joi, 17 septembrie 2009

Crin Antonescu despre motiunea de cenzura

Evenimentele de ieri nasc intrebari. Firesti din moment ce ieri s-a confirmat tipul de stat dorit de Basescu. Nu "statul de drept" ci "statul de drepti".

Aici, la liberalii1 am gasit niste declaratii ale lui Crin cu privire la motiune si la momentele de dupa motiune.

Le pun mai jos cu satisfactie. Crin si PNL exclud o eventuala participare la guvernare alaturi de PD-L. Este calea ratiunii. Nu poti gandi o alianta cu monstrii basescieni. PD-L si-a dat masura. Afara cu PD-L de la guvernare !


Nu cred că va trece moţiunea, dacă trece căutăm o altă formulă, dar fără PDL

Declaratii 16/9/2009 00:00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu crede că va trece moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR, menţionând că în ipoteza în care acest demers va trece de Parlament, PNL va participa la căutarea unei noi formule de guvernare, din care să fie exclus PDL.

Întrebat ce face PNL dacă trece moţiunea de cenzură, Crin Atnonescu a menţionat că în acest fel România va scăpa de cel mai neruşinat Guvern, adăgând că el nu crede că moţiunea va trece de Parlament.

"Eu cred că nu va trece moţiunea de cenzură pentru că PSD va continua să se comporte în maniera pe care aţi văzut-o ieri

(marţi-nr). (...) Este foarte bine dacă trece (moţiunea-nr). Consecinţa imediată este aceea că România va scăpa de cel mai incapabil şi mai neruşinat Guvern din istoria sa după 1990, ca să nu vorbim la cald - eu cred că din toată istoria sa de la Barbu Catargiu încoace. Vom fi în situaţia de a căuta la o nouă formulă de guvernare", a susţinut, într-o conferinţă de presă, Crin Antonescu.

Întrebat dacă PNL va participa la eventuale căutări pentru o nouă formulă guvernamentală, Antonescu a replicat "De ce nu?", ţinând să precizeze că formula vizată exclude PDL şi adăugând că nu crede că se va ajunge la aşa ceva.

În plus, liberalul a apreciat că "rostul unei moţiuni de cenzură nu se limitează la şansele ei de a trece sau nu", fiind un gest politic. "Noi trebuie să-l facem fără nici un fel de ezitare. Noi nu am avut nici un fel de ezitare indiferent de calculele care se fac, pentru că dacă nu facem moţiune de cenzură după cele întâmplate ieri, înseamnă că suntem un fel de pedişti vopsiţi, un fel de piese de carton în farsa lui Traian Băsescu. Eu nu sunt Mircea Geoană, eu nu accept aşa ceva, nu are cum să mă cocoaţe pe un scaun în care să stau şi să jelesc ce se întâmplă cu propriul meu Guvern. Eu sunt în opoziţie şi fac moţiune de cenzură. O să vedem cine stă în sală şi cine nu, o să vedem cine votează şi cine nu", a conchis preşedintele PNL.

Pe de altă parte, Antonescu a anunţat că le propune pralementarilor PNL să voteze "cu bilele la vedere pentru ca nu cumva cei din PD-L să aibă vreun vot pervers şi după aceea să spună că PNL a votat".

El a a precizat că liberalii lucrează şi la sesizările către CC, menţionând că aşteaptă în acest sens să vadă dacă moţiunea de cenzură trece sau nu.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. PNL şi UDMR au împreună 121 de parlamentari, din totalul de 471.

Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului de lege, a fost votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

4 comentarii:

hendrix spunea...

Mi-a placut foarte mult discursul de ieri al lui Crin! Nu stiu cate sanse are motiunea de cenzura sa treaca, tinand cont de jocul politic al lui geoana, important este sa fie depusa! Sa fie discutata! Daca pesedistii n-o vor vota este problema lor. Ei vor invoca probabil faptul ca nu s-ar impune acum o criza politica inaintea alegerilor. Chiar si ilici spunea azi:,,În condiţiile actuale, o dărâmare a Guvernului ar fi o soluţie mai proastă''. Apropos, ilici a zis de ba-secu ca este o ,PACOSTE de care trebuie sa ne debarasam''! Nu vii si tu la articolul din Coti sa combatem? Eu sunt in niste clinciuri extrem de dure cu cativa tovarasi securisti portocalii!
Daca motiunea nu va trece PNL va ataca legile la Curtea Constitutionala. Macar pentru chestia privind cumulul salariului de la stat cu pensia legea este neconstitutionala, nu-i asa?

Crăciun Florin spunea...

@hendrix,

Motiunea va trece, cu votul PSD, daca se impune Vanghelie !

Faptul ca Ilici considera ca o motiune acum, care sa darame Guvernul, este proasta nu arata altceva decat ca mosul aresimtul masurii. Stie ca PSD nu are prea mari sanse de a forma un viitor Guvern cu PNL decat daca lasa locul de premier PNL ! Ceea ce nu place PSD.

Vin la Coti sa te sustin.

hendrix spunea...

Iti multumesc ca ai venit pe forumul de la Coti. Ai vazut cu ce specimene am avut de-a face? Ti-am raspuns! Daca nu esti curios, iti repet aici intrebarea de acolo: ce-ai vrut sa spui cu:,,Te portocalizeaza baietii.''???

Crăciun Florin spunea...

Adica te "murdareau", cum le sta in caracter !