miercuri, 9 septembrie 2009

Mesajul numarul 2. De la Crin Antonescu.

A venit numarul 2. Iar el ne spune ca stie care este durerea noastra. Stie si o spune: "o tara confiscata si furata de clasa politica".

El este politician, este reprezentantul partidului care pana mai ieri a fost la guvernare. O guvernare care a avut imensul handicap al unui presedinte care se viseaza "fauritor de neam si tara", o guvernare acuzata de toate crimele pamantului. O guvernare cu ministri acuzati si trimisi in judecata pentru ca s-au opus demagogiei prezidentiale si a partidului portocaliu PD-L.

Romania o schimbam noi toti!
newsletter numarul 2
Stimată Doamnă / Stimate Domn,
Cuvintele de mai jos vin din hotărârea de a vă transmite fiecăruia un lucru: vă înţeleg şi stiu ce simte şi vede fiecare român în aceste timpuri.
O ţară confiscată şi furată de clasa politică. Asta văd românii, la 20 de ani de la Revoluţie. O ţară în care românii au constatat, cu fiecare an, că încet-încet li se ia totul. Întâi li s-a răpit ceea ce aveau mai de preţ - Revoluţia şi speranţa. Apoi, cei aflaţi la Putere, indiferent de partid, au făcut să dispară ceea ce ne aparţinea de drept tuturor. Aşa a dispărut Flota, aşa s-au dus resursele subsolului. La un moment dat, am putut doar să vedem fotografii alese cu ceea ce a fost al nostru odată, în ”Eterna şi fascinanta Românie”.
Înţeleg cele două mari categorii de români care au ales să fugă de tot ceea ce înseamnă clasa politică: cei care nu se prezintă la vot, pentru că nu vor să fie asociaţi cu nimic din ceea ce văd la televizor, şi cei care au ales să plece din ţară şi să muncească prin străini, pentru familiile şi rudele de acasă. Au văzut că justiţia este mai mult spectacol şi influenţă, decât dreptate. Au văzut că pentru o găină şi două ouă furate există pedeapsă, dar nu şi pentru milioanele de euro furate din banii publici. Am văzut corupţia albită la televizor timp de 20 de ani.
Trăim în ţara în care oamenii muncesc şi plătesc taxe pentru ca să aibă clasa politică bani să o ţină din scandal în scandal şi să îşi păstreze privilegiile. Românii i-au întors creştineşte clasei politice şi celălalt obraz, iar şi iar. Prea mult totuşi! Deşi în bătătura noastră suntem altfel, am ajuns în ochii lumii o ţară de scandaluri, de hoţi şi de oameni fără cuvânt. Plătim toţi. Aşa au înteles o mână de politicieni, aproape aceiaşi timp de 20 de ani, care se perindă la Putere, să-şi paseze unii altora banii şi funcţiile. Au uitat în tot acest timp de cei care i-au trimis, prin vot, la muncă, la responsabilitate şi cinste. De asta, cu fiecare aleg ere, din ce în ce mai puţini români mai trag speranţă că votul lor nu este în vânt şi se va întoarce, cândva, într-o viaţă mai bună. Dacă nu pentru ei, măcar pentru copiii şi nepoţii lor.
Sunt Crin Antonescu şi vreau să redau România românilor. Fără scandaluri, fără grupuri de interese, fără spectacole de prost gust, fără minciună şi promisiuni deşarte.
Sunt singurul care nu are legătură nici cu ”Flota”, nici cu ”mătuşa Tamara”, nici cu ”Eterna şi fascinanta Românie”. Un preşedinte al tuturor românilor, cinstit, responsabil, vertical şi echilibrat. Pentru greşelile întregii clase politice din ultimii 20 de ani, eu îmi cer iertare. Pentru responsabilitate, demnitate şi cinste la Preşedinţia României, eu vă cer un singur lucru: să mergeţi la vot.
România are nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi normalitate.
CRIN ANTONESCU
Preşedinte PNL
Cine este Crin In imagini Discursuri Comunitate Contact
© Copyright 2009 Crin Antonescu
Toate drepturile sunt rezervate

El, Crin Antonescu, este reprezentantul partidului care a fost si este inca acuzat de o parte a "specialistilor" de televiziune (?!) de distrugerea tarii, impreuna cu UDMR, formatiunea politica a maghiarilor care a stat alaturi de liberali in cei patru ani ai celei mai bune guvernari de la revolutie incoace.

Incet, incet, guvernarea liberala a lui Tariceanu isi arata roadele. Ieri, la Craiova, politica liberala din anii guvernarii a adus primul rezultat. O masina. O utilitara marca "Ford". Primul "Ford" oltenesc. Tot ieri, dintr-o constructie neglijenta a discursului, Traian Basescu a fost nevoit sa gaseasca o solutie pentru cuvantul "guvern" folosit. Dupa o mica pauza a spus "Guvernul Tariceanu", caruia i-a multumit pentru flexibilitatea de care a dat dovada la negocierea contractului cu "Ford". Apoi a continuat pe aceasta pista si a supralicitat invitand pe Calin Popescu Tariceanu alaturi de el pe scena. Din cauza pauzei din discurs am alta pozitie fata de cei care au laudat prestatia lui Basescu. Consider ca Basescu a incercat sa puna o bulina alba pe niste pedelei, dar si-a amntit ca pedeleii lui - Berceanu, Videanu, Pogea, Boc - care au fost in guvernarea D.A. nu au nici o contributie la contractul cu "Ford", motiv pentru care s-a reorientat Eu cred ca el a vrut sa se refere la primul Guvern Tariceanu, cel in care PD-L a avut ca vicepremier pe Pogea, dar nu a avut cum.

Sper ca urmatorul mesaj al lui Crin sa vina si cu rezultatele, de succes ale guvernarii liberale. Fara asa ceva, toate mesajele lui de reprezentant al liberalilor din Romania care simte ce simt romanii sunt goale de continut.

Iar pentru asta trebuie ajutat. Trebuie sa ii reamintim, daca a uitat cumva, ca rezultatele investitiilor liberale in cei patru ani de guvernare, investitii ale statului, politici ale statului, investitia in inteligenta si aplicarea principiilor liberale au dus la rezultate cu care Romania se lauda chiar daca azi, la guvernare, se afla distrugatorii tarii: PD-L si PSD.

Va avea de demonstrat ceea ce afirma: "Sunt Crin Antonescu şi vreau să redau România românilor. Fără scandaluri, fără grupuri de interese, fără spectacole de prost gust, fără minciună şi promisiuni deşarte". Este obligatia lui sa demonstreze ca poate continua ce a fost bun in prestatia liberalilor aflati la putere, ca poate aduce ceva nou si poate sa fie altfel fata de Basescu si Iliescu. Ca este ceva din Emil Constantinescu la care poate aduce ceva in plus.

Actualizare

Nu pot trece mai departe fara a da "Cezarului ce este al Cezarului". Adica, fara a da lui Mihai Voicu ce ii apartine. Si ii apartine parte din acest contract cu Ford, la care a lucrat impreuna cu Vladescu (tot liberal nu basescian).

Pe blogul lui pune impresia de la fata locului. "Ford Craiova - prima masina". Si mai aduce si imaginea cu el si Lyle Waters, seful echipei de negociere Ford, acum CEO Ford America de Sud.

9 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Daca guvernarea liberala ar fi avut si un preedinte... nu neaparat liberal, ca nu era posibil, dar macar normal la cap, alta era treaba. Pedelistii nu ar mai trebui sa aiba parte de nicio coalitie, cu nimeni. Sa nu se mai uite nimeni la ei cat le e Basescu lider. PNL cu PSD ar trebui sa faca o coalitie pe 10 ani, pe verticala, ca la PE: 5 ani sa fie presedinte liberal, 5 ani presedinte PSD... Si tot asa. Pana PD-L-ul se curata de gasca lui Basescu, si merita sa intre in joc.

Crăciun Florin spunea...

De acord cu ideea. Am sustinut, mai demult, pe forum la articolele din Cotidianul, ca PNL ar trebui sa aleaga ca partener de guvernare pe cei din PSD. PSD s-a schimbat. Are oameni de mare valoare. Nu este reprezintat doar de Iliescu, Nastase, Mitrea, Geoana, Hrebenciuc. Sunt si pesedisti de toata isprava, cum ar fi Cristian Diaconescu, Bogdan Aurescu, Duvaz etc. Bine, acum este la timona Geoana+Vanghelie+Hrebenciuc+ altii. Dar are si pe cei de mai sus.

Tanar liberal spunea...

Guvernarea liberala a avut nesansa sa aiba pe cap pe Basescu. Poate ca daca era altcineva presedinte, Romania ar fi fost altceva acum. O Romanie ALTFEL! Romania are nevoie de un presedinte ALTFEL! Romania are acum nevoie de Crin Antonescu!

Emanuel Botezatu spunea...

Nimeni nu poate contesta ca economia romaneasca a mers bine in tmpul guvernarii Tariceanu. Uitandu-ma peste prigramul lor, am incredere ca daca liberalii vor ajunge iar la putere reformele vor continua.

mihai spunea...

Cand au fost liberalii la putere am vazut multi oameni nemultumiti desi o duceau bine iar acum regreta.
Oare asa este romanul vesnic nemultumit?
Dar acum este prima data in istorie cand totii bugetarii sunt in greva simultan deci acum e normal sa fii nemultumit.

Unknown spunea...

Ce sa-i faci. Asta e Romania in care traim. O tara in care oamenii asculta de tot ce spune 'tatucu', chiar daca tatucu ii minte pe fata. Daca Basescu a spus ca tara merge prost in timpul guvernarii liberale, romanul de rand a crezut. Acum ii va fi greu 'tatucului' sa le explice ca tara merge bine, in timpul actualei guvernari. Dar si acum, multi vor pune botul. PAcat, pacat.

andutzu spunea...

salvarea fabricii de automobile de la craiova este intr-adevar o mare realizare a guvernului tariceanu. prin aceasta s-au pastrat 4000 de angajati, existand promisiuni pentru inca 3000 de angajari. si toate acestea direct la ford, fara a lua in considerare si furnizorii ford.

Paula spunea...

Daca pe timpul guvernarii liberale era alt presedinte, in tara asta lucrurile ar fi mers de la normal spre bine......... A fost totusi nesansa sa exista Basescu !

Crăciun Florin spunea...

@Tanar liberal,

Da. Asa este. Dar noi l-am ales !

@Botezatu,

Daca ajung la putere si pot aplica programul. Daca !

@Silinrul,

Mintea cea de pe urma ...

@andutzu,

Corect.

@Paula,

Asa este. Nesanasa. Face totusi parte din viata.