marți, 14 octombrie 2014

Slab, Băsescule, slab. Stai jos, nota 4.

Declar, cinstit, că nu am urmărit emisiunea lui Rareș Bogdan. Nu îmi place moderatorul, nu îmi place invitatul, nu îmi place campania Realitatea Tv de promovare a lui Udrea.

Scormoneam pe facebook când s-a fâsâit „bomba”. Băsescu acuză pe Ponta că a fost ofițer sub acoperire în perioada 1997-2001. Na belea. În timp ce era procuror, cu acte în regulă, Ponta era și ofițer activ al SIE ! Măi să fie ! Prea este cusută cu ață albă. Cel puțin din partea SIE. Cum naiba ! Ce fel de serviciu de informații o fi SIE de este capabil să își creeze singur o vulnerabilitate ?! Nu cred că SIE a făcut așa ceva.

Găsesc la Mediafax (aici) o informare privind presupusa „bombă”. Sursa lui Băsescu este senatorul fost PSD Valer Marian. Stop ! Intrăm pe nisipuri mișcătoare. Valer Marian este sursa mai multor „scenarii” și fantezii cu procurori și securiști. Are omul o înclinație aparte pentru scenarii și fantezii.

Preiau de la Mediafax ce a spus Băsescu:

Şeful statului a explicat că "neliniştea" i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofiţer SIE a lui Victor Ponta. "Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns şi pe urmă discuţiile din presă", a mai spus Băsescu”.

Motivarea afirmației este idioată. Sincer. A mai venit cu un HG promovat de Meleșcanu, cu care Ponta a fost de acord, pentru protecția celor care au lucrat în servicii și după întreruperea activității.

În primul rând se cuvine a face o precizare. Băsescu nu știe ce este cu instituția „ofițerului acoperit”. Nu este prima oară când observ asta. Valer Marian a aruncat în media „informația” că Ponta a fost racolat de un ofițer de securitate pentru a supraveghea o anume persoană - Carla Del Ponte. Nu este exclus, însă este puțin probabil ca un „neica nimeni” din delegația României la negocierea Tratatului privind înființarea Tribunalului Penal Internațional să fie o persoană atât de apropiată de reputata Carla Del Ponte pentru a putea obține informații utile pentru un serviciu de informații !

Hai să fim serioși. Victor Ponta în 1997 avea 25 de ani, avea 2 ani de când terminase facultatea, era procuror la o unitate de parchet a unei judecătorii de sector, abia în 1998 ajunge (foarte curios !) la unitatea anticorupție din Parchetul General, în 2000 devine coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor iar din 2001 devine membru al PSD, părăsind magistratura. Cariera lui de magistrat a fost la fel de fulminantă cum a fost cariera lui Băsescu ca marinar, comandant de cursă lungă. O carieră specifică „turnătorilor” talentați.

Informația lui Valer Marian scârțâie rău de tot pe la încheieturi.

Cu toată bunăvoința de care mă simt în stare, nu pot da lui Ponta decât o calitate, relativă, de posibil informator. Cu sau fără voia lui. Cine știe, la o întâlnire oarecare, un ofițer de securitate a observat că vorbește mult, a scos de la el niște informații oarecare, posibil să îl fi contactat ulterior ca „să îi afle părerea” cu privire la ceva ce era din domeniul de activitate al lui Ponta, posibil ca Ponta, tânăr de 25 de ani să fi vorbit vrute și nevrute însă până la a vorbi de „ofițer sub acoperire” este cale lungă.

Băsescu este penibil. Tâmpenia lansată de el este pur și simplu can-can. Intră la categoria „chiloții divei erau roșii”.

Cu această ocazie, renunț la postul Realitatea Tv. Este o scursură media.

Niciun comentariu: