joi, 23 iunie 2016

Cineva are „bube” la cap, bag seama.


Agerpres spune că Nicușor Dan a scris ceva, pe Facebook. Și-a dat demisia de la Uniunea Salvați Bucureștiul pentru a nu fi în conflict de interese prin calitatea de consilier general la capitală dar, a scris și o amenințare pe Facebook:

Începând de astăzi voi fi consilier general. Astăzi, după opt ani și jumătate, demisionez din Asociația Salvați Bucureștiul, pentru a nu fi în conflict de interese. Opt ani și jumătate nu e puțin. Aveam proiecte matematice, aveam planuri cu familia, cu prietenii, aveam cărți de citit. Toate lăsate în așteptare. Nu știu dacă voi ierta, dar sigur nu-i voi uita pe ticăloșii care m-au obligat să-mi neglijez proiectele.

Mă uit la text și încerc să îl înțeleg. Pot recunoaște că am dificultăți în a-l înțelege. Ceva neuroni lipsă, sigur informații suplimentare de la Nicușor Dan, ceva este.

Încerc un fel de înțelegere, dacă îi pot spune așa.

Nicușor Dan avea planuri mari, proiecte matematice, cu familia, cu prietenii, avea de citit cărți însă, datorită unor condiții independente de voința sa (?!), a trebuit să înființeze Asociația Salvați Bucureștiul. Prin munca la Asociație, a umplut tot timpul la dispoziție oferit de ziua oficială și a renunțat la matematică, la familie etc. De vină sunt niște unii numiți cu drăgălășenie „ticăloșii care m-au obligat să-mi neglijez proiectele”. Interpretez greșit ? Dacă nu, să mergem mai departe.

Fiindcă „ticăloșii” nu și-au recunoscut vina, pentru că ticăloșii nu au fost de acord cu el că „sunt ticăloși”, și-a suflecat mânecile și a înființat partidul Uniunea Salvați Bucureștiul care pur și simplu i-a luat tot timpul. Mai grav, din cauza ticăloșilor a devenit consilier general astfel că așteptarea la care sunt supuse proiectele de acum 8 ani și jumătate se va prelungi sine die. Catastrofă ! Ticăloșii vor plăti pentru acestă schimbare de direcție a matematicianului obligat să devină politician ! Nu știe dacă îi iartă, dar sigur nu-i uită !

În DEX am căutat ceva care să mă apropie de acest tip de comportament. Am găsit „psihopatie”, definită ca „stare morbidă caracterizată prin tulburări de afectivitate, de comportament sau de caracter”.

Cât de mare o fi tagma „ticăloșilor” ? Bag fără reținere politicienii din alte partide. Mama lor de ticăloși ! Pot să bag și cetățenii care au acordat și acordă credit acestor politicieni ? He ! Este raportul ăla, cauză/efect. Dacă cetățenii nu ar susține pe „ticăloșii” de politicieni care l-au supărat pe Nicușor Dan, aceștia nu ar fi putut să comită actele reprobabile pe care Nicușor Dan le condamnă ! Este logic ? Este.

Păi, ar cam trebui să le spunem cetățenilor că Nicușor Dan este supărat pe ei pentru că au votat unii politicieni, mai puțin pe el, normal.

Niciun comentariu: