vineri, 16 mai 2014

PSD practică o lovitură de stat „parțială” prin absența în Parlament.

Agerpres. Ludovic Orban, categoric, ca de obicei, spune lucrurilor pe nume. PSD practică o politică la „limita legii”, o politică a abuzurilor. Îl au ca ajutor pe Călin Popescu Tăriceanu care, a adunat în jurui tot felul de aventurieri.

Pun știrea în totalitate:

Ludovic Orban (PNL): Prin neprezentarea în Parlament, PSD menține artificial un guvern nelegitim
vineri, 16 Mai 2014,

Deputatul PNL Ludovic Orban consideră că absența aleșilor PSD din Parlament în ultima săptămână obstrucționează discutarea moțiunii de cenzură inițiate de partidul său și "menține artificial" un guvern care "nu mai are legitimitate politică".

"Practic, PSD a desființat orice procedură democratică din România. Precedentul instituit de PSD este extrem de periculos. (...) Ceea ce face PSD de o săptămână în care nu se prezintă la Parlament și împiedică derularea procedurii de moțiune de cenzură, îmbracă haina unei aproape lovituri de stat. (...)

Poți să ții un guvern care nu mai are legitimitate politică prin neprezentarea în Parlament, deci PSD, astăzi, a desființat Parlamentul. Ceea ce face PSD este de neacceptat. Nu poți să menții artificial un guvern, numai prin a le cere parlamentarilor să nu se prezinte la Parlament", a declarat Orban vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița.

Întrebat ce șanse ar avea această moțiune de cenzură, în condițiile în care majoritatea parlamentară este favorabilă actualului Guvern, Orban a spus că există mulți deputați și senatori "al căror vot reprezintă o necunoscută".

"În acest Parlament, sunt foarte mulți parlamentari al căror vot reprezintă o necunoscută. Gândiți-vă că de la marele luptător contra ciocoilor roșii, Dan Diaconescu, sunt aproximativ 40 de parlamentari, dacă nu și mai bine, care s-au dus aparent în barca Puterii.

Ei, când s-au dus în barca Puterii, au negociat una și alta, că nu s-au dus ei așa, că îl iubesc pe Ponta (...). Dacă ceea ce s-a negociat nu s-a îndeplinit, vă dați seama că oamenii aceștia vor vota altceva", este de părere Ludovic Orban.

Conform deputatului liberal, moțiunea de cenzură nu se poate dezbate deoarece actuala Putere "nu dorește să se discute în campania electorală despre nerealizările Executivului". Pe de altă parte, el a subliniat reușita PNL de a coaliza întreaga opoziție în jurul acestei moțiuni”.

Niciun comentariu: