luni, 20 iunie 2016

Cafeaua nu mai este cancerigenă ! Formidabil ! Nemaivăzut ! Bombă !


Am citit la alții, apoi am descoperit informația și la Agerpres.

O agenție a OMS cu sediul la Lille (IARC) care a declarat cu niște ani în urmă, cu un sfert de secol în urmă, că avem în cafea un produs care provoacă cancer a revenit la gânduri mai bune. Au revăzut cercetările anterioare și au constatat că nu există suficiente probe care să confirme recomandarea renunțării la consumul cafelei.

Ba au băgat cafeaua la categoria de risc cu intoxicația cu plumb sau a altor substanțe toxice puternice. Meseriași, ce mai !

Or fi ei somități pe acolo, medicale sau din alt domeniu al științei, dar o astfel de informație mă face să cred că diplomele pe care le au nu le justifică tâmpenia. De aceea nici nu îi iau în considerare când văd știri de la ei. Am bănuiala că ei acționează politic, mai toți indivizii care clamează tot felul de interdicții privind consumul produselor.

După ce ne-au chinuit 25 de ani cu spaima cancerului la consumatorii de cafea astăzi vin și recunosc că există cercetări mai noi care confirmă că, dimpotrivă, cafeaua contribuie la împiedicarea apariției și dezvoltării cancerului ! Păi, nu sunt tâmpiți ?! Sunt !

Ca să iasă basma curată, au băgat o gogâlă pe temperatura băuturilor consumate. Cică băuturile foarte-foarte fierbinți au o contribuție asupra cancerului de esofag. Adică băuturile care se consumă la temperaturi de peste 65 de grade. Ha ? Ce ? Cine dracu bea cafea la 65 de grade de au făcut „sărmana” confuzie ?

Omenirea mănâncă carne friptă de când a descoperit acest procedeu de preparare. Ei bine, aceeași agenție face vâlvă cu ideea că aceasta este cancerigenă. Și dă-i și omoară cu carnea friptă, cu noi proceduri de preparare, cu interdicții și contraindicații. Mă mir că nu recomandă ieșirea oamenilor la păscut, dar ... probabil că nu am citit eu.

Trebuie să recunosc că acest organism al ONU are și unele merite. Dar nu pot evita să observ că atunci când intră în domeniul alimentației o ia razna.

Recomandările insistente pe alimentația mediteraniană au rost pentru populațiile de la Mediterana. Nu poți cere populației inuite să renunțe la carnea crudă și la grăsimi în favoarea morcovilor și a salatelor din tot felul de buruieni. Așa cum nu poți celor care trăiesc în zonele înghețate să renunțe la 2000 de kalorii pentru că, vezi Doamne, sunt prea multe 5000 de kalorii pe zi. În condițiile în care doar pentru încălzirea organismul acei oameni consumă 3000 de kalorii zilnic !

Susțin că organismul oamenilor este construit potrivit zonei în care se nasc și cresc. Consumul alimentar care urmează rețetele „bunicii” este cel mai sănătos pentru organism. Rețetele „bunicii” au în spate sute și mii de ani de evoluție, o evoluție care ține cont nu doar de organismul celor care trăiesc într-o anumită zonă, ele țin cont și de plantele și animalele care evoluează în acea zonă. Trebuie însă să recunosc faptul că există alimente din alte zone care pot fi asimilate de organismul oamenilor fără a avea influențe negative. Cafeaua este un astfel de produs, ceaiul etc. Când vine vorba despre produsele din carne însă, aici sunt categoric împotriva importurilor. Chiar și când este vorba despre fructe și legume. Solul în care cresc plantele le conferă mineralele și vitaminele pe care organismul animalelor, inclusiv oamenii care trăiesc în acele zone, le pot asimila fără dificultate în beneficiul sănătății lor.

În concluzie, ajung la mesajul pentru cei de la OMS, în toate structurile lor: să vă ia dracu !

Niciun comentariu: