duminică, 27 ianuarie 2019

PSD este obsedat să reintroducă cenzura

COMUNICAT DE PRESĂ AL PNL:

ALEGERILE LIBERE SUNT PUSE ÎN PERICOL DE OBSESIA COMUNISTOIDĂ A PSD-ALDE PENTRU CENZURĂ

Zilele acestea s-a confirmat faptul că singura soluție pe care o mai au cei din PSD-ALDE pentru a ieși pe stradă, ca să dea ochii cu cetățenii, este să instituie cenzura pentru a nu mai fi huidiți. Obsesia comunistoidă de a-i reduce la tăcere pe cei revoltați de prestația guvernamentală lamentabilă a coaliției PSD-ALDE zace în fibra acestei structuri politice și apare recurent ori de câte ori se confruntă cu voci critice din societatea civilă, din mass-media sau din Opoziție.

Inițiativa anunțată de Eugen Nicolicea și Codrin Ștefănescu pentru incriminarea ca faptă penală a insultei și calomniei, alăturată celei sugerate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, referitoare la presupusele acte de „defăimare”, relevă intenții reale de restrângere a libertății de exprimare cu scopul de a diminua prăbușirea PSD-ALDE în opțiunile politice ale cetățenilor.

De altfel, o tentativă similară de a restrânge libertatea de exprimare a avut loc înainte de alegerile din 2016, când Liviu Dragnea a inițiat proiectul privind Legea defăimării, respins de Parlament doar după ample dispute publice.

Insulta și calomnia sunt incriminate de Codul civil, iar această reglementare este suficientă pentru a proteja dreptul la propria imagine prin apel la instanțele de judecată. Orice demers de natură a transfera aceste fapte în domeniul penal, cu atât mai mult cu cât vin pe fondul nemulțumirilor exprimate de cetățeni față de puterea politică, nu reprezintă altceva decât un act de cenzură politică.

De altfel, în privința instituțiilor de presă, majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Național al Audiovizualului și-a demonstrat recent lipsa de imparțialitate atunci când a recurs la acte de represiune politică, pe de o parte sancționând vocile critice față de actuala putere, iar pe de altă parte dovedindu-se îngăduitoare cu derapajele acelor publicații partizane PSD-ALDE.

În mod esențial, libertatea de exprimare reprezintă un element fundamental în garantarea unor alegeri libere și corecte. Or, demersurile legislative anunțate de PSD-ALDE reprezintă un atac frontal și brutal la democrația românească, cu scopul de a falsifica următoarele scrutine electorale, respectiv de a evita iminenta pierdere a alegerilor în următorii doi ani de zile.

Toate acestea sunt semnale de alarmă pentru orice stat membru al Uniunii Europene care arată intenția PSD-ALDE de a instaura în România un regim autocratic, bazat pe frică și pe acțiuni de intimidare.

Partidul Național Liberal va folosi toate pârghiile pe care le are la dispoziție, prin reprezentanții săi, pentru a bloca aceste demersuri de îngrădire a libertății de exprimare, atât prin proceduri naționale, cât și prin acțiuni la nivel european.

Departamentul de Comunicare al PNL

Niciun comentariu: