marți, 21 octombrie 2014

Reglările de conturi în PSD aduc la suprafață murdăriile acțiunilor politice.

De la încăpățânarea unor „mărunți” funcționari publici ai Romsilva și ai autorităților locale din Bacău, hotărâți să respecta legea, s-a ajuns la devoalarea mârșăviilor unor oameni politici din PSD și nu numai. Printre ei, celebru socru de premier Ilie Sârbu !

Întâi a explodat dosarul Microsoft. Politicieni cu rang înalt de-a lungul unor guvernări „problemă” au fost scoși în fața opiniei publice ca principali profitori. Dosarul Microsoft a stimulat mai vechiul dosar EADS. Politicienii dintr-o parte erau și în partea cealaltă. Plus alții. Acum a explodat dosarul retrocedărilor. Iar de aici s-a ajuns la murdăria din PSD, partid care, ajuns la putere, nu se sfiește să revină la urâtele apucături de pe timpul sinistrei guvernări a lui Năstase. Promovarea unor legi care „să apere” interesele lor politice. Care să le apere integritatea fizică. Să le apere averile obținute prin jaful practicat la scară națională.

Mediafax (aici) anunță că Viorel Hrebenciuc și-a dat demisia din Parlament pentru a se pune la dispoziția procurorilor. Spune „colegul” lui Mihai Viteazul, celebrul Zgonea. Hm ! Înainte însă, mogulul de la România Tv, prietenul lui Ponta, Sebastian Ghiță, a cerut, public, suspendarea din partid a lui Viorel Hrebenciuc și a lui Dan Șova. Bag seama eu că Hrebenciuc și-a dat seama că de data asta nu va mai avea sprijinul colegilor din Parlament pentru a obstrucționa cererea procurorilor așa cum au făcut-o de nenumărate ori. Mai ales că treaba cu pădurile este foarte, foarte serioasă și sunt puține șanse să scape basma curată, cum a scăpat până acum.

Dacă dai, ai. Ia nu da, să vezi cum n'ai ! Principiul ajuns proverb. Dan Șova vrea să ajungă președintele PSD și este dispus să dea. Viorel Hrebenciuc vrea să scape de pușcărie și vrea să dea. Hrebenciuc „îi dă” lui Șova susținerea moldovenilor dar și a altora care îi sunt datori pentru a ajunge președintele partidului iar Șova „îi dă” susținerea și realizarea unor proiecte de lege care ajunse în Parlament ar fi avut majoritatea necesară aprobării pentru desființarea unor reglementări care sancționează traficul de influență din poziția de lider politic și amnistia sau grațierea unor pedepse pentru care unii lideri ai PSD și prieteni ai lor sunt condamnați penal. Amândoi au fost prinși. Nu doar ei. Au fost prinși și alții, cum ar fi gl.(rz) Dumitru Iliescu, fost șef al SPP (omul cu „legăturile” necesare spionării DNA și SRI, plus SPP !), ofițerul de poliție judiciară de la DNA care are acces la documentele confidențiale privind supravegherile telefonice și ambientale, dar și alții.

Ponta are o reacție de avocat, golănit să ocolească legea. Chipurile, DNA nu poate aresta pe cineva pentru că își face aranjamente pentru a ajunge șef la un partid. Corect, dacă și numai dacă aceste aranjamente nu ar fi privit angajarea parlamentară și guvernamentală pentru promovarea și obținerea unor legi care să scape infractorii de închisoare ! Avocatul Ponta nu a văzut bine. Golan.

Ei bine, situația aceasta este venită cum nu se poate mai bine. Este venită la timp. Cel puțin pentru această campanie electorală care primește informația necesară pentru sancționarea grupului de crimă organizată de la PSD. Este crimă organizată pentru că întrunește toate elementele constitutive ale acestui tip de infracțiune. Informația ne arată, fără doar și poate, de ce nu trebuie să fie votat Ponta ! În plus, informația va pune în dificultate și partidele susținătoare ale PSD. Iar treaba asta trebuie exploatată la maxim. Majoritatea obținută de PSD în Parlament cu ajutorul UNPR, PC și UDMR trebuie atacată politic acum. Acum, în timp ce evenimentele au loc. Nu este vorba doar despre acțiunea parlamentară, este vorba și despre acțiunea guvernamentală. Iar dacă Tolontan (aici) are dreptate în postarea lui, atunci este o acțiune de pregătire a corupției și la nivelul Justiției.

DNA merită laudele mele pentru acțiunile de până acum. Pentru cei care au ceva de comentat, îi anunț că sunt „pe țeavă” și politicieni de la PNL, pentru acte și fapte în contradicție cu legea. Să li se aplice legea, pentru că doar astfel putem face curățenie în „lumea politică”.

Presa dă informația diferit. Unii s-au dezlăznțuit, alții au treabă cu Băsescu ?! Cel puțin la Antena 3 se menține ordinul de zi pe unitate: Băsescu este de vină ! Țara fierbe iar Antena 3 vrea să îl răzbune pe Voiculescu, aflat în închisoare pentru ce a știut el mai bine să facă, să înșele.

Niciun comentariu: