luni, 13 februarie 2017

Suntem de acord ca lupta anticorupție să continue ... noaptea minții !

Când noaptea minții se așterne peste parlamentari, primii care se remarcă sunt cei de la ALDE.

AgerpresVosganian (ALDE): Suntem de acord ca lupta împotriva corupției să continue, dar să consacre respectarea drepturilor omului

Să lămurim o problemă de la început. Intervenția lui Vosganian este o agresiune asupra sistemului de justiție, evidentă prin modul în care a abordat problema. Și da, în oricare sistem judiciar au fost erori. Orice sistem dă erori, nu este și nu poate fi perfect. Factorul uman este însă, în majoritatea cazurilor, cel care generează imperfecțiunile. Nu sistemul !

Sistemul judiciar funcționează doar în limitele legii. Nu are cum altfel. Sancțiunile legale pentru momentele de funcționare cu nerespectarea legii duc la anularea dosarelor procurorilor, la anularea deciziilor judecătorilor, persoanele vinovate fiind eliminate din sistem.

Formularea lui Vosganian are o încărcătură deosebită. El este unul dintre foștii guvernanți urmărit pentru emiterea unei ordonanțe prin care cetățenii țării au fost obligați să acopere financiar - prețul mai mare la gaze -, procesul de fabricație al uzinelor chimice deținute de Ion Nicolae care vindea în țară 30% din producție și afară 70% din producție, cu practicarea unui preț mai mic față de concurență, exportând astfel valuta țării (o făcea cadou cumpărătorilor străini !). Pentru a nu ajunge în fața procurorilor se folosește de protecția Parlamentului. La Senat, sub conducerea lui Tăriceanu, Vosganian a obținut respingerea cererii procurorilor de începere a urmăririi penale ! Acum este în Senat, alături de Tăriceanu și speră la o nouă protecție.

Ce înțelege Vosganian prin „respectarea drepturilor omului”, naiba știe ! Probabil că el înțelege altceva decât ce este scris în Constituție și în legile penale. Probabil că el, la fel ca Tăriceanu, înțelege prin aceasta încetarea urmăririi penale în cauza lui. În mod sigur este așa.

Este insultătoare afirmația lui. Ei, cei de la ALDE, sunt de acord cu continuarea luptei anticorupție dar cu condiție. Iar condiția este foarte, foarte largă. Exemplele date de el nu sunt concludente. Poate că o analiză a fiecărui caz în parte ar reliefa altceva decât induce el. O țară întreagă protestează împotriva încercării PSD și ALDE de a diminua, de a opri lupta împotriva corupției iar el, Vosganian, ne face hatârul să fie de acord cu continuarea acestei lupte. Ei sunt de acord, de parcă ei sunt decidenții soartei unui întreg popor ! Aroganță și imbecilitate !

Niciun comentariu: