joi, 22 mai 2014

Slugărnicie fesenistă. Cu funcție înaltă în Senatul României !

Petru Filip, senator (aici), PSD fost PDL, Președinte al Comisiei de politică externă, nu ratează ocazia de a delecta pe susținătorii lui cu limbajul de lemn de pe timpul comuniștilor și pupincurismul mediatizat al pesediștilor de azi.

Agerpres (aici) îl pomenește pentru o postare pe blogul său cu referire la vizita vice-Președintelui Joe Biden: „Petru Filip: În contextul crizei din Ucraina, vizita vicepreședintelui SUA este crucială pentru România”. Mie mi se face greață. Auzi, „crucial”, de importanță capitală ! Idiotul.

Crucială a fost admiterea țării în NATO. Crucială a fost admiterea țării în UE. După admitere, nimic nu mai este crucial. Bașca vizita unui înalt oficial al unui stat străin. Nu este crucial nimic. Este normal. Joe Biden a venit în România pentru a avea garanția poziției României față de eforturile SUA și ale NATO în relațiile cu Rusia. Ucraina este doar motivul, nu parte a problemei. Vizita lui Joe Biden este un semnal că SUA își respectă angajamentele asumate. Corect. Este un mesaj pentru România, pentru populație, nu pentru oficiali (aceștia știu deja mai mult decât vântură presa) însă este un mesaj pentru Rusia, o încurajare pentru Ucraina (vezi ucraineanule ! Noi când ne angajăm ne respectăm promisiunile), o atenționare pentru acele state membre ale NATO care o dau pe după colt cu respectarea angajamentelor asumate prin semnarea Tratatului Alianței Nord-Atlantice. Sunt astfel de țări, vecinii noștri „dragi” care și-au dus la frontierele cu România trupele de fiecare dată când Moscova avea chef de un rapt teritorial în defavoarea României sau când dorea să impună ceva românilor.

Clovnii noștri, de la Palatul Victoria și de la Cotroceni, au dat tonul pupincurismului. Sluga traseistă continuă pentru a ieși în evidență.

Mesajele transmise sunt fără echivoc. Lupta împotriva corupției, întărirea statului de drept, securitatea și independența energetice și asigurarea că art. 5 din Tratatul NATO va fi aplicat fără reținere în condițiile unei agresiuni asupra României, au fost repetate și întărite în întâlnirea lui Joe Biden cu premierul și președintele. (...) Este un semnal puternic că România nu este singură în fața pericolelor și că aliații își respectă cuvântul și promisiunile”.

Ei bine. De mesajele cu lupta împotriva corupției, întărirea statului de drept, securitatea și independența energetică se putea lipsi. Joe Biden și Barak Obama cu întregul aparat al SUA nu au cum interveni în sprijinul acestor obiective, cu toată puterea lor. Mesajul important este cel referitor la respectarea, ad literam, a prevederilor art. 5 din Tratatul NATO. Acesta este un mesaj nu puternic ci foarte puternic prin însăși transmiterea lui. SUA și aliații acestora consideră că situația este de așa natură încât este nevoie de acest mesaj. Este de fapt un anunț. SUA constată că situația în zonă poate degenera ca urmare a acțiunilor Rusiei iar România și alte state sunt în pericol ! Rusia este astfel definită ca stat agresor.

Pentru a nu se destrăma, NATO nu poate să încalce propriile garanții de securitate. Aplicarea art. 5 era de la sine înțeles. Faptul că SUA transmite acest mesaj este un anunț pentru agresorul rus că este gata să îl aplice. România devine, cu acest anunț, statul NATO al cărui teritoriu devine teatru de operații militare în eventualitatea unui conflict între NATO și Rusia.

Mai pe înțelesul celui nefamiliarizat cu limbajul militar, SUA au anunțat Rusia (de aici, din România dar și din Polonia etc.), că un eventual război între ele se va duce pe aceste teritorii. Nu pe teritoriul Ucrainei. Ucraina nu a obținut, până în prezent, un angajament al NATO pentru sprijin împotriva agresiunii rusești. Ca atare, NATO nu va merge să lupte în Ucraina. Va lupta aici, la noi.

Prin formularea „România nu este singură în fața pericolelor și că aliații își respectă cuvântul și promisiunile ”, senatorul pesedist pupincurist face pur și simplu propagandă ieftină. România nu a fost singură. PSD nu are nici un merit în asta.

Campania asta electorală scoate prea mulți idioți în față.

Niciun comentariu: