sâmbătă, 19 august 2017

Guvernare iresponsabilă: 80 % din venituri sunt date pe cheltuieli de personal sau ajutoare sociale

Invitat la Realitatea Tv, cu un studiou la Arad, într-o emisiune a lui Octavian Hoandră, Ludovic Orban a fost foarte tranșant cu privire actuala guvernare. Pun mai jos o sinteză a declarațiilor lui Ludovic Orban.

SINTEZA DECLARATIILOR PRESEDINTELUI PNL , LUDOVIC ORBAN , IN CADRUL EMISIUNII 'REALITATEA ROMÂNEASCĂ', DE LA REALITATEA TV


Despre guvernarea PSD

Se intampla lucruri prin lume din punct de vedere geopolitic, Romania are o fereasta de oportunitate pe care poate sa o foloseasca pentru dezvoltarea economica . Guvernul actual ramane cu aceeasi mentalitate, ei distribuie resursele pe care nu le au, in loc sa asigure o politica economica pentru a dezvolta cu adevarat tara. Gradul de indatorare a crescut in doua luni cu 2 grade procentuale, inseamna aproape 4 miliarde de euro datorii, ritmul de creditare este ingrozitor de mare, pentru ca nu exista resurse financiare pentru a face platile pe care ei le-au generat cu legile pe care le-au adoptat

Deficitul bugetar este de 6, 2 miliarde, este cel mai mic nivel de investitii publice in ultimii 10 ani, in conditiile in care Romania are nevoie de aceste investitii si de infrastructura. Trebuie sa inchidem coridorul 4 , trebuie sa asiguram Autostrada Transilvania . Fluvial nu s-a asigurat niciun proiect . Acestea sunt prioritati 0. Noi sigur ca le putem face, le-am si facut  si le-am sustinut in scurtele perioade cand am fost la putere. Cei care guverneaza astazi Romania nu au interes sa se dezvolte tara pentru ca, cu cat se dezvolta mai mult Romania,  cu atat cei asistati social, care nu au nici macar o viata decenta cu acest ajutor social, ci doar o subzistenta rusinoasa , nu vor mai fi electoratul captiv al PSD.  Atunci cand ai investitii, cand ai dezvoltari economice, cand oamenii traiesc pe propriile picioare, pot sa isi faca afaceri, sa dezvolte anumite meserii, nu mai sunt atunci dependenti de stanga aceasta care sunt anti-dezvoltare .

Despre economia Romaniei

Investiile au scazut cu peste 12 %, exact cand exista un interes din partea investitorilor straini, SUA, Germania, de ce nu se investeste in Romania? Din cauza instabilitatii legislative si fiscale, administratia are o atitudine de respingere. De ce in judetele care sunt administrate de PSD nu sunt investitii, una dintre locatiile vizate de Pirelli a fost chiar in judetul Teleroman, a fost respinsa investitia si s-au orientat catre Slatina. Noi nu avem niciun parteneriat public- privat in Romania dupa 27 de ani de la Revolutie, mai ales in domeniul transporturilor. Nu se stimuleaza investitiile in proiecte de dezvoltare. In strainatate s-a construit in mare parte pe parteneriate public –privat. Uitati-va la Spania care nu aveau autostrazi, astazi au o retea de trenuri rapide spectaculoasa . Avem proiecte simple, sustinem fiecare om care doreste sa investeasca sa isi deschida o firma.

Uitati-va ce disperare are acest guvern ca nu mai au cum sa suporte cheltuielile cu pensiile si cu salariile si cauta acum tot felul de tertipuri. Noi cand am fost la putere am marit veniturile prioritar profesorilor si medicilor. Nicio administratie nu are prevazuta in acest moment in buget banii necesari pentru a suporta cheltuielile pentru salarii pana la sfarsitul anului, este nevoie de rectificare bugetara. La rectificarea bugetara cea mai mare parte a banilor se va duce pe cheltuielile de personal. De unde sa asigure investitii publice, daca 80 % din venituri sunt date pe cheltuieli de personal sau ajutoare sociale?  

Ei vor sa ia actiunile de la societatile profitabile, Hidroelectrica , Transgaz, Transelectrica, Romgaz sau altele, le baga intr-un fond si le folosesc ca gaj pentru a emite titluri de valoare. Ce vor sa faca cu banii aceia? Vor sa ii bage in strazi, in spitale , aceste lucruri nu iti aduc bani in prima faza. Aceste lucruri trebuiau facute cu parteneriate public -privat. Dar ei asa fac rost de bani si la un moment dat va trebui sa ii dea inapoi, dar daca ei nu vor avea profit, nu vor avea de unde sa dea banii si atunci oamenii vor lua actiunile companiilor . Facand aceste investii ele nu vor mai fi calculate in deficitul bugetar, nu se vor aplica procedurile de achizitie si atunci aceste companii vor incapea pe mana clientelei politice.

Aceasta este realitatea, ei nu pot fi cinstiti pentru ca au castigat alegerile prin minciuna. Va mai amintesc transferul cotelor de asigurari sociale, de sanatate si de somaj catre angajator. Efectul va fi ca va creste salariul brut, impozitul se va aplica pe un salariu mai mare, iar ca rezultat va fi ca statul va lua impozite mai mari. Oamenii sa fie pregatiti ca acesta este un „hocus-pocus” fiscal. In sectorul privat nu poti face aceste lucruri,  solutiile nu sunt acestea, ci trebuie sa ai o stabilitate fiscala, in care oamenii de afaceri sa simta simplificarea in dezoltarea afacerilor. Uitati-va ceea ce se intampla in Arad, chiar acum de zilele Aradului , micii comercianti au fost impiedicati. Avem o regresiune. Peste 4 milioane de oameni traiesc la pragul saraciei din cauza guvernarii actuale. Iesirea din saracie nu se face dand omnului ajutor social, ci ajutandu- l sa isi gaseasca un loc de munca, sa dezvolte o afacere.

In loc sa isi dea demisia Ministrul Educatiei, pentru ca nu sunt gata manualele scolare au fost demisi prin fax 13 inspectori scolari, ei urmaresc sa isi puna cat mai mult oamenii lor.

De ce sa ii distrugi pe cei care iti duc tara inainte, intr-o tara in care afacerile merg bine, oamenii traiesc mai bine, intr-o tara in care companiile o duc rau, nu se poate sa fie decat saracie, trebuie lasata deoparte aceasta demogagie, liderii PSD sunt atat de bogati, dar ei se dau aparatorii oamenilor saraci.

Declarațiile lui Ludovic Orban au fost neplăcute pentru „patronul” emisiunii. Care a vrut să pareze avalanșa acuzațiilor privind politica iresponsabilă a PSD și a guvernului său cu formularea că „stânga se gândește la oameni și nu la bani”. De parcă oamenii la „care se gândește” stânga ar trăi cu aer ! Hoandră chiar a fost măgar când în partea a doua a emisiunii a lăudat „societatea civilă” pe care o avea invitată ca fiind mai credibilă decât „politicienii”. „Lauda” era cu adresă precisă. L-au deranjat politicienii liberali, Ludovic Orban și Gheorghe Falcă.

Imaginea actualei guvernări nu este completă, desigur, avem doar comentariile făcute la o televiziune, într-o emisiune care, probabil, își dorea o altă abordare, ceva mai formal: am făcut-o și pe asta. Nu a fost să fie. A ieșit altceva, pentru că Ludovic Orban a vrut să transmită telespectatorilor poziția PNL cu privire la actuala guvernare iar cum ocazia ca PNL să poată transmite ceva telespectatorilor sunt rare, Ludovic Orban nu a ratat ocazia de a face ce și-a dorit. Ca să fiu sincer, Hoandră a fost surprins de viteza de reacție a lui Ludovic și de insistența cu care și-a transmis mesajele. De aceea a fost Hoandră măgar după partea de emisiune cu liberalii.

Niciun comentariu: