joi, 30 iunie 2016

Manevre de infractor dovedit. Dragnea este specialist.

A ieșit Liviu Dragnea, șeful clanului PSD, cu o declarație de maimuțoi politic:

Un senator care a venit la noi — a zis că nu vrea să meargă către PNL — ne-a spus că dl Oprea le-a spus că inclusiv cu dl Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informație care, dacă se dovedește reală, e ceva foarte grav. Cred că dl Oprea și dl Steriu și dl Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut în trei sau câte doi discuții pe această temă, pentru că ar fi implicare neconstituțională a președintelui în viața partidului.

I se pare că ..., cei incriminați de el să dea explicații bla, bla, bla.

Autorul informării către PSD este noul senator PSD, fost senator UNPR, fost membru PNL (!), Octavian Bumbu !

Ce este culmea, este că Bumbu a fost membru al PNL din 1990 până în 2011 când a trecut la UNPR. În perioada 2000-2004 a fost vicepreședinte al PNL !

S-a discutat între colegii de la UNPR că această alianță (cu PNL — n.r.) ar fi cunoscută și ar avea inclusiv gir de la Cotroceni. Bineînțeles că nu am participat la nicio discuție, nu pot eu să declar oficial, ci am transmis discuțiile care se purtau zilele trecute în grup, între colegi, nu oficial, la o masă oficială. Atunci când se discuta 'uite ce direcție am luat', au fost voci care au spus: stați liniștiți că este cu girul cel mai înalt și asta e direcția. Asta am transmis-o și eu mai departe, deci fără să fie o declarație oficială. Este adevărat, am discutat subiectul acesta, pentru că, de ce să nu fim sinceri, toată lumea a discutat.” - Agerpres.

Declarațiile ulterioare ale lui Bumbu sunt o formă de apărare. Nu a crezut că Dragnea se va folosi de declarația lui pentru a-l ataca pe Președintele Iohannis. Asta vrea să lase el impresia. Acum, dacă a ajuns la PSD, nu am cum să îl mai cred. A intrat în partidul cu cei mai mulți politicieni dovediți ca infractori, seamănă cu ei.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a comunicat că afirmațiile lui Dragnea sunt false și tendențioase. Mai mult, consideră acțiunea lui Dragnea ca având drept scop instituirea unei confuzii de moralitate a valorilor din societate. Normal, spun eu, cei din PSD sunt disperați să inducă ideea că toată clasa politică este imorală, așa cum sunt Dragnea, Ponta și toți susținătorii acestora.

La o vorbă cu Denise Rifai, al Realitatea Tv, Daniel Fenechiu a afirmat că plecarea deputaților și senatorilor UNPR la PSD nu trebuie să mire pe nimeni. După cum vede el, în UNPR ar fi doar 5-6 parlamentari care să se încadreze în criteriile de integritate cerute de PNL și, normal, de partidul pe care îl conduce, Partidul Național Democrat.

A afirmat că PSD le-a atins coarda sensibilă. Dacă nu câștigă locuri ca deputați și senatori, PSD va fi recunoscător și le va compensa fidelitatea prin funcții în structurile deconcentrate ale administrației publice.

Stând și gândind logic, declarația lui Dragnea nu are nici un sens. Mai mult, Administrația Prezidențială neagă afirmația aberantă a lui Dragnea.

Poate nu strică să depășim nivelul acesta de suprafață și să intrăm în niște evenimente care au ceva „substanță”.

Dragnea însuși este la al doilea dosar penal. Dacă va fi condamnat, condamnarea cu suspendare de acum se transformă în condamnare cu executare.

Ponta, mult iubitul lui prieten, este trimis în judecată și în plus, Comisia de evaluare a lucrărilor academice a stabilit că el și-a plagiat lucrarea de doctorat. Pe românește i se spune furt. Dacă împotriva lui Ponta va deschide acțiune Baroul București pentru că a fost înșelat de Victor Viorel Ponta și i-a acordat acestuia statutul de avocat, dacă deschide o acțiune similară și facultatea care l-a primit ca lector și mai apoi conferențiar, tot pe baza unor documente false, atunci Ponta mai are ocazia să mai adune niște ani de condamnare.

Ghiță, Sebastian, a ajuns la al patrulea dosar penal. Ba, mai grav, Guvernul tot dă la DNA și DIICOT dosare în care Ghiță tot apare ca broasca râioasă. Iar unde apare Ghiță, încep să primească condamnări penale cei care constituie „crema politică a PSD”.

Numai trei exemple. Ele parcă ar justifica atacul la Președintele Klaus Iohannis. Ba chiar și atacurile la adresa miniștrilor din Cabinetul Cioloș, la Dacian Cioloș însuși și oricare alte atacuri care, la o primă vedere, sunt absurde. ceva se întâmplă în spate, în umbră, în anumite conturi bancare, se aude un fel de zornăit care pare asemănător cu cel al unor cătușe mișcate cu vioiciune.

Niciun comentariu: