luni, 7 ianuarie 2019

Declarațiile lui Ludovic Orban la B1Tv

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că anunţul ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind declanşarea unor controale ale ANAF la companiile multinaţionale, este o "gargară electorală", subliniind că dacă există companii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele, această vină aparţine guvernanţilor.

"Probabil noua şefă a Fiscului pe ţară, domnişoara Triculescu, a descoperit în două-trei zile de când exercită funcţia ce se întâmplă la multinaţionale. (...) Dacă sunt companii care nu şi-au plătit taxele şi impozitele în conformitate cu legea este vina exclusivă a guvernanţilor, adică a ministerului Finanţelor, a ANAF, a instituţiilor care sunt implicate în aplicarea legislaţiei în domeniul taxelor şi impozitelor, în domeniul fiscal. (...) Guvernul trebuie să-i recunoască incapacitatea, incompetenţa sau reaua voinţă în materie de colectare a impozitelor. Totul este o gargară electorală. Teodorovici nu face altceva decât să execute comenzile lui Dragnea, care a identificat duşmanii - băncile, companiile multinaţionale. (...) Ei sunt în campanie electorală", a spus Orban, duminică, la B1Tv.

El a mai afirmat că Ordonanţa 114 nu protejează cetăţeanul şi că unul dintre efecte va fi creşterea preţului la energie.

"E foame de bani la PSD. (...) Ordonanţa nu protejează cetăţeanul. E o minciună gogonată. Încearcă să scoată bani. (...) Guvernul acesta nu are nicio legătură cu legile economiei", a spus Orban.

Liderul PNL a mai susţinut că Guvernul s-a împrumutat în cei doi ani de zile 20 de miliarde de euro.


Noul preşedintele al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mihaela Triculescu, nu are experienţă de sistem, ceea ce este un lucru pozitiv, care o poate determina să facă reforme, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Întrebat care este suma pe care Agenţia de Administrare Fiscală trebuie să o aducă la buget în 2019, Teodorovici a precizat că acesta se va stabili în legea bugetului pe 2019, însă, în afară de planul de încasări, ANAF trebuie să vină şi cu un plan privind modul în care acţionează pentru a face verificările marilor companii.

"Luna aceasta, când vom veni public cu proiectul de buget, se va vedea exact care este planul ANAF-ului, numai că ani de zile planul ANAF-ului nu a avut şi elemente de atac în zona de neîncasare pe TVA, de evaziune. Adică vreau să văd un plan, dincolo de planul de încasări, pe care ne bazăm acum şi când facem bugetul, şi cum acţionează în piaţă ANAF-ul pentru a face verificările marilor companii, la multinaţionale, la bănci. (...) Sunt convins că tot ce s-a întâmplat în aceşti ani de după Revoluţie, în zona insolvenţei, în zona marilor corporaţii, în zona sistemului bancar, în zona multor elemente care au făcut obiectul acestei ordonanţe faimoase 114 (OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal bugetare n.r) vin din neaplicarea legii de către ANAF. Nu poţi să ai în zona de insolvenţă, faliment, să ai 63 de miliarde de lei. Firmele au fugit în zona de insolvenţă. De ce? Pentru că în cazul insolvenţei sunt mai multe etape legale, şi în Codul fiscal şi în Codul de procedură fiscală, pe care, dacă ANAF-ul le-ar fi respectat, acele firme nu ar fi putut să fugă în această zonă. Să înşele partenerii de afaceri în economie, să înşele statul prin neplata unor sume importante şi alte astfel de aspecte. Sunt zone în care statul poate să colecteze mult mai bine, cum am spus insolvenţa, sunt peste 200.000 de firme cu capital negativ. 2019 trebuie să fie anul în care ne concertăm ca resursă financiară şi umană din partea ANAF-ului către locurile unde se întâmplă lucruri de acest fel, nu către micii agenţi economici. Nu acolo este problema, nu trebuie să îmi cheltui inutil resurse financiare şi umane", a afirmat şeful de la Finanţe.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că o posibilă candidatură a liderului PSD, Liviu Dragnea, la alegerile prezidenţiale este o "poveste complet nerealistă", iar şansele ca social-democraţii să-l susţină la acest scrutin pe Călin Popescu-Tăriceanu sunt de maximum 5%.

"Nu cred că e chiar atât de plecat de acasă, să-i fi dispărut atât de multe ţigle de pe casă încât să candideze la prezidenţiale. Când ai 13-14% cotă de încredere şi intenţie de vot cu PSD în spate tu să candidezi la prezidenţiale, nu-l votează nici PSD-iştii la prezidenţiale. În plus, Dragnea, nu este el genul de om care să iasă la bătaie şi să încaseze în pieptul lui înfrângerile. Nu! Va pune un prost, pe Fifor sau pe Bădălău. (...) Va pune pe cineva care să deconteze, cum să deconteze el?! Povestea cu Dragnea candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD este complet nerealistă. Cunoscând datele din sondaj va găsi un Acar Păun, un vinovat de serviciu", a declarat Orban, duminică seara, la B1 Tv.

El s-a declarat convins că PSD va pierde alegerile prezidenţiale.

"Alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de preşedintele Iohannis. (...) După părerea mea, PSD nu mai are capacitatea de a câştiga nicio alegere. Dacă merge pe linia pe care au început, se duc în cap", a spus Orban.

El a susţinut că şansele ca preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să fie sprijinit de PSD candidat la prezidenţiale sunt de maximum 5%. Orban a afirmat că în această situaţie s-ar putea să se ajungă la reducerea scorul social-democraţilor la parlamentare.

"PSD nu poate să-şi permită să valideze un candidat un om din afara PSD. Pe de altă parte, sunt electori PSD care nu vor vota cu un candidat care nu este în PSD. Nu se vor simţi reprezentaţi. Trei: Ce ecuaţie a puterii va mai putea exista dacă câştigă preşedinţia din zona de stânga alt om decât un om controlat de Dragnea? (...) Dragnea, dacă va fi convins mie în sută că Tăriceanu nu are nicio şansă să câştige, s-ar putea să-l pună, dar tot cu scopul de a-i provoca o înfrângere care să-i permită lui să dea vina pe altcineva pentru eşecul din prezidenţiale. Ca posibilitate ca Tăriceanu să fie candidatul susţinut de PSD - un maxim 5%", a declarat Ludovic Orban.


Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că nu crede că PSD va adopta o ordonanță de urgență pentru aministie și grațiere, deoarece un astfel de act normativ ar însemna „o trădare majoră față de interesele fundamentale ale României”, în contextul Președinției Consiliului UE.
„Înseamnă a realiza o trădare majoră față de interesele fundamentale ale României. Părerea mea este că nu vor adopta astfel de acte normative. (...) Gândiți-vă că Tudorel Toader conduce Justiție și Afaceri Interne (JAI), Eugen Teodorovici conduce ECOFIN (Consiliul pentru Afaceri Economice și Financiare al Consiliului Uniunii Europene - n.r.)”, a afirmat Ludovic Orban, duminică la postul B1 Tv.


Niciun comentariu: