miercuri, 2 ianuarie 2019

New Horizons ne arată Ultima Thule, cel mai îndepărtat corp ceresc la care au ajuns pământenii

În stânga este un compozit de două imagini realizate de Imagerul de înaltă rezoluție (LORRI) de la New Horizons, care oferă cea mai bună indicație a dimensiunii și formei lui Ultima Thule până acum. Măsurătorile preliminare ale acestui obiect de bandă Kuiper sugerează că acesta este de aproximativ 20 de mile lungime, cu o lățime de 10 mile (32 kilometri pe 16 kilometri). Impresia unui artist în dreapta ilustrează o posibilă apariție a lui Ultima Thule, bazată pe imaginea reală din stânga. Direcția axei spin a lui Ultima este indicată de săgeți.
Credite: NASA / JHUAPL / SwRI; schițată prin amabilitatea lui James Tuttle Keane
NASA a publicat informația. Este doar începutul unei povești despre cel mai îndepărtat corp ceresc la care o navă spațială de pe Terra a ajuns. Aici găsiți articolul

După o călătorie de 13 ani, New Horizons a ajuns la Ultima Thule. În următoarele 20 de luni, sonda spațială va transmite date despre corpul ceresc care este o mărturie a începutului formării sistemului solar în care trăim. Până în 2021, sonda va continua să cerceteze centura Kuiper.

O imagine „artistică” a New Horizons și Ultima Thule. Fără aceste imagini, nu am putea, noi, „profanii”, să ne închipuim cum arată corpul ceresc descoperit de un telescop spațial sau o sondă spațială.

„Când New Horizons a fost lansat în ianuarie 2006, George W. Bush era la Casa Albă, Twitter tocmai a fost lansat, iar Persoana Anului la Time Magazine a fost "tu - toți utilizatorii de pe Internet". 

Nouă ani în călătoria sa, nava spațială a început să exploreze Centura Kuiper cu un zbor spre Pluton și lunile sale. La aproape 13 ani de la lansare, nava spatială va continua sa exploreze centura Kuiper pana cel putin in 2021. Membrii echipei planuiesc sa propuna mai multe explorari ale benzii Kuiper.”

Acum pun și două imagini puse la dispoziție de cercetătorii care răspund de misiune pe Twitter. Pe mine m-au atras.



Un sumar al călătoriei New Horizons către Ultima Thule. Fiecare avem dreptul la propria părere în măsura în care nu vrem să ne îndepărtăm prea mult de adevărul atins. Și încă suntem abia la „începuturile” descoperirii universului din care facem parte. 😂 Dacă într-o anumită perioadă a evoluției umane nu regresam cumplit din punctul de vedere al cunoașterii, al explorării universului nostru, fie el pământean fie el cosmic, probabil că astăzi omenirea ar fi fost mai bună!

Niciun comentariu: