marți, 28 octombrie 2014

Grași „bibanii” anul ăsta. Tare grași. Unii se dădeau moruni.

Mediafax (aici). Dosarul Microsoft își lărgește crăpăturile. S-a spart, mai înainte, după ce, într-un exces de zel, corpul de Control al Guvernului a mai adăugat o „cusătură de control” la cererea lui Ponta care a dorit să arate națiunii că îi va duce în fața instanței pe „criminalii” guvernării băsiste. Procurorii știau ei ce știau însă nu aveau „mâna liberă”. Au primit-o. O comisie rogatorie acceptată de anchetatorii de peste Atlantic a adus „o căruță cu surprize”. Dosarul licențelor a crăpat brusc. Înăuntru „bibani” și „plevușcă”. Tot spectrul politic era abonat la „bunăstare” pe banii bugetului de stat.

Dorin Cocoș - fostul soț al Elenei Udrea, fost „tânără speranță a PSD” alături de Ponta, promovat de Adrian Năstase -, Gheorghe Ștefan - primarul de la Piatra Neamț, susținătorul și finanțatorul campaniilor Elenei Udrea -, Nicolae Dumitru - zis „Niro”, afaceristul bun pentru toate guvernările, mai ales cele pesediste însă fără nici o jenă dacă era și pentru cea băsistă -, Gabriel Sandu - fost ministru în guvernul Boc -, au fost reținuți.

O particularitate la reținerile de ieri, în afara lui Nicolae Dumitru - afacerist, cu relații strânse la PSD -, ceilalți au fost și mai sunt, probabil, foarte apropiați de cloaca băsistă. Elena Udrea a fost un fel de liant, în numele și pe seama „patronului” de la Cotroceni.

Cu acest dosar dar și cu dosarul EADS care va exploda în curând, avem imaginea „confiscării” de către băsescieni a sistemului corupt preluat de la Adrian Năstase și ducerea lui mai departe în propriul folos.

Vor mai apare și alte dosare grele. În domeniul energiei, în special, unde sunt băgați cu mâinile până la coate și chiar mai sus în lada „cu zestre” a țării mulți dintre cei incriminați acum pentru alte infracțiuni. Normal că vor fi și alții.

Dacă este să privim de sus, de foarte sus ca să avem un orizont cât mai larg de cuprindere a fenomenului infracțional, vom observa că sistemul corupt creat aproape imediat după 1990 de „burghezia roșie” a lui Iliescu a fost motiv de dispută politică între actualul PSD și fostul PD(L) al lui Traian Băsescu.

În 2004, Traian Băsescu promitea să îi tragă în țeapă pe corupții lui Năstase. Cum-necum, l-a tras în țeapă doar pe Năstase. Ceilalți au fost preluați la PD(L) unde „au servit patria” băsesciană. De alții nu s-a atins pentru că strica jocul corupției generalizate și se pierdeau afacerile din care Băsescu și ai lui se îndestulau cu mare dorință de îmbogățire.

Înclin să cred că și formarea USL a avut în spate, cel puțin la nivelul PSD (probabil și al PC), ideea de a revendica sistemul corupt din mâna lui Băsescu. Înclin să cred acest lucru pentru că PSD a lucrat, intens, în anul 2013 pentru a se separa de PNL după ce s-a văzut cu sacii în căruță. Din 2013 cei din PSD și-au asigurat majoritatea parlamentară care să le permită să ia decizii fără voturile PNL !

Din moment ce a crăpat, atât de spectaculos dosarul Microsoft, ar fi normal să crape și celelalte dosare ținute la sertar până acum. Unii dintre foștii miniștri pot fi pe deplin temei acuzați pentru abuz în serviciu, pentru neglijență în serviciu, pentru alte infracțiuni specifice funcției și demnității publice chiar dacă ei, ca persoane, nu au pus mâna pe bani. Au avut știință de faptele infracționale, le-au tolerat, le-au acoperit prin prerogativele de ministru, le-au acceptat în derulare punând interesul de partid înaintea interesului național. Degeaba se smiorcăie acum Ecaterina Andronescu, degeaba clamează că ea nu a luat nici un ban din moment ce ea, ca ministru, nu s-a opus săvârșirii infracțiunilor. La fel și Funeriu. Nu mai spun de Tănăsescu care, ministru de finanțe fiind, a fost cel care a aprobat plățile supra-evaluate. Îmi este imposibil să cred că el, ministrul de finanțe, nu a avut o situație a prețurilor reale ale produselor și serviciilor contractate.

Ponta spune că este meritul lui că Justiția a devenit independentă. Este pe dracu. Ponta va fi măturat de ai lui dacă nu câștigă alegerile pentru a subordona Justiția. Justiția și-a dat drumul singură din laț. Înainte era lațul PSD, apoi a fost lațul PDL - pus la gâtul Justiției de monstrul Monica Macovei -, acum cei din PSD ar fi dorit să preia lațul. Prin acțiunile ei de azi Justiția și-a scos lațul politic de la gât. Îmi doresc să o văd în continuare fără laț. Să își împlinească menirea pentru care a fost creată. Curățirea societății de infractori. Locul lor este în pușcării, nu în Guvern, în Parlament, în Justiție sau la Cotroceni.

Nu ar trebui să ne mire dacă și Victor Ponta va fi una dintre persoanele care vor da cu subsemnatul la DNA. A fost, pe timpul coruptului Adrian Năstase, șeful Corpului de Control al Guvernului. Este imposibil să nu îi fie aduse acuze pentru abuz sau neglijență în serviciu, având în vedere atribuțiile legale a celor care activau în astfel de instituții.

Aștept să văd până unde va merge Justiția. Elena Udrea și-a făcut avere personală pe timpul mariajului cu Cocoș. Din ce bani ? Din banii „prăduiți” de Cocoș ? Dacă da, atunci și averea lui Udrea este pătată și supusă confiscării lărgite.

Aștept și pe „morunul” Băsescu. Cu toate neamurile lui.

Aștept curățirea „apelor” de „monștrii” care se dau „moruni” deși sunt accidente ale corupției generalizate.

Un comentariu:

Robert Horvath spunea...

AMBASADA ROMANIEI S.U.A

Ovidiu IERULESCU, Minister Counsellor, Deputy Chief of Mission

Stimate domn
Revin cu cererea mea exprimata in ultima noastra convorbire telefonica.
Cazul este extrem de important. Va rog a ma contacta de urgenta.

PRIMUL MINISTRU V.PONTA AGENT DUBLU ROMAN -RUS

CER OFICIAL SA FIU PUS IN LEGATURA CU O PERSOANA REPREZENTAND
S.I. E ,PENTRU A FACE DESVALUIRI CONFIDENTIALE EXTREM DE IMPORTANTE
PENTRU SECURITATEA ROMANIEI
SI A ALIATILOR N.A.T.O.

DESVALUIRE INCENDIARA

AGENTUL DUBLU ROMAN RUS VICTOR PONTA A FOST EXPULZAT
DIN FRANTA PENTRU LEGATURI CU O AGENTURA DE SPIONAJ !

ANCHETAT LA SEDIUL POLITIEI PARIZIENE DE AGENTII
DST
Direction générale de la sécurité intérieure
VEZI
Arhiva serviciului francez. Dosar V.Ponta.

Mentionez ca desi jurnalist independent am legaturi vechi cu seviciul francez.
Am remis acestuia o caseta o caseta in care Ceausecu vorbea de bomba atomica.
Am scapat cu viata datorita unei scrisori a presedintelui american Carter ,
De cazul meu s-a ocupat din partea franceza Aurel Cornea corespondentul
televiziunii la Casa Alba. Ulterior luat ostatec la Berut.
Despre acest caz a aparut cartea ” Daca treci prin camera mortii ” V. Nicolae
New York.

Sunt cetatean AMERICAN SI ROMAN. Prin casatorie cetatean JAPONEZ.

Robert Horvath Deva
Presedinte
DEVARTES FILM INTERNATIONAL
New York – Tokyo

Nota oficiala trimisa deasemenea
COL Constantin IACOBIŢĂ, Defense, Military, Naval and Air Attaché

OPEN MY NEW ART BLOG

DEVARTES.BLOG
http://devartesblog.blogspot.com/