luni, 28 ianuarie 2019

Mesajul PPE pentru PNL prezentat de Antonio Lopez-Isturiz White în BPN al PNL

MESAJUL SECRETARULUI GENERAL AL PPE, ANTONIO LÓPEZ-ISTÚRIZ WHITE, TRANSMIS ÎN CADRUL BIROULUI POLITIC NAȚIONAL AL PNL

SECRETARUL GENERAL AL PPE, ANTONIO LÓPEZ-ISTÚRIZ WHITE

Bună ziua!

Prima mea intervenție va fi în limba spaniolă pentru a anunța aici, foarte clar, că nu sunt un funcționar care vine de la Bruxelles. Dacă cineva de aici crede că eu am venit de la Bruxelles pentru a vă spune cum se câștigă alegerile, a greșit sala. Dumneavoastră știți foarte bine cum se câștigă alegerile și este o chestiune care vă diferențiază de Guvernul acestei țări.

Dumneavoastră, în următoarele alegeri prezidențiale, europarlamentare, locale, parlamentare, veți fi în legătură cu oamenii.

Dumneavoastră nu veți face ca Partidul Social Democrat, ca partidul de guvernământ și anume, să folosiți Bruxelles-ul drept cap de tun.

Aveți mulți ani în care ați lucrat atât în Guvern cât și în opoziție pentru binele României și al românilor.

De aceea îi mulțumesc foarte mult domnului președinte, Ludovic Orban, la al cărui Congres de alegeri am și fost acum un an sau doi, (...) tocmai acum în preajma alegerilor europarlamentare pentru a fi alături de dumneavoastră.

Colaborarea dumneavoastră cu Partidul Popular European este cunoscută. În timpul președinției Române a Consiliului European vom avea multe întâlniri ale Partidului Popular European în România.

Vinerea viitoare, președintele Ludovic Orban va prezida conferința miniștrilor de Externe din cadrul Partidului Popular European. Pentru că indiferent cine este la guvernare, PNL se gândește la binele românilor.

Nu înțeleg această manie a social-democraților de a spune că eurodeputații români din partea PNL distrug imaginea României la Bruxelles. Mint! Mint pentru ca mie, personal, eurodeputații PNL din România mi-au cerut întotdeauna ca în declarațiile mele, ca Secretar General al PPE să am întotdeauna în gând și în suflet România.

Nu pot să spun același lucru despre eurodeputații socialiști și mă refer și la Frans Timmermans care candidează la președinția Comisiei Europene, care critică România.

Nu înțeleg această ipocrizie. Eurodeputații PNL, și nu aș spune asta dacă nu aș fi sigur, nu aș fi aici dacă nu aș fi sigur, vor munci pentru binele românilor.

Și eurodeputații PNL împart cu mine, și de aceea astăzi vorbesc în limba spaniolă, și preocupările  românilor care locuiesc și în alte țări , cum este Spania.

Eu sunt foarte interesat, ca și colegii mei, de comunitatea română din Spania care este foarte numeroasă și sunt foarte mândru de realizările comunității românești din Spania. Am o știre pentru voi, campania nu este numai în România. Este în toată Europa și toți trebuie să ne coordonăm.

Spre deosebire de Partidul Socialist European și de ALDE, care sunt foarte divizate, luați exemplele atacurilor lui Guy Verhofstadt și Frans Timmermans.  Spre deosebire de ei, noi, în Partidul Popular European, suntem uniți și PNL este fundamental în această campanie nu numai în România, ci în toată Europa. Numărul de eurodeputați pe care îi va obține Partidul Național Liberal este foarte important pentru alegerea președintelui Comisiei Europene. De ce? Pentru că, potrivit tuturor sondajelor, Partidul Popular European va continua să dețină majoritatea în cadrul tuturor instituțiilor europene după 26 mai.

De aceea, cetățenii români trebuie să înțeleagă că un vot în favoarea Partidului Național Liberal înseamnă un vot pentru viitoarea președinție  a Comisiei Europene care va lucra în favoarea României. Înțeleg ca munca e dificilă, este un efort pentru noi toți. Avem de-a face cu mulți populiști și prin România mai există câte unul care spune că a fost în Partidul Popular European sau că este în Partidul Popular European. Eu, pe prietenii mei din Partidul Popular European, îi văd doar aici, astăzi. De aceea am venit astăzi aici și apoi mă voi întâlni și cu Tineretul Național Liberal, pentru a vorbi despre ce putem face și cum ne putem coordona.

Pentru alegerile europarlamentare este foarte important votul la nivel local. Nu numai că aici vor avea loc alegeri locale în foarte puțin timp, dar și în cazul alegerilor europarlamentare sunt foarte importante rezultatele la nivel local, pentru că înțelegerea dintre cetățean și instituțiile europene acolo începe. Și dumneavoastră, spre deosebire de socialiști  care acum sunt eurosceptici, pentru că tot timpul se plâng, de fiecare dată când Bruxelles le spune ceva se plâng - voi, spre deosebire de ei, sunteți luptători. Și voi sunteți foarte importanți pentru păstrarea colaborării și compromisului dintre România și instituțiile europene.

Misiunea este dificilă, dar pentru asta suntem uniți. Niciodată nu ne-a fost ușor , dar eu sunt foarte mândru pentru că astăzi am fost aici și în momentele bune și în momentele dificile. Sunt mândru astăzi pentru că văd că cele două partide care au fuzionat - PDL și PNL- sunt aici, unite. Este foarte important pentru viitor. Sunt foarte puține cazuri de țări în Uniunea Europeană în care partidele de centru dreapta să fie unite, celălalt exemplu este Spania, țara mea natală. De aceea, uniți în cadrul Partidului Popular European,  vom  câștiga alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale, alegerile locale și alegerile parlamentare, iar cel care vrea să se plângă, să devină eurosceptic sau să fie slab, știe unde poate să meargă. Are de ales între ALDE și Partidul Socialist, așa că are de unde să aleagă. Aici se vine pentru a munci, nu pentru a se plânge. Trebuie să obținem ce-i mai bun de la Bruxelles pentru această țară și eu confirm că eurodeputații PNL vor face acest lucru.

Și bineînțeles că sunt deschis la orice întrebare, la orice comentariu care vine de aici de la dumneavoastră cu privire la această campanie, cu privire la Partidul Popular European. Și eu vă cer ajutorul.  Este foarte importantă munca pe care o veți depune în următoarele luni pentru Partidul Popular European.  Și vă mulțumesc anticipat!

Aveți o echipă foarte bună, îl am aici alături de mine pe secretarul general, pe Robert.

Este un rol complicat, întotdeauna spun asta. Împărțim acest lucru - dar întotdeauna cu aceeași viziune despre care am vorbit și mai devreme și înainte de a fi președinte, cu Ludovic Orban - și anume de a  menține compromisul european. Împărtășim acest lucru nu numai în cadrul Partidului Popular European, dar vorbesc și ca spaniol, împărtășim acest lucru.

Avem treabă de făcut, avem două guverne socialiste care nu sunt foarte bune pentru țările noastre dar noi lucrăm exact la fel, în opoziție, pentru binele cetățenilor noștri. Sunt convins că la alegerile următoare vom câștiga guvernarea atât în România cât și în Spania și vom da și majoritatea în Consiliul European.

Contați pe noi și la următoarele campanii, nu numai la cele europarlamentare ci și ale voastre.

Niciun comentariu: