joi, 15 mai 2014

Extremismul maghiar în România are în spate pe „Mama” Rusia.

Ne amintim, cu „drag”, de momentele de europenism civilizator ale extremiștilor maghiari, atât din România cât mai ales din Ungaria. Ne amintim de modul în care Vona Gabor, președintele Jobbik ne făcea „educație” europeană. Ne amintim că în urma „europenismului” maghiar a trebuit să luăm măsuri pentru interzicerea intrării în România a cetățenilor maghiari promotori ai iredentismului.

Ne amintim iar Ungaria, prin Procurorul-șef al acestei țări ne anunță că am avut dreptate.

Citesc la Mediafax că „Biroul Procurorului-șef al Ungariei a anunţat că a cerut preşedintelui Parlamentului European (PE) să ridice imunitatea parlamentară a eurodeputatului Jobbik Bela Kovacs, suspectat că spionează instituţii europene în favoarea Rusiei”. Sursa ar fi ziarul „Magyar Nemzet” (aici).

Pentru noi, „muritorii de rând” se clarifică niște treburi. Îmi place să cred că serviciile noastre de informații au avut cunoștință de activitatea politicienilor din haznaua politică Jobbik, nu au putu însă să le facă publice. Pe de o parte nu este în practica serviciilor de informații să publice rezultatele muncii lor (ar fi complet aiurea), pe de altă parte nu a existat o poziție oficială a autorităților statului maghiar. Este evident că Procurorul-șef al Ungariei a deschis o acțiune penală în urma unei sesizări ale unei autorități maghiare care are acces la informații ale serviciilor de specialitate ungare.

Dacă informația este reală, atunci este evident că Rusia este în spatele pretențiilor de autonomie a populației de etnie maghiară din România formulate de politicienii Jobbik și Fidesz cu susținerea politicienilor maghiari autohtoni. Nu ar trebui să ne mire. Eu înclin să cred că și Viktor Orban, fostul și actualul premier al Ungariei, este în cârdășie cu rușii pentru destabilizarea statelor de la frontiera de est a UE și NATO. Cred mai ales după ce văd care este poziția Ungariei față de situația din Ucraina și acțiunile Ungariei pentru ca măsurile politice și economice luate de UE și NATO să nu își atingă efectul. Mai mult, în timp ce România și Polonia sunt îngrijorate față de expansiunea militară a Rusiei în această zonă, Ungaria declară că nu este nevoie de sporirea forțelor militare ale NATO în zonă.

UDMR, insistă asupra obținerii autonomiei etnicilor maghiari, vrând o bucată din teritoriul României care să nu se mai supună principiilor care guvernează statul român: stat național, stat suveran, stat independent, stat unitar, stat indivizibil. Insistă pentru că este încurajat de Fidesz, condus de Orban și de Jobbik condus de Gabor. Insistă pentru că are în spate ajutorul Rusiei.

Având în vedere că PSD îi susține pe socialiștii germani să preia puterea în UE, având în vedere că socialiștii europeni (în special cei germani) acuză UE și nu Rusia de situația din Ucraina, alianța PSD cu UDMR nu este doar nocivă, este deosebit de periculoasă. Periculoasă pentru că este o alianță între socialiștii români care pupă condurul socialiștilor germani și UDMR care își afirmă pretențiile de autonomie având în spate ... Rusia. Rusia este la capătul firului tulburărilor. Mare lucru dacă nu cumva noi am fost victime ale sforilor trase de ruși de când am intrat în UE.

Niciun comentariu: