vineri, 11 septembrie 2009

Ne ducem naibii cu totii ?

Relatiile interumane stau sa explodeze. De o parte, cei care se opun regimului dictatorial basescian iar de cealalta sustinatorii fanatici ai acestuia.

Am crezut ca exista o limita a "opozitiei fata de parerea altuia". Nu exista. Mai nou, in blogosfera portocalie se vorbeste de "bate" si de "dat in cap". In toate dictaturile au existat "trupe de comando" cu rolul de a "linisti" populatia "recalcitranta". Portocaliii se pregatesc de lupte in adevaratul sens al cuvantului. Acum doar pe net. Maine, cine stie, maine ne putem trezi cu ei in strada dand in capul oamenilor pentru gloria marinarului cotrocenist.

Intr-o postare pe un blog portocaliu, cu titlu semnificativ, "Cersetorii bugetivori", apar " solutii" portocalii:

Noi ceilalţi care ne petrecem cîte 12 ore pe zi pe plantaţia patronului ca să producem bani de taxe şi impozite pentru salariile voastre ce-ar trebui să facem, fiindcă nu primim nimic în schimbul acestor bani? Să vă lăsăm să muriţi de foame (fiindcă asta aţi merita)? Să ieşim şi noi în stradă cu bîta împotriva voastră (fiindcă voi ieşiţi cu bîta)? Să vedem care-i mai tare atunci cînd singura lege e cea a pumnului?

Păi nu ne lăsaţi prea multă libertate de opţiune. Voi nu sînteţi această naţie nici dacă vă adunaţi cu neam de neamul vostru pînă la a n-şpea spiţă.


Sînt împotriva acestui demers absolut tîlhăresc al cerşetorilor bugetari.

Masă de manevră spălată pe creier a papaşei nu trebuie să întoarcă nici 1 mm guvernul Boc de la planul de reformă. Nu trebuie cedat nici un micron în faţa grobianismului fără limite. Nu există motive pentru care România ar trebui să înceteze să existe. Dimpotrivă.
Si cateva replici:

"Nu Robin. Nici vorbă. Trebuie tăiate cîteva căpățîni care au făcut curu lat pe scaune roșii și vei vedea că nația asta devine brusc guvernabilă și pașnică.
Chibiții roșii sînt cei care construiesc piatră cu piatră opinia pe care o zmîngălesc în ziarele și televiziunile lor de căcat".

"Vezi daca esti prost si slugaresti patronul?
Fi destept ca Pivniceru, Stanoiu si Barbulescu, trageti o licenta frumoasa de stang la Spiru, baga o spaga din vandutul casei lui mamuca si fater jude. Maresti salariul si cumparati apartament frumos si injura-l pe Basescu.
Ehei corporatist de cumetrie ce esti. Asa iti trebuie".
Mare lucru daca nu ajungem la lupte de strada. Basescu este disperat iar locotenentii lui indeamna ciuma portocalie la "revolta armata" impotriva unei natii care isi cere tara inapoi.

2 comentarii:

filadel spunea...

Să sperăm, Florine, că toată lumea citește și semnele de întrebare. C-așa-i frumos.

Viq spunea...

Măi Florine !

Uneori mă întreb până unde poate merge efectul psihologic nefast al susţinerii unei gafe anterioare.
Şi realitatea-mi răspunde : până dicolo de absurd.

Tu sesizezi că, treptat, ai plecat de la susţinerea unei ideologii ("de dreapta", "liberală", "anticomunistă", "de piaţă"... zii cum vrei, sunt discuţii de amănunt pe subiectul ăsta), ai transferat susţinerea asta asupra unei persoane/formaţiune politică şi, urmând persoana/partidul, ai ajuns să combaţi principiile susţinute iniţial ?????

Este normal dacă nu te interesează succesul idologiei, ci al persoanei fizice.
Este anormal şi jenant, dacă obiectivul tău nu e o persoană ci un sistem economic-politic-social.

Care e poziţia TA, personală, raţională şi potrivită conceptului politico-economic la care aderi, în raport cu pretenţiile bugetarilor ?
Ignoră iniţial ce zice Crin.
POZIŢIA TA este importantă.

După ce te limpezeşti, vezi cine de pe scena politică are poziţa convergentă cu cea personală !

Dacă respectivul este Floricel, care este de acord PRIN FAPTE cu sugacii bugetari, cu pensiile parlamentare aberante şi cu toate celelalte idioţenii economice, foarte bine.
Dar măcar să fii conştient de asta, să-ţi fie limpede că n-are nici în Crin nici în mânecă cu o societate economică modernă.

Poate că priveşti povestea asta ca pe o bătălie ce permite orice, chiar şi interpretarea tendenţioasă, conştient distorsionată, a vorbelor lui Fil.
În numele scufundării piratului merită făcut orice.
Dacă e aşa, ai pierdut punctele cardinale.

NU piratul e important.
Nici Crin, nici Geonel.... nici Ilici.
Piratul, chiar dacă mai ia un mandat, peste 5 ani va fi schimbat.
Crin, poate va dispare de pe scenă complet în următorii 2 ani.
Ilici va fi probabil deja mort.
Dar noi trebuie să trăim şi după aia !

CEEA CE EI REPREZINTĂ este important !
Ceea ce promovează, forma de societate pe care vor să o facă funcţională.