miercuri, 29 iunie 2016

Recolta Justiției este bogată. A trebuit destrămată „coabitarea” pentru a se ajunge aici.


Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a primit 3 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu pe când era director la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea. Sentință definitivă. Complicii au fost la rândul lor condamnați.

Procurorii din dosarul lui Sebastian GhițăMihail Tudose, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, și Aurelian Mihăilă, procuror la același parchet, au fost suspendați din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce au fost trimiși în judecată.

O observație este bine de făcut. Dacă procurorii au fost trimiși în judecată și au mari șanse să ia condamnări severe (legea penală prevede un spor substanțial de pedeapsă pentru magistrații care încalcă legea !), nu văd cum Sebastian Ghiță va scăpa.

Sebastian Ghiță este la rândul lui trimis în judecată în dosarul de mai sus. Îl însoțesc nu doar procurorii ci și polițiștii corupți, cum ar fi Viorel Dosaru, la data faptelor șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova și subordonați ai acestuia. Treabă serioasă care, evident, după pronunțarea unei condamnări (prezumția de nevinovăție este stăpână până atunci !), va exploda sub alte forme în Ministerul de Interne. Să vezi ce tămbălău va fi atunci !

Neculai Onțanu are o decizie definitivă. Rămâne în arest preventiv pentru luarea de mită. Procurorii au reușit să lămurească instanța. Perfect !

Nicușor Constantinescu, baronul de Constanța, are o sentință definitivă, de 5 ani de închisoare, în creștere față de sentința anterioară (din 2015) - dosarul privind Centrul Militar Constanța. Pe rolul instanței mai este o condamnare de 6 ani, care însă nu este definitivă. Aia urmează să se judece. Cu un parc eolian.

Mai sunt niște liberali sau foști liberali dar mai sunt și polițiști și „oameni de afaceri”. Mecanismul Justiției funcționează. Peste toate, mai vine și ministrul Justiției și îi strică lui Dan Voiculescu strategia ieșirii din închisoare pe bază de „lucrări științifice”. Ajunsese pușcăria institut de cercetare științifică, mai ceva decât o universitate !

Niciun comentariu: