vineri, 4 august 2017

Contracararea știrilor false

Agerpres. Teodor Meleșcanu, ministerul de externe, informează că la MAE s-a format un un Departament de comunicare strategică care are misiunea de a contracara promovarea știrilor false.

Sunt știri false care vin pe diverse canale și este nevoie ca ele să fie contracarate, nu prin cenzură, prin propagandă la rândul nostru, ci prin prezentarea de fapte reale și concrete care pot să dea publicului informația necesară astfel încât să poată judeca atunci când vede că se iese din acest cadru

O acțiune salutară. Absolut necesară. Contracararea știrilor false venite cu predilecție dintre Rusia, campioana în materie, dar și din alte părți, este vitală. „Ciorbagii”, „fursecarii” și alte „specialități” cu microbul trădării în sânge au umplut media cu informații false despre noi, ca nație, despre prietenii noștri, despre Uniunea Europeană și NATO astfel că mai avem puțin și vom asista la scene de profundă dragoste și admirație față de iubitul „conducător” Vladimir Putin sau chiar Victor Orban ori mai știu eu care autocrat ce se visează buricul pământului.

Este în cadrul Departamentului nostru de analiză politică și de sinteză, de prevederea viitorului. Se analizează toate aceste știri false, vectorii care le propagă și se propun răspunsuri din partea noastră sau chiar, înainte de a face răspunsuri, ieșiri din partea noastră cu știri de presă cu informații credibile și adevărate care să poată să contrabalanseze acest tip de atac. Sigur că suntem interesați și de colaborare cu alte centre pentru că este una dintre problemele mari, este unul dintre instrumentele fundamentale ale războiului hibrid din păcate

Este o măsură care arată responsabilitate. Printre puținele care pot fi lipite de actuala guvernare. Ar fi fost total aiurea ca apărarea adevărului să fie lăsată la mâna unor străini. Avem cu cine face o astfel de treabă, avem specialiștii necesari și este normal să fie implicați în combaterea acestui tip de război hibrid.

Sper ca Lia Olguța Vasilescu să fie de acord ca salarizarea lor să fie mai mare ca cea a unui șofer de la o primărie. Totuși, nu oricine poate face ceea ce spune Meleșcanu că vor face acei oameni !

Niciun comentariu: