duminică, 19 octombrie 2014

PSD își înlocuiește „guzganul rozaliu”. Victor Ciorbea este „rezerva”.

Am citit motivările Avocatului Poporului, încă odată. Consider că se cuvine a reveni asupra măgăriei comise de Victor Ciorbea și funcționarii care îl acompaniază.

Motivarea Avocatului Poporului este de o falsitate cutremurătoare. Voit, Victor Ciorbea amestecă instituțiile și responsabilitățile.

Tocmai rolul principal al instituției este încălcat. Acela de „a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor fizice”. OUG 55/2014 încalcă un drept fundamental al persoanelor fizice, recunoscut de Constituție - acela de a alege -, în calitatea lor de alegători !

Motivând constituționalitatea legii aleșilor locali care sancționează migrația politică, Curtea Constituțională a statuat că migrația politică a acestora încalcă dreptul fundamental al electorilor, acela de a-și alege reprezentantul. Părăsirea statutului de reprezentant al majorității în favoarea minorității se cuvine a fi sancționată cu pierderea funcției publice de reprezentare.

OUG nr. 55/2014 permite încălcarea acestui principiu constituțional prin voința executivului ! Este o gravă ingerință în actul de legiferare, este o încălcare a unui principiu de drept constituțional, a unui drept fundamental.

Acest Victor Ciorbea amestecă instituțiile de drept după cum vrea el.

În primul rând, se leagă de sesizări constatând că, în „în esență”, acestea contestau constituționalitatea adoptării OUG. Să mori tu, Ciorbea ?! În esență ? Nici una nu a pomenit de încălcarea dreptului fundamental de a alege ? Minte Ciorbea ca o curvă ordinară. Pentru că în art. 115 din Constituție este clar reglementată posibilitatea Guvernului de a emite ordonanțe de urgență, sunt clar prevăzute limitele emiterii - nu pot fi adoptate cu încălcarea drepturilor, îndatoririlor și libertăților prevăzute de constituție, a drepturilor electorale ...

Mai există o speranță. Camera Deputaților a respins OUG. Se află la Senat unde Tăriceanu și „gașca roșie” cu care se menține în fruntea instituției au „ascuns-o”. Le permite Constituția să aștepte 30 de zile ca să o adopte tacit dacă nu se pronunță asupra ei. Abia apoi se poate sesiza CCR de către PNL. Se va face sesizarea. Sper ca CCR să o declare neconstituțională. Atunci se va aplica art. 115 alin. (8) din Constituție care spune că prin legea de aprobare sau de respingere „se vor reglementa, dacă este cazul, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanței”. Declarată ca fiind neconstituțională, se cuvine ca măsurile să prevadă pierderea de către „migratori” a funcțiilor și demnităților publice pentru revenirea la normalitate. Normal că trebuie acceptată ideea ca în câteva mii de localități vor trebui organizate alegeri locale anticipate.

Eu văd în Victor Ciorbea viitorul „guzgan rozaliu” al PSD. Nu știu dacă va exista o plângere penală pe numele lui pentru abuz în serviciu, dar ar trebui să se facă, având în vedere precedentul cu judecătorii care sunt în procedură penală pentru retrocedările abuzive la îndemnul lui Ilie Sărbu și Viorel Hrebenciuc.

2 comentarii:

Mihail Maftei spunea...

Un mic amendament. Se vor organiza alegerio anticipate doar pentru functiile de primari. Consilierii, locali sau judeteni, sunt inlocuiti de cei care ii urmeaza pe lista. Ca atare vot fi doar cateva sute de localitati unde se vor organiza alegeri. Bineanteles daca se ajunge acolo.

Crăciun Florin spunea...

Corect. Trebuia să fac precizarea atunci când am scris. Mulțumesc pentru intervenție.