joi, 31 august 2017

Florin Cîțu: “Derbedeul politic” in pat cu evaziunea fiscala!?

Am mai spus că voi prelua de la Florin Cîțu ce publică pentru a distribui și în afara mediului controlat de Facebook. Plus că îmi rămâne mie pe arhiva blogului (interesul poartă fesul!).

Senatorul liberal Florin Cîțu este „în război” cu PSD și aliații acestuia mai ales pe domeniul economiei și al finanțelor. Este domeniul lui de excelență așa că are dreptul la cuvânt. În plus, are puncte de vedere și propuneri care apără liberalismul economic, prevăzut chiar și în Constituția României ! Economia liberală este fundamentul pieței comune europene ! Iar ce fac cei din PSD și aliații lor este o agresiune continuă asupra fundamentelor economice prevăzute de Constituția României și de tratatele de bază ale Uniunii Europene.

Preiau o postare de astăzi a lui Florin Cîțu și o pun mai jos. Foarte bună ! Ușor de înțeles. Nu mai fac comentarii. Nu ar avea sens.

Sa va zic de ce l-am catalogat pe Tudose “derbedeu politic”.

Baiatul asta din Braila de cateva saptamni isi da cu parerea, desi habar nu are, despre sistemul financiar-bancar. Au mai fost si altii! Dar pana acum niciun Prim-Ministru nu a comparat sistemul bancar cu Terente. Lucrurile devin periculoase cand incepe sa ameninte si sa ordone controale dirijate la anumiti agenti economici, acum la rand sunt bancile. Imi mentin opinia ca acest lucru reprezinta o fapta penala.

Este inadmisibil ca din pozitia de Prim-Minstru sa inciti deponentii bancilor sa-si retraga banii sugerand ca sistemul ca sistemul bancar este falimentar.

Sa fie clar!!! Eu nu apar bancile si institutiile financiare din Romania. Nu au nevoie de ajutorul meu, se pot apara singure. Este de vorba de metoda ticaloasa de presiune si amenintare a sectorului privat, care venind din gura Prim-Ministrului devine politica de stat. Dupa ultimele declaratii trebuia sa plece imediata acasa!

Este momentul sa demontez ipocrizia acestui om. Va spun sa stiti voi:

- cetateanul Tudose a vandut un autoturism de lux pe care a incasat 90 000 euro. Se intampla in septembrie 2016. Din declaratia lui Tudose am inteles ca uraste bancile si nu are cont in banca. Avem insa o problema, legea 70/2015 de pe vremea cand Tudose facea parte din guvernul Ponta. Legea spune foarte clar- tranzactiile pentru persoane fizice cu o valoare mai mare de 5000 de lei sunt interzise in numerar. Tudose, explica-ne si noua cum ai incasat cei 90 000 de euro! Ai incalcat legea si acum te-ai autodenuntat? Sau ai mintit 20 milioane de romani ca sa justifici miseleste razbunarea ta si a lui Dragnea pe manifestantii din februarie? In ambele cazuri situatia este penala.

- am vrut sa reconfirm ce stiam. Este imposibil sa ramai fara 500 de euro, sa mai aduci 50 de euro de acasa, doar din comisioane de administrare. Stii ceva? Am verificat. Numele si cazul tau nu apar in raportul ANPC pentru sistemul bancar. Ai mintit si sa-ti fie rusine.

Astea sunt motivele pentru care sustin ca Tudose are un limbaj si comportament agresiv de “derbedeu politic”.

Vreau sa va mai spun un lucru. Stirile despre pilonul II de pensii si in general atacul asupra sectorului privat le-am anuntat in iunie cand am publicat ……

Ce nu v-am spus atunci dar pot sa va spun astazi este ca Dragnea si Valcov au hotarat sa-si faca si ei banca. Normal ca nu banii lor. Cu banii nostri. Sper ca nu ati uitat ca Valcov a fost director la Banca Populara de tip Caritas din Olt. El crede ca de acolo are experienta. :)

Acum pot va spun cu certitudine ca cei doi au hotarat sa transforme EXIM Bank in banca de dezvoltare a PSD. Marsavia este ca ce nu au putut sa faca in martie vor face acum.

Vor obliga toate companiile de stat sa-si mute conturile la aceasta banca!!! (nu au nicio frica de Curtea de Conturi)

Noua generatie de baieti destepti isi face banca iar cu ajutorul FSDI isi pune in aplicare proiectele personale, nu pe cele de interes national. Nu mai conteaza ca EXIM Bank a fost creata sa sprijine exporturile romanesti. Nu-i intereseaza pe oameni.

Si acum ultima, va promit. Pana sa vina ei cu taxa pe active financiar-bancare le dau o tema pentru acasa. Au voie sa sune un prieten la BNR. (fac cu ochiul)

Dupa cum v-am spus, 20% din activele bancilor sunt imprumuturi acordate statului roman. Taxa se aplica si acestora? Asta inseamna:

- baietii astia nepriceputi vor mari costurile la care statul se va imprumuta in viitor. Acum, voi credeti ca bancile nu vor dori sa recupereze pierderea si din taxarea acestor active?

- in premiera mondiala statul isi mareste constient printr-o taxa costurile de finantare si automat deficitul.

Doua intrebari:

1. aplicati taxa asupra tuturor activelor sau scoateti imprumuturile catre stat?
2. costul suplimentar la care va imprumutati il aduceti de acasa sau il luati tot din buzunarul nostru? (Tudose oricum nu are card)

Dragnea, Valcov, Tudose si prietenul de la BNR. Va dau o veste proasta! Chiar daca suprataxati bancile, companiile de asigurari, confiscati banii din pilonul II si va faceti banca, tot nu acoperiti gaura de la buget. Atentie, vine si Olguta “specialista” cu legea pensiilor.

#romaniitrebuiesastie

P.S. Dragnea e fericit. Are un hamster nou.


Niciun comentariu: