sâmbătă, 25 octombrie 2014

Un discurs ca o insultă la adresa militarilor și a Armatei. La adresa țării, de fapt !

Imaginea și textul care m-a „bruscat” le iau de la Agerpres (aici).

Este obligația Guvernului României, a tuturor românilor să aprecieze sacrificiul militarilor noștri, rolul pe care armata, alături de biserică, l-a jucat în păstrarea identității și integrității naționale, să spunem că trebuie să sprijinim cu toate puterile noastre pe care le are o societate, un guvern, o mai bună finanțare, o mai bună pregătire a tuturor celor care se ocupă și au depus jurământul de a apăra România în interior și în afară", a spus Victor Ponta, care, alături de vicepremierul Liviu Dragnea și alți membri ai cabinetului, a depus o coroană de flori la Monumentul Ostașului Român din municipiul Satu Mare, cu ocazia Zilei Armatei”.

Dacă cineva poate înțelege, clar, bolmojeala lui Ponta, merită felicitat. Să le punem pe bucățele, după înțeles.

Este obligația Guvernului și a tuturor românilor:

- să aprecieze sacrificiul militarilor noștri

- rolul pe care armata, alături de biserică, l-a jucat în păstrarea identității și integrității naționale

- să spunem că trebuie să sprijinim cu toate puterile noastre pe care le are o societate, un guvern, o mai bună finanțare, o mai bună pregătire a tuturor celor care se ocupă și au depus jurământul de a apăra România în interior și în afară

Iar tâmpenia asta a spus-o la Monumentul Ostașului Român !

Dacă Ponta nu este capabil să știe ce este această Armată, nu poate fi nici comandantul ei suprem !

Consilierii lui și miniștrii lui, Dușa de la apărare și Oprea de la interne sunt doi ... de nu au fost în stare să îi spună că monumentul la care a depus coroana este al românului căzut pentru apărarea țării, că Armata este formată la război din toți românii capabili să poarte arme și să lupte pentru apărarea țării, a familiilor lor, a avuției lor.

Dezlânat, inexact, aiuritor, jignitor pentru militari dar și pentru cei care pot și vor deveni militari dacă România va fi obligată să poarte un război pentru a-și apăra ființa națională.

Armata este țara. Așa a fost întotdeauna și așa va fi cât timp vor exista țări.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Da,dl.Craciun, aveti perfecta dreptate,discursul lui Ponta sau "bolomojeala"lui,este o insulta la adresa militarilor romani si a armatei tarii.Recunoasteti,sper,ca omul cu un discurs "impecabil",no matter what the subject is,Crin Antonescu,a fost "pushed aside"and "disposed of".A vorbi despre "calitatea" unui discurs,fie el si al"micului Titulescu",parca-mi aminteste de proverbul "a vorbi de funie in casa spanzuratului".

Crăciun Florin spunea...

Sunt sigur că Antonescu ar fi știut ce să spună. Acolo, la statuie, nu era vorba despre Armată, ca instituție la pace, era vorba despre țară. Idiotul de Ponta nu a înțeles asta.

Anonim spunea...

Dar Johannis "ar fi stiut?"

Crăciun Florin spunea...

Sper.

Anonim spunea...

Si eu sper sa castig la Loto.

Crăciun Florin spunea...

Baftă.

Anonim spunea...

Thanks,the same to you!