vineri, 11 septembrie 2009

Basescu incearca. Este mai putin coltos si ceva mai respectuos.

Basescu revine cu o scrisoare adresata presedintelui CSM. Tonul nu mai este cel de la sedinta. Psihologii pot avea interpretarea lor. Interpretarea mea, dintr-o bucata, este ca le-a prins frica. Daca magistratii o tin pe a lor, cu tot apelul lui Basescu si a UNBR (si avocatii stau daca stau instantele si nu mai au "malaiul"), Basescu va trece fie la scoaterea armatei pe strazi si declararea starii de necesitate fie va obliga pe Boc cel mic sa repare ce au stricat pana acum.

Apropo. Basescu "are consideratie" ?!?!?!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a adresat astazi o scrisoare Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, referindu-se la art. 80 alin. 2 din Constitutie (care reglementeaza obligatia presedintelui de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice).

Textul integral:

Stimate domnule presedinte,

Conform legii, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei. Totodata, institutia pe care o conduceti asigura respectarea legii si a criteriilor de competenta si etica profesionala a magistratilor.

In contextul in care magistratii refuza sa indeplineasca un serviciu public, incalcand dreptul cetatenilor de a avea acces la justitie (?!), va solicit sa luati toate masurile pentru incetarea actiunilor de protest ale judecatorilor si procurorilor. Reluarea activitatii instantelor este extrem de importanta atat pentru cetateni, cat si pentru intreaga societate.

Fac un apel public la toti membrii CSM si la intreg corpul magistratilor de a da dovada de intelegere si sa inceteze actiunile de protest.

De asemenea, dupa cum va este bine cunoscut, domnule presedinte, o serie de functii de conducere din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt vacante in acest moment.

Delegarea temporara a unor persoane pe aceste functii de conducere nu ajuta justitia din Romania, creand un sentiment de provizorat fata de asumarea responsabilitatilor la cel mai inalt nivel in justitie.

Va rog sa declansati procedurile legale pentru desemnarea magistratilor pe functiile de conducere vacante, in vederea numirii lor.

Cu toata consideratia,

PRESEDINTELE ROMANIEI

TRAIAN BASESCU”

Si nimic de greva ??????? Doar actiuni de protest ????? Dar tot clontos !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Basecu trebuia suspendat din functie pentru felul in care isi indeplineste mandatul.
Cel putin de 1 luna de zile a dat "foc" la tara..
A jucat la CSM aceiasi sceneta pe care a invatat-o si pe pupila lui Nuti Udrea .
Sa jigneasca , sa umileasca , sa scuipe si sa plece .
Doar , ca desi este un cator foarte bun , la CSM nu tine.
FRICA LUI MAJORA CA NU VA AVEA MUSTERII PENTRU SECTIILE DE VOT.
Magistratii NU se duc , profesorii si politistii NU.
Un BUFON jalnic.. de talia lui Bercea Mondial si Cioaba.