marți, 6 mai 2014

Moțiunea de cenzură a plecat la drum. De azi, la grupurile parlamentare, săptămâna viitoare la Parlament.

Angajament asumat, angajament pe cale de finalizare.

Agerpres. Comunicat de presă al PNL (aici). PNL anunță, prin deputatul și vice-președintele PNL Eugen Nicolăescu că a fost finalizată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, că a fost trimisă tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv celor de la putere și că după ce parlamentarii celorlalte formațiuni politice vor face propuneri idei și de tex va fi finalizată și depusă săptămâna viitoare la Parlament.

Moțiunea de cenzură a fost anunțată de PNL aproape imediat ce a părăsit guvernarea coruptă condusă de Victor Ponta.

Titlul moțiunii este cel care reflectă realitatea: „Opriți Guvernul Ponta 3 — guvernul corupției, demagogie și minciunii!”.

În conferința de presă, Eugen Nicolăescu a făcut unele precizări:

„„În varianta de text comunicată Grupurilor Parlamentare, în afară de cele trei capitole anunțate săptămâna trecută, referitoare la temele economice vizând reducerea fiscalității, proprietatea cu prima intabulare ca prioritate și accentuarea corupției prin susținerea baronilor locali în relația cu o justiție independentă, PNL a considerat necesar introducerea unei referiri speciale la situația internațională.

„Evident că vorbim despre situația din Ucraina, în raport cu care Guvernul Ponta 3 a dat dovadă de superficialitate, bâlbâială și lipsă de responsabilitate”, a declarat deputatul Eugen Nicolăescu, vicepreședinte PNL.

Deputatul PNL a mai subliniat faptul că moțiunea de cenzură urmărește să creeze o dezbatere serioasă, responsabilă, astfel încât societatea românească să fie corect informată””.

Ei bine, o astfel de dezbatere este absolut necesară. De când a plecat PNL de la guvernare, Ponta și gașca de comuniști de care este înconjurat și-au dat în petec. Au făcut praf toate angajamentele luate cu ocazia alegerilor locale și parlamentare, au făcut praf alianța USL, au făcut praf guvernarea alături de PNL și toate acestea pentru a reinstaura regimul autoritarist de pe timpul lui Adrian Năstase. Nostalgia pesediștilor după partidul unic „și-a ițit nasul” și simbolic, la Satu Mare, unde primarul pesedist, nostalgic după timpurile ceaușiste, după imaginea partidului stat comunist, a arborat la primărie și în localitate, alături de drapelul de stat steagul de partid al PSD ! O blasfemie. O încălcare gravă a legii și o sfidare grosolană a tuturor cetățenilor localității. Prin arborarea drapelului unui partid el a subordonat o instituție publică unui partid politic, ca pe timpul comunismului.


Victor Ponta și PSD vor să ne ducă înapoi în timp, vor să reînvie perioada totalitară de pe timpul comunismului. Mă întreb, când ne vor anunța pesediștii, biruitori la orașe și sate, fuziunea cu partidulețele ce se revendică de la PCR (pe față, pentru că PSD este urmașul PCR însă nu vrea să recunoască, încă) ?!

7 comentarii:

Mircea spunea...

Platforma electorala trebuie sa arate masurile gresite luate de PSD si propunerile PNL-ului.

Mircea spunea...

Platforma electorala trebuie sa contina masurile gresite a PSD-ului si platforma PNL-ului

Crăciun Florin spunea...

Dacă vorbim despre „platforma electorală”, aceasta va cuprinde viziunea PNL privind contribuția României la dezvoltarea europeană.

Dacă vorbim despre moțiunea de cenzură, aceasta va vorbi despre angajamentele USL încălcate de Guvernul Ponta III al PSD, despre corupție și abuzurile gestionării banilor publici.

PNL revine asupra proiectului de guvernare al USL încălcat de PSD.

ADRIAN spunea...

Ce penibile mi se par titlurile astea care se dau de regula motiunilor de cenzura! Iar asta din urma e de curtea scolii, mai populisto-demagogic nu cred ca puteau sa gaseasca. Nu se poate si o actiune simpla, serioasa si decenta numita "motiune de cenzura" ? De ce trebuie neaparat sa pocneasca a penibil prin toti porii?

Crăciun Florin spunea...

Nici mie nu îmi plac titlurile pompoase însă nu trebuie să neglijăm faptul că nu suntem singurii care le apreciem. Alții consideră că titlul trebuie să transmită mesajul conținutului care urmează. Să transmită o concluzie. Așa că ... ei sunt mai mulți.

ADRIAN spunea...

Si e atat de greu de gasit un titlu (daca-i musai) care sa sune sobru si nu oribil de demagogic !? Ca a trecut un secol de cand Caragiale a murit.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Sunt catastrofal la alegerea titlurilor. Nu știu, practic, cum ar fi mai bine. Mă gândesc la faptul că specialiștii în PR recomandă puțină puțină demagogie în domeniul comunicării iar un astfel de titlul este consecința recomandărilor.