marți, 29 august 2017

De la o gândire defectă se ajunge la soluții defecte

De ce se produc atâtea încălcări grave ale prevederilor constituționale în mediul politic ? Răspunsul îl avem când ascultăm pe cei care conduc, de facto, forțele politice. Infractorul Liviu Dragnea este printre cei mai defecți politicieni în gândire din România. Este grav faptul că are influență în mediul lui, este copiat de către cei din jur, dar și mai grav este faptul că este susținut de o parte a populației care se complace în mediocritate.

AgerpresDragnea: Orice întâlnire a Comisiei de anchetă privind prezidențialele cu șefii de instituții să aibă loc doar la Parlament

Mi-a reținut atenția o afirmație a lui:
Parlamentul este cea mai legitimă instituție din țară.
Greșit. Nu doar greșită ci chiar foarte periculoasă ideea. Neagă legitimitatea tuturor celorlalte instituții publice, începând de la Președintele României, la Guvern, la ICCJ și întregul sistem public care formează Autoritatea Judecătorească, neagă Armata, neagă Poliția, neagă primarii și consiliile locale, neagă tot ! Le neagă pentru că le consideră „mai puțin legitime” ! De parcă ceva ar putea funcționa fără a fi legitim ! Pe această idee meschină construiește, alături de alt habarnist asociat, CAP Tăriceanu, o dictatură a Parlamentului care încălcând grosolan prevederile constituționale încearcă să subordoneze toate celelalte puteri ale statului. Pentru el și asociații Constituția a ajuns doar un petec de hârtie cu ceva scris pe el.

Niciun comentariu: