marți, 14 februarie 2017

Michael Flynn a demisionat din funcția de consilier a lui Trump pe securitate națională !

Acuzat de presă că a purtat discuții cu Ambasadorul Rusiei în vederea retragerii sancțiunilor americane luate ca urmare a agresiunilor asupra Ucrainei, Michael Flynn și-a dat demisia. Agerpres.

Rușii au avut reacții „diferite”. Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că este treaba americanilor, borșul lor, Sluțki de la Camera inferioară a Parlamentului spune că Flynn a fost obligat să își înainteze demisia pentru că se dorește stricarea relațiilor americano-ruse, aflate la un început de drum „favorabil”.

Nu am putut să uit că una dintre marile „realizări” ale infractorului Dragnea în SUA este întâlnirea cu Michael Flynn, generalul care are o anume „apreciere” față de Rusia și politica ei de forță. De fapt, Flynn a fost bănuit ca fiind „liantul” prieteniei cu Putin și a unor relații cu Rusia de pe poziții „paritare”. Aia ție, aia mie etc.

Acum mă întreb, ca omul, care a fost filiera prin care a ajuns infractorul Dragnea față'n față cu Donald Trump ? Filiera rusă, filiera israelită, sau o combinație între cele două ?

Prea sunt ciudate unele declarații ale puterii PSD-ALDE-PMP din ultimul timp !

Uite cum o demisie peste Atlantic naște întrebări aici, în estul Europei ! În ce jocuri este băgat infractorul Liviu Dragnea ? Al cui „om” este ?

Bugetul pentru apărare s-a redus în substanța resursei bugetare anuale și a fost „completat” cu credite angajament care, chipurile, având ca țintă programe multi-anuale, pot asigura cei 2% promiși de conducerea României în 2017 la NATO. Bugetul SRI însă, instituția care asigură securitatea internă, complementară la Sistemul Național de Apărare, a fost tăiat sever, cu aproape 10% față de anul 2016 ! PSD prin diferiți lideri, alături de cei din ALDE și PMP-ul lui Băsescu (acompaniați de politicieni și din alte partide !) reclamă o mai mare „independență” față de Uniunea Europeană, inculpatul Tăriceanu venind cu ciudățenia Brexitului, pe care îl laudă ca „voință a poporului englez” care a scuturat „jugul UE”. Cât privește apartenența la NATO, toți liderii puterii spun vorbe frumoase însă reclamă un comportament care nu ar trebui să fie în favoarea angajamentelor asumate anterior ! Vorba aia, tratatele sunt făcute pentru a fi încălcate.

Ciudate conexiuni mai apar astăzi. Timpul le rezolvă pe toate. Spune o vorbă. În timp, ușor - ușor, aflăm și cine ne sunt „conducătorii” !

Niciun comentariu: