miercuri, 15 octombrie 2014

Moda inculpaților. DNA face exces de zel ?

Poza este pe net. Ultima „gașcă”. Lipsesc niște personaje însă au o scuză. Nu sunt atât de cunoscute. Dar sunt.

Politicienii sunt de la vârf. Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc vor mai apare și alții. Printre ei și așa-zișii „prinți”, Paul și Lia, escroci internaționali.

Mediafax (aici).

Caracteristica zilelor noastre este numărul mare, foarte mare de avocați, procurori și judecători care trec pe la DNA să dea cu subsemnatul. CSM a aprobat arestări și percheziții la niște judecători și procurori. La Mehedinți este arestată o judecătoare. Din Brașov și Covasna sunt inculpați judecători și procurori. Toată țara este în fiebere. Procurorii DNA au intrat și în retrocedările abuzive. Nu doar în „țepele” cu privatizările, nu doar în „comisioanele” lui Cocoș. Treabă grea.

Nu știu ce efect au declarațiile lui Băsescu cu privire la Ponta, înclin să cred că sunt ca o frecție la un picior de lemn, sunt însă tare curios ce efect vor avea aceste dosare penale. Pentru că ele sunt ale vârfurilor din PSD, sunt ale celor care au pus mâna pe putere în PSD. O fi cumva în PSD o altă grupare care va încerca să pună mâna pe putere ?

Cineva inducea ideea că Sârbu și ginerele se pot întâlni în aceeași celulă. Mare lucru de nu se va ajunge acolo.

Ca un făcut, în plină campanie electorală, principalul partid are mari necazuri. O fi coincidență ? O fi finalizarea unor cercetări in rem ? Nici măcar nu pot acuza DNA de exces de zel.

Problema este alta. DNA să nu uite pe vreunul, din cauză de simpatie politică. Dacă își face treaba culegând toți infractorii de pe unde îi găsește, bravo lor. Dacă nu, dăm cu parul.

Odată cu aerisirea clasei politice se realizează și o curățire a participanților la actul de justiție. Se face loc pentru alții mai tineri și mai puțin dedați la rele.

Niciun comentariu: