miercuri, 29 octombrie 2014

Libertatea conștiinței este pe ducă. PSD ne vrea stat religios. Ca în statele islamice.

Foto Agerpres. Iau știrea de la HotNews care, la rândul lui, a preluat-o de la Adriana Duțulescu, de pe site ei (aici).

Este semnalată apariția în M.Of. nr 774 din 24 octombrie un ordin al ministrului de interne, Gabriel Oprea de aprobare a Regulamentului de organizare și funcționare a Direcției informare și relații publice a Ministerului de Interne.

Surpriza sinistră apare în atribuțiile Secției de asistență religioasă ?!

- efectueaza CONTROALE TEMATICE privind modul de aplicare a prevedrilor instructiunilor specifice pe linia educatiei moral religioase in cadru Ministerului de Interne, urmarind organizarea si desfasurarea acestor activitati”.

„- intocmeste informari anuale privind activitatea desfasurata in domeniul educatiei moral religioase crestin ortodoxe care SUNT ADUSE LA CUNOSTINTA SFANTULUI SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMANE”.

Sinistru !

Este un exemplu cumplit al intervenției Bisericii Ortodoxe în activitatea de ordine publică a unui minister. „Controlul tematic” și „educația moral religioasă creștin ortodoxă” sunt elemente cheie ale ingerinței bisericii în viața publică și de control al bisericii asupra statului. Rezultatele controalelor tematice și constatările privind educația „moral religioasă creștin ortodoxă” a polițiștilor se „raportează” Sinodului BOR ! Iar de acolo, desigur, se vor transmite „dispozițiile” pe linie de muncă pentru ca polițiștii și militarii din Ministerul de Interne să devină buni creștini ortodocși. Ba, îndrăznesc să cred că apartenența la religia creștin ortodoxă va fi, în viitorul nu prea depărtat, condiție la încadrarea în MI sau la admiterea într-o instituție de învățământ a MI.

Constituția spune altceva. În art. 29 alin (5), se prevede : „Cultele religioase sunt autonome față de stat și se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenței religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile și în orfelinate”. Ce face PSD în MI este mult prea departe de prevederea constituțională. Este o subordonare a activității de ordine publică condițiilor morale ale creștin-ortodoxiei materializate prin practici ale bisericii ortodoxe. Este sensul noțiunii „educație” care pe lângă învățare presupune și practicare. Ce vor face polițiștii ? Vor respecta legea, așa cum este ea sau o vor „prelucra” și o vor aplica astfel încât să se împace și cu legea și cu Biserica ? Sau, nu cumva, vor aplica „învățăturile” bisericești în dauna legii ?

Cultele religioase au trecut de la autonomie față de stat la subordonarea instituțiilor statului. Până la statul ortodox (similar statului islamic, religia diferind) mai avem puțin.

Prin intermediul PSD, mai ales în aceste zile, s-a ajuns la înlocuirea politrucilor comuniști cu preoții BOR. Este exact aceeași situație. Socialismul a fost exacerbat până când a luat, în unele locuri, locul religiei. Reprezentanții PCR - partidul stat -, erau în toate structurile de putere constituiți în organe de decizie politică care, după anii '70, puteau opune decizia lor deciziilor conducerilor operative. În MApN, în MI, în Justiție în alte structuri își exercitau controlul asupra activităților zilnice. Își exercitau controlul asupra vieții private a militarilor și judecătorilor. Apartenența la partid era obligatorie pentru posibilitatea de evoluție pe scara profesională. Eu văd prin aceste acțiuni ale PSD și BOR aceeași tendință. Mai ales prin sinistrele atribuții date acelei secții de asistență religioasă din MI. Una este asistența religioasă și altceva este „controlul tematic” și „educația religioasă moral creștin ortodoxă” în rândul cadrelor de poliție sau militare din MI.

BOR ia locul PCR. Prin intermediul PSD. Ce este BOR după astfel de reglementări ? Comitetul Central al partidului PSD ?!

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

De ce sa ne miram? Dupa cum ni s-a bagat constant mana in buzunar (ala public)pentru milioane de euro aruncati in biserici faraonice ... Ca sa nu mai zic de fortarea scolii cu orele de religie care pe alocuri sunt aberante si, oricum am lua-o, numai educatie nu e, e pur si simplu indoctrinare a copiilor.
http://a-craciunescu.blogspot.ro/2012/09/a-inceput-scoala-slava-cerului.html

Crăciun Florin spunea...

Acum au aprobat mai multe milioane de ron din rezerva bugetară pentru două catedrale ortodoxe în străinătate !

Într-o localitate, un preot a hotărât că în „parohia lui” nu se poate face promovarea politică a celor care nu sunt de religie ortodoxă !

Unii au luat-o razna.

ADRIAN spunea...

Fundamentalism cretinoid. Cea mai abjecta forma pe care o cunosc eu este cea legata de Ion Ratiu care n-a putut fi inmormantat cu o slujba in biserica pe care o ctitorisera inaintasii lui greco-catolici doar pentru ca atunci era instapanit acolo un hulpav popa ortodox ...

Donkeypapuas spunea...

Nu înţeleg de ce puneţi botul la toate dezinformările oricărei latrine sectanto-atee? Fie ea fostă fiţuica ateistă Cotidianul, fie mai actuala Antenisto3?
Ia să vedem: în cadrul structurilor militare - fie ele de la MApN, fie de la MI - existăă capelanat militar? Există! Ţine el ŞI de ierarhiile bisericeşti? Ţine! Atunci unde e problema? Doar în capul sec al Adrianei Duţulescu, care, pesemne, ar vrea să devenim cu toţii nişte mici / găozaro-bolşevici. C-aşa era linia de la Cotidianul lui Vântu! Şi de la Băcănia liberă!