iulie 2009

Masuri anticriza. Nu la noi, la UE !

M-am dus la JO al UE sa vad ce au mai facut organele centrale ale UE. Guvernul Boc nu are timp sa ne informeze despre cine suntem noi in UE si ce mai trebuie sa facem. Apropo. Este aici o confuzie pe care o promoveaza, cu sarg as spune eu, Guvernul Boc, PD-L si presa, precum ca noi, Romania, avem doar de indeplinit niste constrangeri cerute de UE ! Mare greseala. Dar este in interesul lor sa ne induca aceasta idee pentru a putea cere romanilor sa tina "ciocul mic"atunci cand ei fac tampenii pe motiv de "asa cere UE". Ei bine, nu este asa.

In JO L 176/17 din 7 iulie 2009 a fost publicata Recomandarea Comisiei din 29 iunie 2009 privind masurile pentru imbunatatirea functionarii pietei unice. Este destul de lunga asa ca nu o pun aici. O gasiti aici.

Ma limitez sa pun doar un paragraf, paragraful unul din preambul, in care este evidentiat scopul principal al Recomandarii : "Buna functionare a pietei unice este esentiala pentru crearea de locuri de munca si crestere economica, precum si pentru promovarea stabilitatii economice. Cu cat piata unica este mai eficienta, cu atat ea va imbunatati mediul de afaceri, incurajand astfel firmele sa investeasca si sa creeze locuri de munca, si cu atat va spori increderea consumatorilor si cererea. Buna functionare a pietei unice este, asadar, un element esential în contextul recesiunii economice pentru a facilita redresarea economiei europene."

Noi ar cam trebui sa ii intrebam pe guvernantii portocalii si rosii ce fac ei pentru a participa la efortul comun pentru depasirea momentului crizei si redresarea economica. In Recomandare sunt oferite si masuri luate in alte state care au unele reusite, sunt aratate si metode prin care se poate ajunge la rezultate favorabile, este aratat cum poate Comisia sprijini Statele Membre ... Dar pentru asta trebuie sa avem niste guvernanti daca nu profesionisti macar binevoitori.

Videanu recunoaste ca "forfetarul" este o greseala a Guvernului. "Marele" Videanu a aflat ce liberalii au tot promovat in guvernarea Tariceanu, anume ca politica fiscala are rolul de a stimula productia de bunuri si servicii acumularile la buget fiind o consecinta a dezvoltarii economice. De aici trag concluzia ca Videanu, socialistul Videanu, este constient de faptul ca rolul de zapciu al Guvernului este unul depasit istoric, are caracter medieval iar noi, romanii, traim in alta epoca. Mai are multe de aflat Videanu dar stiind cum stau lucrurile in PD-L parca vad ca isi va primi portia de la Zeus cotrocenensis.

Sa revin la Recomandarea Comisiei. Este interesanta lectura ei. Opozitia, liberalii si udemeristii, ar trebui sa ia punct cu punct recomandarile si sa monitorizeze Guvernul Boc-poloboc care face poc astfel incat investitorii romani sa stie de ce nu pot ei performa iar somerii si alte persoane cu capacitatea de a lucra, de a produce, de a crea sa stie ca exista posibilitatea de a li se recunoste calitatea de oameni activi si nu de asistati.

Lectura placuta.

Niciun comentariu: