luni, 13 iulie 2009

"Performantele" Guvernului Boc


Preiau de pe blogul lui Mihai Voicu acest material semnificativ. O fi el de la opozitia liberala, dar "cifrele nu minte", ca sa spun si eu o vorba cam cum este economia si guvernarea boccista.

"Matematici speciale

By mihaivoicu

Cifrele nu tin de foame. Dar daca vrem sa evaluam performanta economica a unei tari nu avem alta optiune decat sa ne uitam la cifre.

Incredibil dar domnul Boc a reusit sa gaseasca un spatiu neeuclidian in care indicatorii economici realizati de guvernarea sa arata bine dar – si mai important – mai bine decat performanta guvernarii Tariceanu pentru care a dezvoltat o obsesie care se poate numi „sindromul grelei mosteniri”.

Pai hai sa vedem. Crestere economica – Tariceanu +7.4%, Boc -5.6% deocamdata; Somaj – Tariceanu 3%, Boc 6.5% tot deocamdata; deficit – Tariceanu 5.2%, Boc 5.5% (si cat au criticat deficitul…); colectare la buget – ultimul loc in Uniunea Europeana; mediul de afaceri … performanta guvernarii actuale este undeva la granita dintre genocid si holocaust. In primele 6 luni ale anului 2009 si-au suspendat activitatea, s-au radiat sau s-au dizolvat 61650 de firme private. Cifra lui Tariceanu in perioada ianuarie-iunie 2008? 10700, asadar o diferenta in plus de 50000 de companii si aproximativ 100000 de angajati care au spus adio economiei.

Mai tineti minte cum se spunea pe vremea lui Ceausescu? Daca la noi e atat de bine si la ei atat de rau atunci de ce la noi e atat de rau si la ei atat de bine?

Am totusi o explicatie. Declaratiile domnului Boc au fost facute la Ploiesti si probabil ca spiritul lui Caragiale a triumfat".

Ce sa mai comentezi ? "Cifrele vorbeste" !

Niciun comentariu: