duminică, 19 octombrie 2014

Un demnitar inutil. Pentru Ciorbea, democrația este altceva decât afirmă.

În ziua în care prevederile ordonanței de urgență a guvernului nr. 55/2014 și-au încetat valabilitatea, instituția Avocatului Poporului, condusă de Victor Ciorbea, comunică soluția la sesizarea PNL. Nu este treaba instituției ! Este a Parlamentului !

Iar în Parlament, OUG-ul traseismului în favoarea PSD a fost respins la Camera Deputaților însă a fost blocat de Senat de către Tăriceanu, altă slugă roșie.

Singura instituție care era competentă să atace la Curtea Constituțională o ordonanță de urgență a guvernului era Avocatul Poporului. Nu și-a îndeplinit scopul. Pe Victor Ciorbea în doare'n cur de popor.

Am fost la protestul față de licezeala lui Ciorbea, în fața instituției, alături de colegii din PNL Sector 3. Când a apărut Ciorbea, într-un târziu, a declarat presei că „cel mai târziu” săptămâna viitoare va da o soluție la cererea PNL. A dat soluția, prin declinare de competență (?!), la 18 octombrie, când prevederile ordonanței și-au încetat valabilitatea.

Nu a greșit Victor Ciorbea, a comis un abuz în serviciu în cunoștință de cauză. Partidele politice nu sunt instituții de stat, sunt instituții private, competente să acționeze în numele și pe seama membrilor lor în relațiile cu statul. Existând procedura tehnică de contestare a unui act normativ care încalcă voința alegătorilor, Avocatul Poporului trebuia să o aplice, să îi dea finalitatea cerută de spiritul și litera legii. Trebuia să sesizeze Curtea Constituțională cu celeritate pentru că prevederile actului normativ erau strict limitate în timp. Ce a făcut Ciorbea este o sfidare la adresa democrației. Și-a făcut nevoile pe cerința cetățenilor.

Mă simt insultat de modul în care această instituție și-a făcut treaba. Instituția Avocatului Poporului a devenit inutilă. Este un consum irațional de resurse existența ei. Ocupă un spațiu public, se hrănește din banul public (adunat din taxele și impozitele noastre), funcționarii instituției primesc onoruri publice pentru treabă proastă.

Victor Ciorbea este băgat în tot felul de organisme „civile” chipurile democratice. Este unul dintre liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei. Este unul dintre țărăniștii care își revendică cultura politică de la Corneliu Coposu. A fost sprijinit să ajungă în Parlament pe listele PNL ca să ajungă să conducă Avocatul Poporului la nominalizarea și cu susținerea PSD.

Prin inactivitatea lui, Victor Ciorbea a făcut cadou PSD, UNPR, PC și nenăscutului PLR al lui Tăriceanu o altă stare politică. În contra voinței electoratului. Luând în considerare numai funcția aleșilor locali, nu și situația de fapt din colegiile electorale, PSD a cucerit majoritatea primăriilor și a consiliilor locale din țară. Cu sprijinul lui Victor Ciorbea, PSD a pus mâna aproape pe întreaga putere în administrațiile locale.

Spune-mi cu cine te'nsoțești ca să spun cine ești. PNȚ-CD Ciorbea, ANRM și alte structuri private în care activează sau este membru, plin sau autosuspendat, Ciorbea sunt la fel de democratice la Victor Ciorbea însuși. Halal democrație.

Niciun comentariu: