vineri, 18 ianuarie 2019

Cerere de abrogare a plafonării indemnizațiilor pentru veteranii de război și deținuții politici

DECLARAȚIE DE PRESĂ A PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN: CEREM ABROGAREA PLAFONĂRII INDEMNIZAȚIILOR PENTRU VETERANII DE RĂZBOI ȘI DEȚINUȚII POLITICI ȘI SOLICITĂ ADOPTAREA ÎN REGIM DE URGENȚĂ A UNUI PROIECT DE LEGE PROPUS DE PNL PENTRU DUBLAREA ACESTOR INDEMNIZAȚII

Gândirea comunistoidă și disprețul bolșevic la adresa oamenilor care au luptat și suferit pentru o țară liberă și democratică i-au făcut pe cei din guvernul PSD – ALDE să-și bată joc în ultimul hal de suferința lor și de valorile pentru care mulți dintre ei au murit.

Odioasa Ordonanță de Urgență 114/2018 plafonează indemnizațiile veteranilor de război, ale văduvelor veteranilor de război, ale deținuților politici sau ale urmașilor luptei anti-comuniste și ai Revoluției din 1989 la nivelul anului 2018 pentru următorii trei ani.

Câtă ură pentru acești oameni care au luptat, suferit sau murit pentru ca România să fie o țară liberă și democratică pot avea cei din PSD și ALDE, în frunte cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, ca să comită o astfel de cruzime bolșevică și să-i lase să se chinuie pe ei și pe urmașii lor cu niște indemnizații mizere în ultimii lor ani de viață?!

Ura lor comunistă pentru oamenii care au apărat chiar cu prețul vieții lor valorile unei lumi libere și pentru urmașii lor le-a întunecat mintea să nu vadă că mai sunt o mână de oameni care trebuie respectați și protejați pentru sacrificiul lor.

Guvernarea PSD – ALDE își bate joc cu nerușinare de puțin peste 8000 de veterani de război și 250 de văduve de război și mai puțin de 1000 de deținuți politici. Cât de fără milă pot fi acești neocomuniști din PSD și ALDE ca să-i sacrifice tocmai pe acești eroi ai țării și urmașii lor pentru a-și acoperi nesăbuințele bugetare făcute în timpul guvernării lor?!

Dragnea, Dăncilă și Tăriceanu arată că sunt mai răi și mai comuniști decât satrapii politici instalați cu tancurile sovietice, Petru Groza, Ana Pauker și Gheorghe Gheorghiu-Dej, condamnă veteranii de război și deținuții politici la o viață mizerabilă și-i apără și protejează cu pensii speciale pe torționarii lor comuniști. Ceea ce îi mai oprește pe liderii PSD-ALDE să facă tot ce au făcut conducătorii dictatoriali ai regimului comunist este apartenența României la Uniunea Europeană, care garantează românilor libertatea și democrația.

Partidul Național Liberal somează Guvernul Dăncilă să abroge imediat Ordonanța de Urgență 114/2018 și solicită președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să scoată de la sertar și să adopte în regim de urgență propunerea legislativă depusă de PNL la începutul sesiunii parlamentare trecute, prin care se dublează indemnizațiile și sporurile lunare pentru veteranii și văduvele veteranilor de război, la fel și pentru deținuții politici și urmașii lor și ai celor morți la Revoluția din 1989.

Ludovic Orban,
Președintele PNL

Niciun comentariu: