Bag seama că inculpatului Tăriceanu îi place să se audă vorbind. Narcisism. El și numai el ! Mai bag de seamă că valorile la care face referire atât de des nu au pentru persoana lui nici o importanță. Este deasupra lor. Dar mai bag de seamă și faptul că are o mare durere: o vrea plecată pe Laura Codruța Kovesi de la DNA. Cu orice preț. Chiar și cu prețul aruncării la coșul de gunoi a valorilor pe care le clamează ca o bandă de magnetofon.
Pentru mine este foarte clar faptul că inculpatul Tăriceanu a luat-o pe arătură. Rău de tot. Pentru a se proteja împotriva unei eventuale acțiuni a DNA de reținere sau arestare preventivă pentru ticăloșiile pe care le-a săvârșit (unele apar încet-încet în media), s-a înhăitat cu infractorul Liviu Dragnea și cu PSD-ul „militant” uitând de valorile despre care vorbește în permanență - în special de valorile liberalismului. Când doar vorbești, fără să aplici, ai o mare problemă.
Cere ca șefa DNA să își dea demisia pentru că ne-onorabila Curte Constituțională, la sesizarea lui ca Președinte al Senatului, a constatat un conflict juridic de natură constituțională între Guvern (ca exponent al puterii executive) și Ministerul Public - DNA (ca parte a autorității judecătorești - puterea judecătorească) în limita unei cercetări penale cu privire la „legalitatea și oportunitatea elaborării unui act normativ”.
În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aș numi corupția de putere. Am spus și repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acționat în logica instituțiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea și că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică și cred că stopează ofensiva unor instituții nedemocratice de a prelua toată puterea în România. Ca președinte al Senatului, Camera superioară a forului democratic suprem, nu pot decât să sper că în instituțiile nedemocratice mai sunt oameni care au suficientă responsabilitate pentru a înțelege că lucrurile trebuie să se schimbe - a scris inculpatul Tăriceanu pe pagina lui de FacebookDar dacă nu este așa, inculpatule Tăriceanu ? Pentru că, din nefericire pentru tine, cercetarea făcută de DNA la Guvern, nu a urmărit „legalitatea și oportunitatea adoptării unui act normativ”, ci fapte penale produse pe timpul adoptării actului normativ ! De aceea DNA a disjuns cauza și a trimis-o la Parchetul General de pe lângă ICCJ pentru continuarea cercetărilor. Cu faptele penale constatate și probate până la transmiterea dosarului.
Chiar judecătorul constituțional Dorneanu, cel care face, pe față, jocurile politice ale PSD, va trebui să accepte faptul că oportunitatea este un moment ante-factum. Este o decizie politică. Este urmată de acțiunea de a face, a nu face, a se abține să facă ceva anume. Cineva a considerat oportun să emită o ordonanță de urgență. Foarte bine. Oportunitatea nu este interzisă de lege. Ba chiar este recomandată. A trecut la elaborarea ei și la parcurgerea etapelor prevăzute de normele în vigoare pentru avizarea și aprobarea în ședința de Guvern. Iar asta înseamnă legalitatea. Numai că nici asta nu este interzisă de lege. Dacă, evident, sunt respectate condițiile prevăzute de lege pentru ca un act normativ să fie legal promovat !
A ! Stai ! Nu au fost respectate normele prevăzute de legea în materie de construcție legislativă și a hotărârii de guvern aferente. Nu-i bai ! Nu sunt sancțiuni. Dar, ce să vezi, au dispărut documente oficiale, s-a dat același număr de înregistrare pe două documente cu același obiect dar cu conținut diferit, nu s-a respectat dispoziția obligatorie a avizelor consultative fără de care procedura nu se consideră împlinită ... fals, uz de fals, adevărate minuni.
Aici, ai picat inculpatule Tăriceanu pe o interpretare aiuritoare. Nu mai spun că protestele din stradă care țin de o lună de zile și OUG nr. 14/2017 care abrogă pe OUG nr. 13/2017 confirmă faptul că OUG-ul abrogat nu prea este în regulă.
Pe de altă parte, într-un stat democratic este inadmisibil ca un politician într-o demnitate publică atât de înaltă să nu își dea demisia din funcție și chiar din Parlament atunci când este urmărit penal și, mai grav, când este deja inculpat, este trimis în judecată. Măi Tăricene, măi ! Tu îți dai seama în ce rahat ai intrat ? Tu nici nu ai dreptul să vorbești despre alții din moment ce tu ești inculpat iar partenerul tău, șeful Camerei Deputaților, este condamnat dar și inculpat într-un nou dosar. Ești penibil Tăricene ! Prin prezența ta și a infractorului Dragnea în Parlament am ajuns de râsul democrației și a tuturor organelor legislative din lume: Parlamentul României este singurul condus de persoane condamnate penal sau judecate penal dar și singurul în care o treime dintre parlamentari au condamnări penale sau sunt în diferite faze ale proceselor penale.
Inculpatul Tăriceanu are un singur gând. Este unul mânat de o dorință disperată de răzbunare. Scoaterea lui Kovesi de la DNA. Inculpatul Tăriceanu este obsedat de persoana lui, de protecția lui personală și nu de valorile democrației.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu