duminică, 26 februarie 2017

Și noi contăm ! Votul meu contează ! În varianta PSD la Târgoviște.


Mare miting la Târgoviște, în parohia lui Țuțuianu, senator PSD și unul dintre cei mai activi propagandiști ai destrămării statului de drept.

În urma marilor manifestări de protest împotriva OUG nr. 13/2017 din țară, cei din PSD au luat decizia că merită să cheltuiască niște bani pentru a arăta că și ei există. Numai că au organizat demonstrații cu persoane aduse cu forța (angajați și funcționari publici din administrațiile locale ale comunelor și orașelor mai mici), membri ai PSD și oricine a vrut să profite de o plimbare și un ban în plus.

Fiecare organizație a comandat și a prezentat sloganurile indicate de la centru.


Material consumabil a ajuns unde îi este locul. La gunoi.


O femeie a declarat unei jurnaliste că a venit să protesteze împotriva PSD. Când i s-a spus că mitingul este organizat de PSD a declarat că a venit să protesteze împotriva lui Iohannis.

Oamenii au venit să protesteze fără a ști despre ce este vorba cu adevărat. PSD a vrut să demonstreze că are susținere însă a reușit să se facă cumva de râs.

Nici nu poți compara protestele din Piața Victorie din București sau de la Cluj, Timișoara, Sibiu, Craiova, Constanța, Iași etc. cu mitingurile organizate de PSD cu sprijinul aliaților din Parlament. Culmea, PMP-ul lui Băsescu și-a trimis oamenii la proteste cu o lozincă a UNPR-ului, partid pe care „l-a înfulecat” după ce Oprea a intrat pe mâna procurorilor.


Toate bune și frumoase. Ce vrea de fapt PSD ? Evident că prin lozinca „Votul meu contează” vrea să mențină imaginea „majorității” obținută la alegerile din decembrie ! Pentru că PSD are o mare problemă. Imensă chiar. Acea „majoritate” a populației care l-a votat nu mai există. Când în stradă au ieșit la proteste peste 600.000 de cetățeni revoltați la un moment dat, când evaluările de-a lungul unei zile privind participarea la protest a dus către milionul de oameni ieșiți în stradă (când au avut ei timp, dar au ieșit, au confirmat participarea și apoi au plecat acolo unde aveau treabă), iar tu nu poți aduna într-o lună mai mult de câteva mii de persoane, nici măcar să acoperi numărul sibienilor ieșiți la proteste într-o singură zi, nu mai poți spune că mai ai majoritatea care te susține.

Nu susținerea Guvernului Grindeanu este problema lor majoră ! Pierderea electoratului ! Informarea corectă a electoratului lor poate duce la revolta acestuia că au fost mințiți. Au apelat și vor mai apela la mitinguri (nota de plată a PSD și mai ales a liderilor PSD va fi foarte încărcată !) pentru a stimula „vigilența” alegătorilor lor și păstrarea lor pentru momentul foarte neplăcut pentru ei a referendumului pe care Președintele Iohannis l-a anunțat pentru „lupta împotriva corupției”.

Acel referendum este pentru PSD un coșmar. Nu doar pentru PSD ci și pentru ALDE dar și pentru PMP. Cei trei crai „socialiști”, Dragnea-Tăriceanu-Băsescu pot avea surpriza ca la referendum să se prezinte un număr mare al cetățenilor cu drept de vot și care să depășească serios numărul celor care au venit la vot la alegerile parlamentare. Referendumul cerut de Președintele Iohannis are toate șansele să răstoarne indicatorul „susținerea populară” în favoarea Președintelui Iohannis astfel că motivul PSD - noi am primit votul majorității cetățenilor pentru a guverna -, cade în derizoriu. Guvernați pentru că ați câștigat alegerile dar nu aveți acceptul populației pentru a guverna cum vreți voi.

Dragnea cere cu insistență ca Președintele Iohannis să nu mai facă referendumul, servitorii săi insistă pe marile cheltuieli care se vor face de la buget, Tăriceanu recomandă ca banii respectivi să fie destinați sănătății, oamenii lui Băsescu constată (candid) că scopul protestelor a fost atins. Pe toți „îi doare” de grija banilor însă nici unul dintre ei nu vede că actuala putere nu a eliminat cauza care a dus la proteste și la convocarea referendumului. Intenția clară a PSD și a aliaților lui de a modifica legile penale pentru a scăpa infractorii de pedepsele date de instanțele de judecată și de a bloca dosarele penale în care sunt implicații mulți dintre politicieni și prieteni politici.

De aceea este extraordinar referendumul. Arată PSD, ALDE și PMP că sunt parte a puterii în urma alegerilor parlamentare dar nu au sprijinul majorității populației ! Iar la referendum este foarte important ca cei care au ieșit la proteste dar și cei care i-au susținut pe protestatari să iasă la vot pentru că votul lor va conta enorm de mult. Nu va fi un vot pentru un partid politic. va fi un vot pentru apărarea democrației și a statului de drept. Va fi un vot pentru Președintele Iohannis care, din nefericire, a rămas singura forță politică cu putere de decizie în fața abuzurilor politice ale PSD, ALDE, PMP și alți aliați (cum ar fi UDMR !).


Sursele informației: Agerpres, Mediafax, Facebook

2 comentarii:

Masini de inchiriat spunea...

Daca am avea pe cine sa votam ar fi bine.

Crăciun Florin spunea...

Vor fi partide care să fie votate, să merite a fi votate. Varianta PSD, ALDE, PMP - actuala putere -, face dovada că absența de la vot sau refuzul de a vota PNL sau altă formațiune care se opune PSD, ALDE și PMP nu este o soluție. Dimpotrivă, este un regres.