duminică, 26 februarie 2017

PNL vs. PSD, capitalism românesc contra capitalism bugetar !

Dan Motreanu
Liberalul a lămurit într-un interviu pentru „presa liberă” - PSNews că nu candidează pentru că rămâne fidel unui principiu adoptat în cadrul PNL. Are o problemă personală și de aceea nu candidează la funcții publice sau politice.

Interviul este interesant pentru că este consistent însă mă bucură faptul că a pus punctul pe „i” la final:
Închei prin a aminti că este crucial ca Partidul Naţional Liberal să îşi reconfirme reputaţia de partid ce are un proiect de ţară prin care capitalismul antreprenorial românesc se opune capitalismului bugetar promovat de stânga populistă, acea stânga populistă care a creat o economie construită preponderent în jurul resurselor publice. De asemenea, Partidul Naţional Liberal trebuie să se prezinte în faţa membrilor şi a electoratului drept un partid care renunţă la puseurile periodice de comunicare demagogică şi este capabil să inițieze etapa dialogului dintre politică şi societate, deschis tuturor cetăţenilor şi segmentelor active din societate interesate de a participa nemijlocit la decizia publică.
Da ! De aici încolo se poate spune orice. Chiar și „prostiile” sunt mai ușor de suportat când societatea se dezvoltă liberă !

Este esențial ca dezvoltarea României să fie asigurată de capitalismul antreprenorial românesc și nu lăsată la cheremul bunul plac al celor din PSD și aliații săi care au dezvoltat și dezvoltă acel timp de capitalism al „băieților deștepți”, capitalismul bugetar.

Trebuie, cumva, oprită mișcarea membrilor PSD sau ALDE ajunși în funcții publice de decizie de a bloca dezvoltarea capitalismului românesc, cel real și nu cel politic de stânga. Firea, la București, vrea să scoată serviciile publice „din mâna” privaților și să le aducă la nivelul Capitalei (a bugetului capitalei !), ca pe timpul comunismului. Infractorul Dragnea este sprijinit de inculpatul Tăriceanu pentru a pune sub supraveghere politică toată activitatea economică a statului, atacurile asupra capitalului străin având rolul de a descuraja proiectele de dezvoltare a economiei private pentru ca viitoare intreprinderi de stat să le ia locul.

Foarte bună observația lui Dan Motreanu !

Niciun comentariu: