luni, 7 septembrie 2009

Stai ca sunt prea multe. Deja !

Cand stai prea mult "in admiratie" fata de circul politic romanesc, daca ai si obligatia unui blog, ai toate sansele sa "o comiti". Iar eu tocmai ce am comis-o. Am uitat sa mai scriu. Ma cert cu tembelii de pe sticla desi trebuie sa-i huidui pe blog. Imi fac autocritica si imi iau angajamentul solemn sa implinesc cincinalul in 4 ani si jumatate. Ca sa ma invat minte. Ba mai mult, o sa intrec si recordul lui Stahanov la scos carbuni din mina. El in tone eu in articole.

Sa incerc sa le iau pe rand.

Cazul Udrea & Patapievici

Horia Roman Patapievici si Elena Udrea. Au astia ceva in comun ? Probabil ca au foarte multe de au ajuns sa formeze o echipa in praduirea bugetului public. Amandoi isi promoveaza pe banii nostri propriile afaceri. Iar motivul l-a constituit facatura platita cu 45.000 euro numita "Figaroscope", un supliment de duminica pentru parizienii care doresc sa mearga in weekend. Adica, respectivii parizieni sa viziteze Delta Dunarii, bisericile arhaice de lemn de prin toata tara ba si pe cele din Bucovina, sa se dea cu telegondola la Petrosani sau sa viziteze, intens, litoralul romanesc, basca sa urce pe Fagaras si asa mai departe. Da se poate ? De ce nu. Se poate. Daca vrei, pot, spunea o reclama Adidas. Problema este ca suplimentul se adreseaza doar parizienilor nu si celorlalti francezi. 45.000 euro ! Nu este cam mult pentru atat de putin ? In mod sigur.

Facatura udrista are mai multe componente. Prima dintre ele se refera la Elena Udrea, cea care a pus botul la tarasenie si a marlanit banii platiti de noi prin taxe si impozite. A doua componenta este ca HRP isi baga in supliment reclama la Volvo de unde a primit o masinuta cadou. Pentru detalii rog sa mergeti la Auftakt unde @Lilik semnaleaza facatura, apoi la Andrei Badin care adauga si, nu in ultimul rand la Asociatia Civic Media care are si alte amanunte, inclusiv o plangere penala. Legatura este indestructibila. Basescu garanteaza, Boc executa, Udrea dispune iar Patapievici profita. Cloaca. Pute. Vidanja nu este chemata iar vidanjorii se ocupa cu alte alea, mai banoase si mai sigure la vreme nesigura. Daca se baga, nu este exclus sa o ia pe cocoasa in caz ca marinarul ramane pe tron. Asa ca, stau baietii cuminti. Cel mult, pentru o masura de siguranta, s-a inceput o cercetare in rem pe motiv de plangere penala (aia de la Civic Media). La nevoie se trece rapid la faza "in personam" iar daca marinarul este pe val, la NUP.

Monica Iacob Ridzi in ofensiva

La Antena 3 emisiune, "Editie speciala", Florin Chilian invitat. Florin a compus melodia aia prin care i se cerea lui Ridzi demisia. Surpriza surprizelor. Chilian are o plangere penala de la Ridzi iar procurorii l-au incadrat la "traficul de persoane" ?!



Andrei Badin, participant la emisiune, ofera mai multe amanunte pe blogul sau. Te crucesti, nu alta.

Sinistra Monica Macovei sare in ajutorul basescienilor pentru subordonarea Justitiei

Monica Macovei: “Ce se numeste protest este in realitate o greva
7 Septembrie 2009 - Juridice.ro

"Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei a declarat duminica, 6 septembrie 2009, la Scoala de vara a PDL de la Costinesti:

“Daca la 1 ianuarie 2007 credeam ca justitia din Romania e pe drumul spre Europa, astazi cred ca nici nu vrea si nici nu poate sa ajunga in Europa. In Romania justitia se autoguverneaza. Dupa un Executiv ce afecta independenta justitiei, din 2005 s-a trecut in extrema cealalta.

Unui ministru i se pot da anumite puteri, pentru ca am vazut in ultimii cinci ani ca un ministru care greseste peste un anumit nivel, pleaca acasa, in timp ce membrii CSM care gresesc, nu pleaca. Independenta justitiei este un drept al nostru, al justitiabililor. Independenta nu inseamna ca un judecator poate face ce vrea, fara sa-l controleze nimeni.

Ce se numeste protest este in realitate o greva si reamintesc ca greva magistratilor este interzisa. Vedem cum se incalca legea prin decizii unanime de catre oameni din justitie. Foarte neonorabila si jenanta pentru ei este incercarea de a schimba numele a ceea ce fac in realitate. M-a amuzat sa vad reactiile politicienilor fata de greva magistratilor. Dacă PDL spune ca nu e legal, ca nu e moral, cei din PSD spun ca sunt de partea magistratilor. Avocatii parlamentari la fel, pentru ca vor sa castige bani de pe urma clientilor, sa castige bunavointa judecatorilor din interese personale.”
Sinistra creatura. Ea este cea care a distrus, pe timpul cat a condus Ministerul Justitiei, posibilitatea de a se ajunge la o reforma reala in Justitie. Ea este cea care i-a dat lui Basescu controlul absolut asupra procurorilor si tot ea este cea care a inceput campania impotriva judecatorilor. Ea, procuroarea stalinista Monica Macovei.

Actualizare

Procurorul are o parere chiar mai buna ca a mea.

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Sunt de groaza indivizii astia. Acum, Patapievici, care nu a scos niciun cuvintel pe subiectul cu Volvo-ul, l-a reclamat pe Badea la CNA.

Sa te uiti azi (8 sept) intre 10 si 12 la Antena 3. Subiect: Udrea. :)
Bine, cred ca va fi subiectul zilei (sau al saptamanii), deoarece maine iese si raportul de la Comisie si poate se si voteaza...

De "Independentul" ce zici?

Crăciun Florin spunea...

Buna @Lilick

Reactiile patzachinelor erau de asteptat. Pata isi apara imaginea publica dinspre partea portocaliilor, in alte parti nu mai are.

Udrea. Udrea este si ramane "calcaiul lui Basescu". O sa ma uit.

"Independentul" Basescu este singura soultie juridica. Altfel trebuia sa isi dea demisia. Nu inteleg, nici sa ma ameninti cu Marea Adunare Nationala, cum de este propunerea PSD ? Corectia legii nu o vad ca un pacat. Este in favoarea oricarui viitor presedinte. Faptul ca un partid nu isi propune un candidat propriu nu o vad ca o crima. Dar PSD ? De ce nu a speculat. I-ar fi impins pe cei din PD-L sa desemneze un "iepure", gen Boc, sau sa declare ca nu au candidat propriu. Daca nu au candidat nu mai au sforari (observatori) in sectiile de votare. O sa scriu ceva pe aceasta tema pentru ca m-am gandit la ea. Dar am cautat cusururi si nu am gasit decat politicianisme. Eh.