sâmbătă, 3 mai 2014

Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești.

Ieri, la Ploiești, aflat în campanie pentru europerlamentare, marioneta din fruntea Partidului Conservator, numitul Daniel Constantin, a declarat „„că liderul liberal Crin Antonescu a decis să pună interesul propriu înaintea interesului alegătorilor, în prezent acesta conducând "un mic grup de interese" care a confiscat PNL””. Aici.

 Dacă am avea „memoria scurtă”, am cădea în greșeala de a uita istoria politică de la noi. Istorie care spune cu totul și cu totul altceva.

Înțeleg că PC-ul lui Dan Voiculescu (adevăratul lider al partidului) are ca obiectiv denigrarea PNL și a liderului acestuia pentru „capturarea” electoratului liberal pe parcursul acestui an. Înțeleg că în campanie ataci „adversarul” politic pentru a lua voturile electorilor săi. Atacul lui Daniel Constantin și alături de el a fostului liberal Codrin Scutaru, plecat la PC după formarea alianței ACD (PNL plus PC) care împreună cu PSD au format USL, este mârșav. Este mârșav pentru că abia după ce a fost în alianță cu PNL cei din PC și-au construit o doctrină, dacă îi pot spune așa, așa-zisă „social-liberală” (un fel de amestec de prost gust între socialism și liberalism, amestec de principii politice în opoziție, inacceptabilă în aplicare guvernamentală). Este mârșav pentru că au cerut ajutorul PNL în momentul în care PSD le-a refuzat alianța. Pentru că PC-ul lui Voiculescu a dorit să redevină „remorca” PSD. Fără ACD, alianța USL se forma doar între PNL și PSD, ideea de alianță electorală fiind prezentă ca variantă de lucru în ambele partide. Așa a ajuns PC să aibă un număr imens de parlamentari, primari și consilieri locali față de potențialul lui politic. Din cauza „algoritmului” alocării candidaților la alegerile locale, USL a pierdut pe mâna PC primării și consilii județene. Este mârșav și pentru că este o continuare a unei trădări planificate și executate din timp. Când PSD și-a propus să elimine PNL din USL, Dan Voiculescu și-a dat acordul și, peste noapte, PC s-a supărat pe PNL, a declarat ACD ca fiind „mort” și au trecut cu tot „bagajul” de partea PSD. Oficina de propagandă politică a lui Dan Voiculescu a trecut, tot peste noapte, la atacul asupra lui Crin Antonescu și a PNL. De peste un an de zile Antena 3 și mai toate posturile media ale Trustului Intact atacă constant și murdar PNL și pe liderul acestuia.

Cunoaștem istoria și știm că USL a fost o convenție politică între socialism-democrație și liberalism. Vectorii politici sunt doar doi: PSD pentru socialim-democrație și PNL pentru liberalism. Nu au loc în convenție sub aspect doctrinar nici cei de la UNPR și nici cei de la PC. Nu au loc pentru că nu au doctrine. Social-liberalismul afișat de puțin timp în urmă de PC (este ciudat să te numești partid conservator și să susții social-liberalismul !) este un copy-paste după programul USL.

Următoarea afirmație a lui Daniel Constantin poate fi catalogată ca o prostie. Vorba aia, „prostul dacă nu'i fudul parcă nu e prost destul”. Prin declarația următoare, individul își arogă dreptul de a fi purtătorul „spiritului USL”: „Președintele PNL a ieșit cu totul din peisajul național. (...) Dl Crin Antonescu a fost deranjat că am pus pe afișele noastre USL trăiește. Spiritul USL va merge până la capăt, până când se va face dreptate”. El se vede în postura de „parte liberală” în concubinajul politic pe care îl trăiește alături de Victor Ponta și PSD. O blasfemie. USL nu există fără componenta liberală. USL nu poate exista fără echilibrul asigurat între principiile social-democrate și liberale. USL nu poate exista fără asocierea între cei doi adversari politici, PSD și PNL, în aceeași construcție politică. PNL nu poate fi înlocuit de nici un alt partid, cu atât mai puțin de o grupare cu caracter politic aventurier cum este PC. Este o imensă prostie să vii tu, un aventurier politic fără vizibilitate socială și să te substitui unui partid politic cum este PNL. O astfel de prostie este de netolerat.

Elipticul Daniel Constantin este „explicat”, pe larg, de fostul liberal Codrin Scutaru, ajuns mare și tare în PC (aici).

Într-un comunicat, Codrin Scutaru face „teoria chibritului”, ca să mă folosesc de o zicere populară. Ba mai mult, bagă la înaintare și formația lui de sociolog, sperând că astfel va fi mai credibil. Preiau de la Agerpres știrea:

„„Scutaru este convins că persoanele care au votat USL în 2012 vor vota PSD-UNPR-PC pe 25 mai.

"Suntem convinși că vor fi alături de noi cei mai mulți dintre românii care au votat în mai și decembrie 2012 programul politic al USL. Astăzi noi, PSD-UNPR-PC, ducem USL și încrederea romanilor într-o guvernare pentru cetățeni mai departe", spune el.

Potrivit lui Scutaru, PNL va obține, cel mai probabil, la europarlamentare, sub 15%.

"Spun asta ca sociolog, nu ca șef de campanie al PC. O parte din liberali sunt alături de noi prin echipa domnului Tăriceanu, o personalitate-reper a PNL. La fel, mulți liberali din teritoriu știu că își doresc să fie alături de noi și nu în echipă cu PDL și PMP, cei împotriva cărora au luptat ani de zile. Mircea Diaconu, un alt reper liberal, a fost abandonat de domnul Antonescu și poate obține de unul singur peste 4% din voturile de la aceste alegeri", se arată în comunicat.

În opinia conservatorului, în prezent, Crin Antonescu este "între Traian Băsescu și Elena Udrea", după ce a plecat dintre Victor Ponta și Daniel Constantin.

"Cert este că în 2009, cu un Crin Antonescu mai vital și mai proaspăt ca și capital politic, întruchipând atunci speranța suflului tânăr în politică, PNL obținea numai 14,5 %. La fel va obține și acum, Crin Antonescu epuizându-și mult din tonusul de atunci. Mai mult, Crin Antonescu a plecat dintre Victor Ponta și Daniel Constantin într-un alt trio politic. Crin Antonescu este astăzi între Traian Băsescu și Elena Udrea””.

Tupeu maxim. Aroganță la extrem. O apreciere generală jignitoare la adresa tuturor liberalilor care au decis să aibă un drum politic alături de o conducere pe care a ales-o în mod democratic și pe care au reconfirmat-o de mai multe ori. Liberalii din PNL sunt disprețuiți de către „conservatorii” din PC alături de socialiștii din PSD. Liberalii nu mai sunt „intelectualii”, nu mai sunt oamenii progresului, nu mai sunt purtătorii mesajului național și a identității naționale, sunt niște oameni fără personalitate, niște aserviți intereselor unui „grup de interese” care îi forțează să îl susțină pe Crin Antonescu. De parcă liberalii ar fi dependenți de acel „grup de interese” așa cum sunt dependenți financiar cei din PC de Dan Voiculescu.

Unei astfel de propagande deșănțate trebuie să i se răspundă pe măsură. Partidul Conservator va trebui să plătească pentru mizeriile aruncate în media prin intermediul trustului de presă al lui Dan Voiculescu și am speranța ca după ce Dan Voiculescu va ajunge acolo unde îi este locul, trustul și partidul colaboratorului securității să iasă de pe scena publică și cea politică.

6 comentarii:

artbasket-olimpia spunea...

Scutaru ăsta are figură de ...născut cu sindromul Down!După atâta mizerie scosă pe gură de el și de toată șleahta USD ,să fie siguri că tot PNL vom vota!

Crăciun Florin spunea...

Iancu Olimpia,

Scutaru ... păcat de el. PC l-a stricat. Era un om de calitate.

ADRIAN spunea...

Omul de calitate se judeca dupa felul in care isi respecta sau nu principiile. Daca le are. Inca o dovada ca principiile nu sunt neaparat la loc de cinste cand sunt promovati unii sau altii. Si cu PSD si cu PNL (cancelaria primului ministru !!!) si cu PC. Un adevarat USList liberschimbist ...

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Bună formulare. Un „liberschimbist” !

ADRIAN spunea...

De ca si cum as mai fi avut nevoie de argumente ... Ovidiu Szilaghi.

Crăciun Florin spunea...

Și ăsta ! Fără comentarii.