sâmbătă, 26 august 2017

Infractorul Liviu Dragnea și modelul său, venezueleanul Nicolas Maduro

AgerpresVenezuela: Maduro vrea ca opozanții să fie judecați pentru "trădare"

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a cerut vineri judecarea pentru "trădare de patrie" a mai multor lideri ai opoziției pe care îi acuză că au contribuit la adoptarea de către Statele Unite a sancțiunilor împotriva Venezuelei, informează AFP.”

El l-a citat în special pe Julio Borges, președinte al parlamentului, singura instituție venezueleană controlată de opoziție. Noua Adunare Constituantă și-a atribuit singură cea mai mare parte a puterilor parlamentului.”

Maduro a schimbat tot. A luat atribuțiile Parlamentului și le-a dat unei Adunări Constituante fidelă lui. A demis de la conducerea Justiției tot ce nu i s-a supus.

Autorii unei mișcări asemănătoare sunt cei de alături. Nu sunt în poză Tăriceanu, Băsescu și Hunor care, se pare, agrează „mișcarea”. Fiecare cu interesul lui.

AgerpresDragnea: Sunt forțe politice, și nu numai, care vor puterea pe o altă cale decât cea democratică

Seamănă al naibii de mult cu „mai avansatul în reforme” Nicolas Maduro !

Sunt forțe politice, și nu numai politice, care vor puterea pe o altă cale decât cea democratică și cea legitimă. Și consecințele acestei vreri nelegitime sunt vizibile. Sunt scandalurile montate aproape zilnic împotriva noastră, împotriva noastră ca grup și împotriva noastră ca persoane. Poate că încă nu ne-am dezmeticit complet, dar ar fi cazul să ne dezmeticim, ar fi timpul să ne dezmeticim. Oriunde ne uităm azi în societatea românească se dau lupte. Sunt multe de clarificat în toate domeniile, dar cele mai multe se pare sunt de clarificat în politic", a spus Dragnea, la Școala de vară a Organizației de Femei Social Democrate (OFSD).

Dușmanul a fost identificat. Sunt ceilalți, cei care nu au votat PSD și ALDE (hai să îi bag și pe cei de la ALDE, pentru că se declară „liberali” care susțin un astfel de „democrat” ca infractorul Liviu Dragnea).

E o luptă politică incorectă, este de fapt o luptă nelegitimă pentru putere. Este lupta celor care n-au câștigat-o și care o vor într-un mod nelegitim contra celor care au câștigat-o și care vor să o folosească pentru dezvoltarea acestei țări. Este lupta lor împotriva noastră, ca să nu ne mai complicăm și nici să ne ascundem. Și vă întreb: De ce ar trebui să cedeze PSD puterea? De ce ar trebui PSD să cedeze ceea ce a câștigat în decembrie 2016? De ce să cedăm dreptul nostru de a îndrepta ceea ce este strâmb, de ce să cedăm dreptul de a îndrepta nedreptățile făcute până acum românilor și care se fac și în continuare? De ce să renunțăm la ocazia de a dezvolta țara doar pentru că unora le e teamă să-și piardă posturile sau mandatele? Doar că unora nu le convine că începe să li se tragă economia subterană de sub ei? Doar pentru că nu le convine ca domnia bunului plac și sentimentul de injustiție să înceteze? Doar pentru că suntem de părere că e prea puțină democrație într-o țară care este sătulă de teroare și de injustiție socială? Eu nu vreau să renunțăm. Și vreau să fiți lângă mine, ba dimpotrivă, vreau să ducem până la capăt, până la ultimul cuvânt, ce am promis în campania electorală

Este bine să înțelegem corect afirmațiile „venezueleanului” de la București. Nu îi ia în calcul pe absenteiștii din decembrie 2016 ! Îi ia în calcul doar pe cei care au fost la vot și nu au votat cu PSD. Cei care au „rămas cu buzele umflate” în urma votului ! Cei care nu au fost la vot sunt văzuți, cumva, ca aliați. Prin absența lor au creditat guvernarea PSD-ALDE. Ca atare, când vorbește despre „lupta nelegitimă pentru putere” se referă strict la cei care nu au votat pentru PSD: „este lupta celor care n-au câștigat-o”. El are în spate votul celor care au votat PSD dar și dar și pe cei care au absentat de la vot, a celor peste 60% dintre cetățenii români cu drept de vot care, spun ei, nu au avut cu cine vota ! Se pare că au devenit, între timp, suportul public pentru măsurile pe care PSD și ALDE le iau pentru decapitarea Justiției, subordonarea acuzatorilor publici - procurorii -, și reformarea societății „pentru binele ei”. Nu guvernarea ! Să fim atenți la cuvinte ! Nu și-au propus să guverneze în condițiile constituționale și legale ci și-au propus să schimbe, din temelii organizarea și funcționarea societății. Practic, să  facă ce a făcut Nicolas Maduro în Venezuela, ce fac alți dictatori în alte țări ale lumii !

Și trebuie să fim conștienți de asta. Nu încercăm doar să creștem o economie și să respectăm un deficit, astea sunt numai cifre, vrem să salvăm o țară, să vindecăm o națiune. România trebuie vindecată, trebuie ca fiecare procent de creștere economică să se simtă imediat în buzunarele românilor, să retezăm de la rădăcină un sistem care vrea să mențină nedezvoltarea, să aducem lucrurile în matca lor firească, să aducem instituțiile în poziția lor legitimă, constituțională și societatea noastră în pace și normalitate. (...) Trebuie să muncim și ca mai mulți români să revină în țară, vreau ca mai mulți români care au bagajele făcute să se apuce de despachetat și să dăm tot ceea ce am promis, indiferent cât va fi de greu. (...) Sincer, nu știu dacă vom învinge, dar ce știu sigur este că nu vom da niciun pas înapoi

Mare atenție ! Cine a stricat România de trebuie vindecată ? Cine este la putere, parlamentară și administrativă din 2012 încoace ? Nu tot PSD ? Chiar nu putem sesiza faptul că PSD a creat, cu majoritățile parlamentare aproape permanente, o stare a României pe care PSD condus de infractorul Liviu Dragnea vrea să o schimbe pentru că ... nu îi mai place ! Își dă singur o nouă „moțiune de cenzură” ?

Infractorul Liviu Dragnea a luat-o pe urmele lui Nicolas Maduro. Cu măsurile „de reformă” a Justiției propuse de Tudorel Toader vom ajunge să vedem cum va cere ministrului public să fie judecați opozanții politici pentru „trădare”, pentru că „duc o luptă nelegitimă pentru putere” ! Iar de aici și pentru că susțin integrarea României mai mult în Uniunea Europeană și o convergență a României cu celelalte state membre ale NATO pentru protecția Europei contra tendinței unor lideri politici de a retrasa granițele statelor europene.

Niciun comentariu: