duminică, 5 octombrie 2014

Elena Udrea „vinde prafuri”. Demnă urmașă a lui Băsescu.

Și-a început campania la Turnu-Severin. Deh, este cetățean de onoare al orașului. Aici are cea mai puternică organizație ?!

Hai să îi dau puțină atenție, chiar dacă nu este un candidat care să conteze.

Agerpres (aici), spicuiește din declarația ei „esența”. Udrea afirmă că „este singura care poate reda demnitatea românilor” ! Să mori tu ?! Ce naiba trebuie să înțeleg eu din declarația asta ?

DEMNITÁTE, (2) demnități, s. f. 1. Calitatea de a fi demn, atitudine demnă (2); autoritate morală, prestigiu. ♦ Gravitate, măreție. 2. Funcție sau însărcinare înaltă în stat; rang. – Din lat. dignitas, -atis (după demn).

Cu „demnitatea” asta, în vârf de băț, umblă și Ponta. Demnitatea românilor în fața cui ? A lor ? A altora, din Europa, din alte țări ? Păi, să ne fie cu iertare, demnitatea „arată valoarea, cinstea, meritele morale, gradul de prețuire ca și rangul atins de o persoană în cadrul societății”. Demnitatea nu poate fi nici luată și nici dată sau redată. Este o recunoaștere a societății nu un dat al ei.

De la început, Udrea vinde pielea ursului din pădure sau parcele de teren pe Lună, Marte, pe alte planete telurice.

O altă gogoriță este cea a industrializării României, ca urmare a „recunoașterii economiei naționale”. M-a băgat în ceață. Ce treabă are Președintele României cu industrializarea ?! Doar nu o fi reîncarnarea lui Ceaușescu ! Pică și aici.

Ultima gogoașă la care a apelat Udrea este cea referitoare la guvernul „de centru-dreapta responsabil” condus de un premier care, în viziunea ei, nu face parte din clasa politică, are experiență, cunoaște toate domeniile de activitate, poate să depolitizeze instituțiile de stat, care să înceapă demersurile pentru modificarea Constituției României. Hait ?! Ghici Băsescu cine-i ?!

 Am eu impresia sau Udrea este doar de fațadă în această campanie. Individa face parada modei, în ținute aiuritoare, de la salopeta de muncitor la ținute de școlăriță cu părinți bogați, ține discursuri fără cap și fără coadă, pe texte construite la Cotroceni.

Pentru că am văzut și reacții ale pedeliștilor față de ea, pot trage liniștit concluzia că în primul tur va fi unul dintre candidații care vor fi pe listă. Atât.

Viitorul PMP este sigur. Va dispare. Chiar dacă Băsescu se va ocupa de conducerea lui. Direct sau indirect.

Niciun comentariu: