vineri, 24 iulie 2009

Justitia jefuita de Guvernul Basescu-Boc-Geoana

Juridice.ro aduce la cunostinta Comunicatul SoJust cu privire la situatia reala a Justitiei si nu a celei fabricate de politicienii portocalii din Partidul De Lotri (PD-L).

Cronica unei morti anuntate.

"Guvern
ul Romaniei, politicienii sau demnitarii publici cu responsabilitati in domeniul justitiei de la nivelul puterii executive, au recunoscut in sfarsit public esecul politicilor publice bugetare privind finantarea activitatii de functionare zilnica ale instantelor judecatoresti (sedinta coalitiei de guvernamant din 20.07.2009).

Cautarea unor solutii disperate tarzii de catre acestia reflecta degringolada, nepasarea si amatorismul puterii executive, pe fondul unei gestiuni defectuoase a situatiei de catre actualul ministru al justitiei.

De asemenea, aceasta nu face decat sa reflecte lipsa de perspectiva a clasei politice si a executivului in ra
port cu justitia, lipsa unor strategii coerente si de durata a modernizarii justitiei in acord cu standardele Uniunii Europene. Toate acestea in conditiile in care justitia este printre putinele domenii monitorizate de Comisia Europeana, ceea ce ar fi insemnat, intr-o logica fireasca, ca ea sa devina o prioritate nationala a intregii clase politice, a executivului, Presedintelui Romaniei si puterii legislative.

Inmultirea semnalelor de alarma trase public de instante in ultima perioada in ce priveste blocarea activitatii lor se datoreaza atingerii unui prag critic care va exploda la
redeschiderea anului judecatoresc (1 septembrie 2009).

Cauzele acestui dezastru iminent sunt usor de scos in evidenta, si acestea constau in:


- lipsa de transparenta a Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti;

- asumarea de catre acesta a unei strategii de minimalizare a situatiei financiare a instantelor;

- deturnarea atentiei spre problema sporurilor si restantelor salariale constatate prin hotarari judecatoresti pentru atragerea facila a simpatiei populare;

- decizii gresite de politica publica luate la nivelul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, care au condus la grevarea bugetelor instantelor de cresterea neprevazuta a costurilor unor servicii, cum ar fi decizia eronata de majorare cu pana la 300% a onorariilor pentru asistenta juridica gratuita, decizie luata de ministrul Catalin Predoiu in primul sau mandat ministerial, dar cu efecte financiare grave pentru bugetul justitiei in cel de-al doilea mandate;

- incapacitatea Consiliului Superior al Magistraturii si a instantelor judecatoresti de a comunica public intr-o maniera organizata nivelul real al subfinantarii.

Toate acestea au condus la dezinformarea sau proasta informare a opiniei publice, a Guvernului, a Parlamentului si a clasei politice cu privire la dimensiunea reala a situatiei de blocaj financiar a instantelor judecatoresti.

..............................."
Lectura comunicatului, in intregime, este mai mult decat suficienta pentru a intelege care este realitatea. Nu minciunile lui Predoiu, Pogea si gornismele lui Boc. Iar talharul sef de la Cotroceni care incearca mereu sa ne abureasca ar fi bine sa mai stea cuminte, cel putin un timp, pana i se dau papucii din functia publica pe care o ocupa nemeritat.

Pana acum, portocaliii au violat Justitia romana cum le-a venit lor mai bine. Justitia romana a devenit cenusareasa tarii, tocmai ea, cea care este, de drept, a treia putere in stat. Interventiile lui Basescu si asmutirea de catre acesta a servilor impotriva Justitiei a dus-o aproape de colaps.

Reducerea cheltuielilor bugetare se face acolo unde nu ai obligatia, constitutionala de a solutiona problemele cetateanului. Nu la justitie, ordine publica, administratia care lucreaza direct cu cetateanul.

Le reduci la asa numitele programe de investitii in infrastructura, multe din ele concepute cu scopul evident de a da bani de la buget clientelei politice, nu mai bagi bani in "dezvoltarea turismului" pentru ca vedem cum Udrea arunca cu milioanele de euro pentru imaginea publica a domniei sale si mai putin pentru tara, nu destini bani pentru protocoale costisitoare sau petreceri publice, asa cum a facut Ridzi, asa cum face Udrea si asa cum vom vedea ca fac si alti ministri.

Din nefericire presa este aliata lui Basescu in provocarea dezechilibrelor majore in Justitie, singura forta care a avut puterea, pana in prezent, sa stopeze tendintele dictatoriale ale marinarului cotrocenist si actiunile antidemocratie ale perversilor lui supusi.

Niciun comentariu: